KJT:lta mahtava nousu kahden maalin takaa voittoon

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 39 Second

KJT:n harjoituskausi jatkui Porvoossa Huntersin vieraana. Toisen erän musta minuutti toi kolme takaiskua tuusulalaisten verkkoon, mutta joukkue kokosi itsensä hyvin ja vei voiton suvereenilla kolmannen erän hallinnalla voittaen päätöserän maalein 4-0 ja koko maalirikkaan ottelun 7-5.

Ottelun alku oli KJT:lle vaikea ja Hunters oli heti ensimmäisessä vaihdossa lähellä maalintekoa. Lisäksi KJT joutui jo puolentoista minuutin pelin jälkeen alivoimalle. Jäähyn tapettuaan KJT käänsi pelin kulun ja siirtyi kuuden minuutin kohdalla johtoon Otto Leppäsen illan ensimmäisellä maalilla.

KJT:n maalin jälkeen pelattiin tasaista vääntöä jossa KJT rakensi paremmat paikat.

Huntersin tasoitus syntyi hieman erän puolenvälin jälkeen oman koiran purressa. Viimeisen kahden kauden ajan Tuusulassa kiekkoillut Edgar Lukjanov riisti kiekon hyökkäysalueella ja lähetti terävän rannarin KJT:n maaliin.

Lukjanov joutui jäähylle heti maalinsa jälkeen ja KJT pääsi pyörittämään ylivoimaa ollen myös varsin lähellä maalintekoa. Verkon perukoille kiekko ei löytänyt vaikka kiekko Huntersin maalin edessä pitkään pyörikin.

Ensimmäisen erän tempo oli nouseva erän loppua kohden ja pelitapahtumiltaan tasainen erä päättyi pelin kuvan mukaisesti 1-1 tasatilanteeseen.

Toiseen erään KJT tuli vahvasti ja kakkoskenttä sai hyvän paineen Huntersin alueelle. Juuso Perttilä sai kiekon maalin taakse jossa aikansa peippailtuaan huijasi sitten Hunters maalivahti Ville-Pekka Koivun oikealle maalinkulmalle, kiepauttaen itse vasemmalta puolelta kiekon maaliin.

KJT sai toisen ylivoimamahdollisuuden pian maalinsa jälkeen. Tällä kertaa ylivoima ei pyörinyt aivan ensimmäisen erän veroisesti. Hieman ennen erän puoltaväliä KJT:n Saku Piha väläytteli taitojaan, mutta Koivu sai vaivoin räpylänsä Pihan laukauksen tielle.

Sitten KJT:n peliin tuli katastrofaalinen minuutti jonka aikana Hunters teki kolme maalia. Ensin ajassa 28:22 Artjom Minin sai ohjattua Timo Hirvosen laukoman kiekon etukulmasta sisään. Vajaa minuutti myöhemmin kiekko pomppi KJT:n kannalta epäonnekkaasti todellisena flipperikiekkona KJT:n maaliin ja kahdeksan sekunttia tästä Hunters pääsi aloitusvoiton jälkeen hyökkäykseen jonka Mikko Seppänen päätti laukomalla kiekon KJT:n maalin ylänurkkaan.

Vielä neljä minuuttia myöhemmin Hunters lisäsi johtonsa jo kolmen maalin mittaiseksi Lukjanovin laukauksen mentyä epäonnisesti Sami Nousiaisen hanskan kautta sisään. Samassa ajassa KJT vaihtoi maalille Juuso Laukkasen joka pelasi näin ensimmäistä kertaa urallaan miesten ottelussa.

KJT kasasi hyvin rivinsä ja alkoi hakea vimmatusti kavennusta saaden sen ajassa 34:31. KJT:n kakkosketju oli jälleen iskussa Leppäsen laukoessa upean rannarin yläriman kautta maaliin.

Laukkanen sai oman tulikasteensa Huntersin päästyä hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, mutta Laukkanen venytti upeasti patjansa Huntersin maalintekoyrityksen tielle ja piti maalinsa puhtaana.

KJT sai kolmanteen erään parhaan mahdollisen alun kun jo minuutin pelin jälkeen Juuso Kankkusen noustessa laidalta ja laukoessa terävän matalan vedon ohi Huntersin maalille vaihdetun Ari Ahokkaan. Reilu minuutti myöhemmin KJT tuli jo tasoihin Niki Kailan ottaessa tyylipuhtaan aloitusvoiton ja Jami Jokelan tällätessä sydämmensä kyllyydestä kiekon Huntersin maalin yläpesään.

KJT oli lähellä johtomaalia vielä ennen kuin viisi minuuttia oli kellossa täynnä, mutta jälleen kiekko vain pyöri vaarallisesti Hunters maalilla, mutta maaliin saakka sitä ei saatu toimitettua. Hunters oli tässä vaiheessa melko pahasti altavastaajana ja lopulta KJT:n johtomaali tuli Leppäsen kolmannella maalilla kakkoskentän sentterin suojatessa kiekkoa hyvin leikatessaan laidalta keskeltä ja tulittaessa jälleen terävän rannarin tällä kertaa kilpikäden puolelta sisään.

Huntersin harvat tilanteet kolmannen erän alkupuoliskolla jäivät melko hampaattomiksi eikä suurta uhkaa KJT:n maalilla ollut.

Muutama minuutti ennen kolmannen erän loppua Hunters pääsi ylivoimalla koittamaan tasoitusta, mutta parhaat paikat olivat jälleen KJT:llä. Heti alivoiman aluksi Perttilä pääsi puolittaiseen läpiajoon jonka Huntersin puolustus hoiti ja jäähyn lopulla Perttilä pääsi uudelleen nokikkain Ahokkaan kanssa, mutta Perttilän ovela lirutus pysähtyi Ahokkaan suojuksiin maaliviivalla.

KJT iski Joel Närhen toimesta vielä loppulukemat 5-7 tyhjään Huntersmaaliin ja hoiti lopulta suvereenin kolmannen erän myötä voiton. Kaksi ensimmäistä erää olivat varsin tasaista vääntöä, mutta muutama hölmö KJT:n virhe meinasi kääntää ottelun kotijoukkueelle. Tuusulalaiset osoittivat vierashallissa huimaa sisukkuutta ja taistelutahtoa jolla ottelu lopulta kääntyi.

KJT:n harjoitusottelut jatkuvat Vantaalla Trio-areenalla Kiekko-Vantaan A-junioreita vastaan lauantaina 29. elokuuta.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

KJT punnersi väkisin voittoon

KJT:n ja Kiekko-Vantaan A-junioreiden harjoitusottelu Tikkurilassa Trio-areenalla ei juuri jääkiekollisia hienouksia tarjonnut molempien joukkueiden menon ollessa hieman tahmeaa. Vantaalaiset tarjoilivat shokkihoitoa menemällä 2-0 johtoon avauserässä, mutta KJT punnersi lopulta päätöserässä ohi.