Bewe TuusKi nappasi tärkeät kolme pistettä Embrichin kentän tehoilulla

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 4 Second

Bewe TuusKin taistelu kohti pudotuspelejä jatkui kotiottelulla JHT:ta vastaan. Ennen ottelun alkua juhlistettiin kapteeni Lasse Maloa jolle tuli täyteen 200 Suomi-Sarjan runkosarjaottelua.

Avauserä oli vauhdikasta kiekkoa jossa mentiin ensimmäinen puolisko kovalla intensiteetillä päästä päähän. Bewe TuusKi pyrki laukomaan paljon, mutta toisaalta piti JHT:n todella hyvin poissa kunnon laukaisupaikoilta.

Bewe TuusKin vaarallisin ketju oli viime aikojen tehoketju jota sentteröi Riho Embrich laidoillaan Juuso Perttilä ja Joni Häppölä.

Erän edetessä Bewe TuusKi otti entistä enemmän kiekonhallintaa itselleen ja JHT pyrki vain pyristelemään mukana. JHT:n onnistui siivota lähes koko erän ajan vaarallisimmat reboundit väljemmille vesille ja pitämään Bewe TuusKin poissa parhailta laukaisusektoreilta.

Lopulta erän lopulla Perttilä haistoi hyvin JHT:n Mika Kokon pudottaman irtokiekon ja iski Bewe TuusKin ansaittuun johtoon. Enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta Kokko venyi avauserässä kiekon tielle 19 kertaa. Noora Räty Bewe TuusKin maalilla pääsi kuudella torjunnalla ja oli avauserän jälkimmäisen puoliskon käytännössä kokonaan ilman torjuntoja.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Bewe TuusKi hallitsi ottelutapahtumia ja JHT yritti puolustaa parhaansa mukaan pysyäkseen pelissä mukana. Bewe TuusKin onneksi toiseen erään pelin hallintaan tuli mukaan myös tehokkuus.

Ensin vajaan viiden minuutin jälkeen Embrich pääsi laukomaan suoraan poikittaissyötöstä tuusulalaisille toisen maalin ja hieman tämän jälkeen Moses Mustonen pääsi heti Bewe TuusKin jäähyn loputtua läpiajoon ja vei tuusulalaiset jo 3-0 johtoon.

JHT:n jäähyili erän puolivälissä ja Bewe TuusKi käytti kahden miehen ylivoiman hyväkseen Embrichin saatua mailan lavan Perttilän laukauksen väliin ja ohjattua kiekon neljännen kerran ohi Kokon.

Bewe TuusKin ote herpaantui heti seuraavassa vaihdossa eikä tuusulalaisten puolustus saanut pomppivaa kiekkoa haltuunsa jolloin Matti Kivisilta nappasi kiekon ja veivasi rystyltä kiekon ohi Noora Rädyn.

JHT:n kavennusmaali päästi samalla JHT:n peliin mukaan ja vierailija oli hallitsevampi osapuoli erän loppuun, mitä vielä avitti Rädyn hieman huolimaton kiekonkäsittely ja pelin viivyttämisestä tullut kaksiminuuttinen. Räty toisaalta myös torjui hyvin JHT:n laukaukset ja Bewe TuusKi puolusti itsensä kolmen maalin johdossa viimeiseen erään.

Kolmas erä oli eristä tasaisin ja JHT pystyi haastamaan tasapäisesti Bewe TuusKin vielä voitosta. Bewe TuusKin kannalta kolmas erä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla. Malon kaatuessa keskialueella, JHT pääsi ylivoimahyökkäykseen jonka Peter Pujats viimeisteli. JHT sai lisää virtaa aikaisesta kavennusmaalista ja hetkittäin painoi Bewe TuusKin ahtaalle.

JHT:n jäähyily puolestaan käänsi pelin takaisin Bewe TuusKille ja sai myös JHT:n valmennusjohdon käymään kuumana tuomaristolle. Michal Salkan koukkiessa itsensä jäähylle, JHT:n valmennus jutusteli tilanteen jälkeen tuomariston kanssa vielä kahden minuutin arvoisesti. Bewe TuusKin kahden minuutin mittainen kahden miehen ylivoima oli kuitenkin varsin heikkoa eikä kunnollisia laukauksia saatu JHT:n maalia kohden.

Muissa erän ylivoimissa Bewe TuusKi olikin sitten lähellä lisämaalien tekoa, mutta Kokko piti maalinsa puhtaana. Paras paikka siunaantui Embrichille, joka oli täysin vapaana takatolpalla, mutta Kokko nappasi kilpikädellään Embrichin yrityksen.

Myös Rädyllä riitti kolmannessa erässä aiempaa enemmän hommia JHT:n murrettua pariin otteeseen Bewe TuusKin puolustuksen jo tuusulalaisten hyökkäyssinisellä ja pääsi pariin otteeseen ylivoimahyökkäyksiin ja kertaalleen läpiajoon.

Jäähyjen vietyä parhaan terän JHT:n takaa-ajosta, pääsi Bewe TuusKi vielä tyhjään maaliin kuittaamaan 5-2 loppulukemat.

Perttilä (1+2) ja Embrich (2+1) olivat tuusulalaisten tehomiehet tänään. Ketjun kolmas linkki Häppölä saalisti kaksisyöttöpistettä. Kahden syöttöpisteen iltaa vietti myös Valtteri Virkkunen. Rädylle torjuntoja kertyi lopulta 35.

Bewe TuusKi jatkaa sarjataulukon sijalla kymmenen kaksi pistettä pudotuspelipaikasta. Tuusulalaisten pelit jatkuvat ensi lauantaina kun Kokkolan Hermes saapuu Tuusulaan. Ottelu alkaa kello 17.00. Tervetuloa kannustamaan Bewe TuusKi pudotuspeleihin!

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Teukka kolumni Ilta-Sanomissa

Teukasta ja Botniasta oli Ilta-Sanomissa Tuomas Mannisen kirjoittama kolumni: