Lukioiden koulukaukiksen Suomen Mestaruus Lahteen

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 42 Second

Active Image

Lukiot pelasivat koulukaukiksen SM-turnauksen kahdessa kolmen joukkueen lohkossa. A-lohkon muodostivat Pohjois-Haagan lukio, Lahden lyseo sekä espoolainen Mattliden Gymnasium. B-lohkossa pelasivat Mäkelänrinteen lukio, vantaalainen Vaskivuoren lukio sekä Linnakosken lukio Porvoosta.

Pohjois-Haaga kävi kovan taistelun Lahden kanssa lohkovoitosta ja suorasta välieräpaikasta, mutta onnistui kaatamaan hyvän alun ansiosta Lahden joukkueiden keskinäisessä kamppailussa. Mattliden jätettiin lohkojumboksi melko tylyin lukemin.

Toisessa lohkossa Vaskivuori piti Märskyä pitkään ahtaalla antaen Märskylle johdon lähinnä parin hölmön puolustuspään virheen vuoksi, mutta lopulta Märsky karkasi voittoon lyöden taululle selkeät lukemat. Yhtä lailla Märsky pystyi voittamaan helposti Linnakosken ja pääsi näin B-lohkon voittajana myös suoraan välieriin.

Alkuerien aikana joukkueilta tuli runsaasti kiitoksia kaikkien osallistuneiden joukkueiden hyvästä urheiluhengestä ja asiallisesta käytöksestä loppukättelyineen, mikä osaltaan auttoi tekemään tapahtumasta hyvähenkisen turnauksen.

Puolivälierissä kahden jäljelle jääneen välieräpaikan kohtalon ratkoivat otteluparit Lahti – Linnakoski sekä Vaskivuori – Mattliden.

Alkulohkossa molemmat ottelunsa suurinumeroisesti hävinnyt Mattliden yllätti Vaskivuoren ja meni nopeasti jo 5-0 johtoon. Vaskivuori pystyi vielä kaventamaan, muttei saanut enää eroa kirittyä kiinni ja näin Mattliden meni välieriin loppulukemin 6-3. toisessa puolivälierässä pelattiin pitkään tasaisesti, mutta loppua kohden Lahden onnistui karata tavoittamattomiin ja voittaa ottelu 6-2.

Välierissä Haaga piti pintansa Mattlidenia vastaan paremman taitotasonsa ansiosta ja mätti taululle 8 maalia edeten finaaliin vaikka puolustus virheitä tekikin ja Mattliden pysyi ottelussa pitkään voittotaistelussa mukana.

Lahden ja Märskyn välillä nähtiin tiukka trilleri jossa Märsky sai ensin kaksi nopeaa maalia, mutta Lahden onnistui kiriä tasoihin ja ohi. Märsky nousi vielä maalin päähän ja painoi viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtia Lahden todella ahtaalle, kunnes Lahden onnistui lopulta toimittaa pallo tyhjään maaliin ja ratkaista peli.

Pronssiottelu jäi kahden pettyneen joukkueen väliseksi höntsäksi jonka Märsky lopulta vei lukemin 8-4.

Finaali puolestaan oli uusintaottelu Haagan ja Lahden välillä, jossa voittajaa jännättiin viime sekunneille asti. Lahti aloitti maalien tekemisen käyttäen ottelun alussa saamansa ylivoiman hyväkseen. Haaga tuli nopeasti tasoihin ja meni ohi.

Lahti sai aikaiseksi hyvän paineen Haagan päädyssä ja pääsi tasoihin, mutta jälleen seuraavasta hyökkäyksestä Haaga kuittasi uudelleen johtoon. Joukkueet tekivät tasatahtiin maaleja, kunnes vain neljä sekunttia ennen taukoa Haaga meni kahden maalin johtoon.

Lahti kiri Haagan johdon kiinni toisen jakson puolivälissä ja siirtyi johtoon muutama minuutti ennen loppua. Haaga yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Lahti kuittasi loppulukemat 7-5 muutama sekuntti ennen loppua ja voitti näin mestaruuden pelaten kaksi todella tiukkaa ottelua mitaleista.

 

 Active Image

 

Mestari Lahden Lyseon joukkueessa pelasivat: Aku Hannula, Lauri Heino, Sakke Hämäläinen, Mika Juvonen, Julius Jäntti, Henri Katajainen, Jere Korhonen, Saku Leppänen, Niki Maukonen, Edi Pennanen, Kasper Ruohonen, Miska Siikanen, Eelis Tupasela, Frans Vainikka, Aki Vainio, Otto Vehviläinen ja Juho Veneskari.

 Active Image

 

Hopealle tulleessa Pohjois-Haagan joukkueessa pelasivat: Jarkko Aalto, Christian Ekman, Matias Jokinen, Arttu Kauppinen, Mikko Kumin, Oula Kuurre, Niko Lönroos, Ville-Valtteri Mustonen, Mika Riippa, Kalle Sundell, Teo Totro, Miikka Virta ja Niklas Westerholm.

 

 Active Image

Pronssijoukkue Märskyssä pelasivat: Frank Gymer, Tomi Hiekkavirta, Hampus Hytti, Joakim Kukkonen, Tuomas Lager, Kimi Leppävuori, Manu Lähteenmäki, Walter Mahlberg, Jerry Miettunen, Anton Mönkäre, Joel Ojala, Kalle Tervo, Tuukka Totro, Otto Vesikivi sekä Joel Ylä-Mononen.

 Active Image

Neljänneksi sijoittuneessa Mattlidenissa pelasivat: Sebastian Andersson, Alexander Berner, Pontus Burman, Alexander Eklund, Christoffer Holmlund, Robert Kautero, Frans Koskinen, Fred Koskinen, Emil Norta, Erik Rehnberg, Jonathan Wallius

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Yläasteiden koulukaukiksen SM-turnauksessa supertasainen taistelu mestaruudesta

Kauden 2014-15 yläasteiden koulukaukiksen Suomen Mestaruudesta taisteli viisi joukkuetta: Pohjois-Haagan 9. luokka, Leppävaaran yläaste, Pakilan yläaste, Kimpisen yläaste Lappeenrannasta sekä Raumanmeren yläaste. Joukkueet pelasivat keskenään yksinkertaisen sarjan mestarin ratkomiseksi.