KJT voitokas historiallisessa ottelussa

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 33 Second

KJT:n Noora Räty poistui voittajana historiallisesta naismaalivahtien kohtaamisesta miesten tasolla. Otto Leppäsen kolme maalia ja Rädyn 36 torjuntaa riittivät taisteluvoittoon D-Kiekosta lukemin 5-2 (1-0, 1-1, 3-1).

Historiallisen ottelun avauserä oli vielä varovaista tunnustelua puolin ja toisin. Vierasjoukkueen päävalmentaja Jari Tapper surkutteli bussijalkoja tahmeasta alusta ja KJT:lla painoi vielä eilinen KOOVEE-ottelu. 

D-Kiekon Räisänen joutui maalivahdeista ensimmäisenä testiin heti avausminuutilla KJT:n päästessä pelaamaan kiekon huippupaikkaan maalin eteen. Räisänen peitti hyvin ja kesti tämän. Erän kuluessa Rätykin sai kiekkoja torjuttavakseen, mutta mitään perustekemistä kummempaa ei kummankaan maalivahdin tarvinnut tehdä.

Maalikin avauserässä nähtiin KJT:n siirryttyessä reilun kymmenen minuutin kohdalla johtoon. Jiri-Valtteri Wallenius taisteli maalin takaa kiekon maalin eteen jossa päivystämässä olivat Saku Piha ja Otto Leppänen. Pihan puolittain epäonnistunut laukaus painui Leppäsen varusteista ohi Räisäsen.

Toisessa erässä olikin sitten paljon niitä elementtejä joita jääkiekko-ottelussa pitää olla ja mitä ensimmäisestä erästä vielä hieman puuttui. Tempoa ja vauhtia tuli lisää, samalla myös tunne lisääntyi.

Samalla myös maalivahtien torjunnat ja vaaralliset paikat lisääntyivät. KJT:lle erän alku oli paras mahdollinen kotijoukkueen lisätessä johtoaan heti erän alussa. Leppäsen taiturointi vei D-Kiekon puolustuksen kahville, sekä myös Räisäsen ja Piha pääsi napauttamaan Leppäsen syötöstä kiekon tyhjään maaliin.

Räty joutui heti maalin jälkeen venymään parhaimpaansa ja piti KJT:n johdon. Toisessa päässä Räisänen venyi upeasti Paul Manushinin läpiajon eteen pitäen D-Kiekon pelissä mukana.

Yksi osa-alue oli heikolla tolalla molemmissa joukkueissa ja se oli ylivoima. Erikoistilanteita oli tarjolla suuret määrät, mutta kunnollista pakkopeliä ei meinattu saada aikaiseksi, ennen kuin toisen erän lopussa. Walleniuksen 2+2 minuuttinen kostautui D-Kiekon rokottaessa heti ensimmäisen kaksiminuuttisen aluksi. Räty ja KJT:n uhrautuva puolustus kesti ensimmäisen pahan tilanteen, mutta lopulta Henri Niemen poikittaissyöttö puhkaisi KJT:n alivoimanelikon ja Aku Palsola pääsi kaventamaan taukotilanteeksi 2-1.

Kolmas erä alkoikin KJT:n kannalta sitten huonoimmalla mahdollisella tavalla D-Kiekon tasoittaessa heti erän alussa Joni Kumpulaisen napakalla rannelaukauksella. Tämän jälkeen KJT:lla alkoi näkymään tällä hetkellä kapealla rosterilla toisen ottelun pelaaminen kahteen päivään.

KJT:n ja Rädyn käydessä kovaa puolustustaistelua, nousi Leppänen hyökkäyspäässä KJT:n pelastajaksi. KJT:n pelatessa ylivoimaa, D-Kiekko yritti päästä jalalla omalta alueelta pois, kun Piha riisti kiekon ja pelasi keskelle Leppäselle. Leppänen laukoi välittömästi kiekon saatuaan vieden KJT:n johtoon.

Lopullisesti KJT pystyi hengähtämään vapaammin ottelun lopussa Leppäsen toimittaessa kiekon tyhjään D-Kiekon maaliin tehden illan kolmantensa ja KJT:n neljännen. Joel Närhi kaunisteli niin ikään tyhjään maaliin loppulukemiksi 5-2 vielä hieman ennen päätössummeria.

Otto Leppäsen (3+1) ja Saku Pihan (1+2) lisäksi Räty toimi KJT:n voiton arkkitehtina torjuen 36 kertaa. Etenkin kahdessa viimeisessä erässä urakointia kertyi melkoisesti. Räisänen pelasi myös hyvin D-Kiekon maalilla torjuen 14 kertaa.

– Oli vähän hankala lähtö peliin kun on ollut viikon sairaana ja vähän siinä olin puujaloilla. Hankala peli sinänsä, kun ei tullut paljon vetoja, Räisänen kertasi ottelua.

– Omasta puolesta voisin taas sanoa, ettei ehtinyt ainakaan tulla kylmä, sen verran hyvin D-Kiekko toimitti kiekkoa maalille. Täytyy myöntää, että aika pahasti painoi jaloissa eilinen KOOVEE peli, Räty kertoi.

D-Kiekon päävalmentaja Jari Tapper harmitteli omiensa otteluun lähtöä ja KJT:n päävalmentaja Jarmo Räihä puolestaan kiitteli loukkaantumisista kärsineen miehistönsä taistelua.

– Pikkuisen oltiin bussijaloilla liikkeellä. Sellainen nousujohteinen peli meiltä, parani koko ajan. Harmittavasti vain oman alueen menetyksiä meille tuli ja niistä kolme maalia kaveri teki ja se kaivaa mieltä. Opin tiellä tässä ollaan ja pikkuhiljaa mennään eteenpäin. Kolmannessa erässä tehtiin hyvin töitä ja saatiin painetta aikaiseksi, mutta palkinto jäi puuttumaan, Tapper harmitteli.

– Toinen peli kahteen päivään ja joukkueessa loukkaantumisia ja kuumesairauksia ja jouduttiin olemaan vajaamiehityksellä tänään, mutta loistavasti joukkue taisteli ja Noora maalissa piti osittain joukkuetta pystyssä. Pari typerää jäähyä otettiin ja peli käänty siinä aika lailla täysin kaverille. Onneksi saatiin koottua rivit ja Leppäsen Otolta hieno peli, Räihä kehui.

– Täytyy kehua myös Meeriä. Otti todella isoja koppeja meille, Tapper kehui maalivahtiaan.

KJT pysyy voitolla sijalla seitsemän ja vankisti eroa pudotuspeliviivaan nähden. KJT on nyt yhdentoista pisteen turvin viivan paremmalla puolella. KJT jatkaa kotiotteluiden sarjaansa keskiviikkona 2.12. jolloin Porvoon Hunters saapuu vierailulle.

Ottelun huomioivat myös molemmat iltapäivälehdet:

Iltalehti: Naiset näyttivät kuuluvansa miesten Suomi-sarjaan

Iltalehti: Miesten Suomi-sarjassa pelanneet naiset saivat kehut

Ilta-Sanomat: Noora Räty: ”Nyt ihmiset eivät pysty mollaamaan meitä”

Ilta-Sanomat: Noora Räty voitti naisvahtien taiston – ”Ei tullut kylmä vaan hiki”

Keski-Uusimaa: Noora Räty vei naisten taiston

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

KJT:n ote ei pitänyt loppuun asti

Uudenmaan paikalliskamppailu Tuusulassa näytti kulkevan täysin KJT:n määräämän tahdin mukaan, mutta lopulta vierailija Hunters oli parempi maalein 2-3 (2-1, 0-0, 0-2). Hunters sai vaikean alun jälkeen käännettyä ottelua vähän kerrallaan haluamaansa suuntaan ja meni huiman päätöserän ansiosta voittoon.