Bewe TuusKi taisteli sarjan tasoihin

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 41 Second

Kärsittyään edellisenä päivänä Kokkolassa välierän avauksessa 8-3 tappion, Bewe TuusKilla oli alle vuorokausi aikaa toipua tappiostaan kun taisteltiin jo sarjan tasoituksesta Tuusulassa.

Tuusulalaiset olivat saaneet koottua itsensä hienosti avausottelun tyrmäyksestä osoittaen sitä sitkeyttä ja tahtoa, mitä Bewe TuusKilta on kevätkaudella totuttu näkemään.

”Voi olla, että puolivälieräsarjan voitto RoKia vastaan oli meille niin kova juttu henkisesti, ettei oltu vielä valmiita seuraavaan sarjaan”, päävalmentaja Simo Mälkiä kuittasi Tuusulan ottelun jälkeen epäonnisen avausottelun tapahtumat.

Tuttuun tyyliin Bewe TuusKi painoi avauserässä päälle vastustajaansa paremmalla jalalla ja hallitsi ottelun kulkua. Bewe TuusKi saikin johdon varsin varhaisessa vaiheessa ottelua Joni Häppölän terävän rannelaukauksen painuttua Hermeksen maalin etuyläkulmaan.

Muutoin avauserässä ei juuri hyvillä maalipaikoilla juhlittu ja ottelu oli enemmän fyysistä vääntöä jossa nähtiin pari komeaa taklausta ja välierälle mukavasti myös tunteenpaloa.

Bewe TuusKi lisäsi johtoaan erän lopulla Rasmus Lindströmin saatua maalin takaa nappisyötön Sami Häkkiseltä ja lauottua suoraan syötöstä kiekon Joonas Kuuselan vartioiman maalin yläkulmaan.

Hermeksen ensimmäisen erän paras maalipaikka tuli hieman myöhemmin Bewe TuusKin pelatessa ylivoimalla ja sohlattua kiekon puolustuspäässä Hermekselle. Markus Hämäläinen joutui rikkomaan tilanteessa, mutta samalla maali varjeltui.

Toiseen erään Hermes sai salama-alun kun reilun parin minuutin pelin jälkeen Niklas Siren sai osin tuurilla, osin taidolla pomppivan kiekon haltuunsa ja pomputti sen yläriman kautta Bewe TuusKin maaliin.

Toinen erä jatkui fyysisenä ja vihellyksen jälkeisiä torikokouksia oli hieman joka tauolla. Suurin osa torikokouksista syntyi Bewe TuusKin pelaajien ajaessa höyryjunan lailla Hermeksen maalille irtokiekkojen perään, mikä tuntui olevan liikaa Hermeksen pelaajien psyykkeelle.

Tuomarit antoivat myös pelaajien pelata eivätkä turhaan lähteneet arpomaan pienistä tönimisistä kaksiminuuttisia, mutta kävivät kyllä kertaalleen molempien valmentajien juttusilla pitääkseen ottelun hallinnassaan.

Pelillisesti toinen erä oli myös hienokseltaan kotijoukkueen erä ja palkinto tuli aivan lopussa. Kolmikko Valtteri Virkkunen, Samuli Sorsa ja Simo Konttinen pystyivät pitämään maltin ja ihailtavan rauhallisuuden siirrellen kiekkoa vaikka kello kävi kohti eräsummeria. Vain kaksi sekunttia ennen summeria Konttinen sai kiekon varmaan maalipaikkaan ja iski todellisen pukukoppimaalin tuusulalaisille.

Kolmannessa erässä käsikirjoituksen piti olla selkeä, Hermeksen oletettiin painavan kovaa päälle ja Bewe TuusKin tehtävänä piti olla puolustaa johtoaan parhaansa mukaan. Bewe TuusKi piti erän alun hyökkäystä parhaana puolustuksena pitäen pitkiä pätkiä kiekkoa itsellään. Kotijoukkue puolusti myös uhrautuvasti blokaten kiekot mikäli maalivahti Juuso Hyyppä saatiin pelattua ulos tilanteesta. Harvemmin Hermes sai Hyyppää horjutettua, miehen torjuessa erinomaisella varmuudella kiekot antamatta irtopaloja eteensä.

Erän puolivälin jälkeen Hermes lisäsi hieman tempoa ja pakotti Bewe TuusKin enemmän puolustuskannalle. Tuusulalaisten puolustus kesti Hyyppä viimeisenä lukkona ja Bewe TuusKi pystyi pitämään Hermeksen varpaillaan terävillä ja vaarallisilla vastahyökkäyksillä saaden lopulta paremmat maalintekopaikat luotua.

Hermekselle tarjottiin vielä viimeiselle minuutille kahden miehen ylivoimaa Sami Häkkisen saatua laitataklauksesta kaksiminuuttisen ja Hermeksen ottaessa maalivahdin pois. Bewe TuusKi pystyi pitämään Hermeksen ylivoiman vaarattomana ja sai tasoitettua välieräsarjan 3-1 voitolla.

”Tämän päivän otteluunhan meillä ei ollut muita vaihtoehoja kuin nostaa tasoamme. Siitä jälleen iso hatun nosto joka jätkälle. He osasivat käsitellä eilisen juuri oikealla tavalla ja saivat siitä vähän ekstraa”, Mälkiä kehuu suojattejaan.

Seuraavaksi joukkueet matkustavat tiistaina Kokkolaan ja seuraavan kerran pelataan Tuusulassa torstaina 19. maaliskuuta kello 18.30 alkaen. Suomi-sarjan pudotuspelien otteluohjelma muistuttaakin pelitahdiltaan hyvin paljon Liigan vastaavaa.

”Tällä pelitahdilla ja näillä kilometreillä kova on hoppu pelata pelit loppuun. Meillä on onneksi kovakuntoista porukkaa ja kyllähän ihminen jaksaa kun se haluaa. Siinä mielessä rankkaa kun äijät käy tässä samalla töissä tai koulussa, muilla jengeillä voi olla ehkä vähän enemmän ammattilaisia ja puoliammattilaisia”, Mälkiä toteaa.

Talosyke-areenan pienessä kaukalossa Bewe TuusKi on ollut vaikea voitettava, mutta Kokkolassa odottaa jälleen isompi kaukalo. Mälkiän mukaan kaukalon koko ei tule tuomaan Hermekselle suurta kotietua.

”Ollaan koko kausi pelattu kotona pienemmässä askissa ja vieraissa isommassa kaukalossa. Pitää vain luistella vähän enemmän ja pitää pakka tiiviinä”, Mälkiä päättää.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Pakila juhli Helsingin yläasteiden Koulukaukismestaruutta