Bewe TuusKin oljenkorsi yhä ohuempi

Ville Nenonen
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Bewe TuusKi hävisi kolmen ottelun vieraskiertueensa alkajaisiksi Kokkolassa Hermekselle voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 3–2. Tappion myötä tuusulalaisten mahdollisuudet kivuta jääkiekon valtakunnallisessa Suomi-sarjassa kolmen parhaan joukkoon ja Mestis-karsintaan pienenivät entisestään.

Eroa kolmannella sijalla olevaan KeuPa HT:hen on nyt viisi pistettä, kun joukkueilla on kaksi peliä jäljellä. Seuraavaksi Bewe TuusKi kohtaa Rovaniemellä sarjan ykköspaikan jo varmistaneen RoKin ja sarjan päätöskierroksella Kalajoella JHT:n, joka on jo naulattu sarjajumboksi. KeuPa HT pelaa vielä kotonaan sekä tamperelaista KooVeetä ja että Hermestä vastaan. Vaikka Bewe TuusKi ottaisi molemmista peleistään täydet kolme pistettä, keuruulaisille riittää käytännössä yksi lisäpiste karsintapaikan varmistamiseksi, sillä KeuPa HT:n maaliero on huomattavasti parempi kuin Bewe TuusKin.
Yksi lisäpiste riittää myös toisena olevalle Nokian Pyrylle jäljellä olevista kahdesta ottelusta, jotta tuusulalaiset pysyvät takana. Mutta maalierovertailussa Bewe TuusKi olisi Pyryä parempi, jos Pyry häviää ja Bewe TuusKi voittaa molemmat ottelunsa. Pyryn jäljellä olevat vastustajat ovat vaasalainen Red Ducks ja eurajokelainen HC Satakunta.
– Pyryn ohittamiseen meillä on paremmat saumat, laskeskeli Bewe TuusKin valmentaja Kari Jalonen.

Kokkolan-koitoksen ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi Bewe TuusKin Joni Häppölä, joka viimeisteli kuudennella peliminuutilla Toni Mäkiahon ja Samu Vilkmanin esityöstä.
– Peli olisi pitänyt ratkaista jo ensimmäisessä erässä. Meillä oli siinä neljä selvää maalipaikkaa, valmentaja Jalonen näki.
Toisessakin erässä tehtiin vain yksi osuma. Silloin soi verkko vierasvahti Joonas Inkilän takana, maalintekijänä Hermeksen Jaakko Jääskelä.
Kolmannessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat kerran. Ensin maalasi isäntien Iiro Pakka ja sitten kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua Bewe TuusKin Miikka Jäske.
Jatkoaika oli maaliton. Rangaistuslaukauskilpailussa Bewe TuusKin kaikki kolme yrittäjää – Iiro Mäntylä, Santeri Kuvaja ja Toni Mäkiaho – epäonnistuivat. Hermeksen Johannes Saajorannan onnistuminen ratkaisi.
Hermeksen latvialaismaalivahti Nauris Enkuzens sai torjuttavakseen peräti 55 kiekkoa, Joonas Inkilä vain 30.
– Jotain nekin numerot pelistä kertovat, valmentaja Jalonen niputti.

Matti Hannula

About Post Author

Ville Nenonen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewe TuusKin taival päättyi jatkoaikatappioon

Bewe TuusKi päätti kolmen vieraspelin ”kaamoskiertueensa” ja samalla koko valtakunnallisen Suomi-sarjan jatkoaikatappioon. Junkkarit Hockey Team kukisti tuusulalaiset kotonaan Kalajoella numeroin 5–4.