Bewe TuusKi kampesi itsensä pudotuspelipaikalle

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 3 Second

Bewe TuusKi väänsi tasaisessa ottelussa itsensä pudotuspeliviivan päälle voittamalla hyvällä puolustamisella ja tehokkaalla ylivoimalla 5-3 voiton Kokkolan Hermeksestä. Juuso Perttilä jatkoi tehokasta kevätkauttaan. Lisäksi Kiekko-Vantaalta lainaan saapunut Perttu Lesch oli tehokkaalla pelipäällä kahdella maalillaan.

Bewe TuusKi sai lauantai-iltaan kovan haasteen kun kolme edellistä otteluaan voittanut sarjakolmonen Kokkolan Hermes tuli kylään. Bewe TuusKi jahtasi yhä kymmenennellä sijalla pudotuspelipaikkaa johon eroa oli nyt kolme pistettä.

Vierasjoukkueen kannalta avauserä alkoi mustelmilla. Heti ensimmäisellä minuutilla Topi Anttila sai kiekosta takaraivoon ja muutama minuutti myöhemmin Tomi Sippola otti iskun jalkaansa. Hermeksen onneksi molemmat pystyivät jatkamaan ottelua.

Bewe TuusKi oli ottelun alussa hieman vaikeuksissa molemmissa päissä. Hermeksen taitavat hyökkääjät pääsivät tuomaan helpohkosti jalalla kiekon Bewe TuusKin päätyyn ja toisaalta tuusulalaisilla oli vaikeuksia päästä kunnon hyökkäyksiin ja laukaisupaikoille.

Hermes pääsikin tuikkaamaan avausmaalin vajaan viiden minuutin kohdalla Bewe TuusKin pelatessa hieman löysästi omalla alueella. Se toimi kuitenkin pienenä herätyksenä tuusulalaisille ja ottelu tasoittui huomattavasti Hermeksen maalin jälkeen.

Perttu Leschin tasoitusmaali vapautt Bewe TuusKin dominoimaan ensimmäisen erän loppua. Lesch sai maalinedusruuhkassa mailansa sopivasti Markus Hämäläisen viivalta lähettämään kiekkoon väliin ja se yllätti Hermeksen maalilla olleen Joonas Kuuselan.

Loppuerä olikin lähinnä yhteen maaliin pelaamista, mitä vielä edesauttoi Hermeksen ottama jäähy, mistä Bewe TuusKi iskikin johtomaalin. Juuso Perttilä ja Riho Embrich pelasivat huippupaikan Samuli Sorsalle, joka sai kokeilla parikin kertaa maalin edestä maalintekoa. Bewe TuusKi pääsi näin nousujohteisen erän jälkeen ansaitusti johdossa tauolle.

Toisessa erässä alku oli jälleen vaikea Bewe TuusKille ja Hermes pääsi tasoittamaan Ville Rajalan napakalla rannelaukauksella. Vain minuuttia myöhemmin oli Hermes puolustuksen vuoro pelata löysästi ja Juuso Perttilä pääsi kiekonriistoon puolustussinisellä vieden läpiajon päätteeksi Bewe TuusKin uudelleen johtoon.

Erän puolivälissä Bewe TuusKi sortui jäähyilyyn, tosin Sami Mikkosen saama kaksiminuuttinen kiekon laukomisesta katsomoon oli varsin kyseenalainen. Hermes käytti kahden miehen ylivoimansa nopeasti hyväkseen komealla kuviolla jonka päätteeksi Niklas Siren laukoi kiekon ohi sivuttaisliikkeessä olleen Sami Nousiaisen.

Erän lopulla Bewe TuusKilla oli paremmat paikat mennä johtoon, mutta Kuusela torjui hyvin. Hermeksen paras paikka tuli Bewe TuusKin ylivoimalla Nousiaisen ja tuusulalaispuolustuksen kommunikointivirheen seurauksena

Vielä aivan erän loppuhetkillä Perttilällä oli huippupaikka viedä Bewe TuusKi johtoon Perttilän saatua Hermes maalin edessä kiekon hieman yllättäen lapaansa. Perttilä oli kuitenkin ajautunut liian lähelle Kuuselaa ja tämä pystyi peittämään Perttilän yrityksen.

Kolmas erä oli molemmilta tasaista vääntämistä. Bewe TuusKi käytti erän ensimmäisen ylivoiman hyväkseen ja Kiekko-Vantaalta lainassa ollut Lesch katsoi kärsivällisesti sopivan raon ja ampui ranteella illan toisen maalinsa ja vei tuusulalaiset johtoon.

Bewe TuusKi pelasi johtoasemassa viisaasti ja puolusti hyvin, eikä Hermes juurikaan saanut edes puolivaarallisia maalipaikkoja aikaiseksi. Hermeksen pelaajissa oli aistittavista pientä turhautumista ja etenkin Embrichin kentän ollessa jäällä, Hermeksen pelaajilla oli näille vihellysten jälkeen paljonkin asiaa. Lisäksi Sippola sai uuden tällin, tällä kertaa mailasta korvaan, jonka jälkeen Mergim Maxhuni kävi vielä kuumentamassa Hermeksen pelaajia. Ottelu pysyi silti tuomariston hyppysissä.

Hermes yritti vielä tasoitusta lopussa ilman maalivahtia pelaten, mutta pyöritys Bewe TuusKin alueella jäi ilman kunnollisia laukauksia ja lopulta Perttilä pääsi tekemään tyhjään maaliin illan toisensa.

Perttilän (2+1) lisäksi Bewe TuusKilta tehoilivat Lesch (2+0) ja Markus Hämäläinen (0+2) olivat Bewe TuusKin tehopelaajia. Sami Nousiaiselle merkattiin 23 torjuntaa, mikä osaltaan kertoo Bewe TuusKin hyvästä puolustuspelistä.

Voiton myötä Bewe TuusKi nosti itsensä pudotuspeliviivan päälle kahdeksanneksi ollen tasapisteissä RoKin ja HC Satakunnan kanssa. Bewe TuusKin otteluohjelma jatkuu tiiviinä. Joukkue matkustaa sunnuntaina Tampereelle KOOVEE:n vieraaksi ja keskiviikkona HCIK saapuu Tuusulaan.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Happy Botnia Bandy Weekend

Botnian nuori joukkue taistelee runkosarjan voitosta kun kauden puoliväli on jo ylitetty. Botnia on menettänyt pisteitä vain kahdessa ottelussa ja on yhdessä Veiterän kanssa pienellä karkumatkalla ja vaikuttaakin siltä, että bandyliigan voitto ratkaistaan näiden kahden joukkueen välillä.