Bewe-RB-Oulu 5-4

0 0
Read Time:2 Minute, 47 Second

Bewe kaatoi RB-Oulun Helsingissä jo toistamiseen reilun viikon sisällä. Edellisenä lauantaina loppunumerot olivat 8-6, ja nyt pisteet jäivät pääkaupunkiin vähämaalisemmin 5-4.

– Tämä oli kunnon tappelu. Tarkkaa ja tiukkaa peliä, Bewelle kaksi maalia – ensimmäisen ja viimeisen – iskenyt Lauri Penttinen myhäili kamppailun jälkeen. Hän teki isäntien voittomaalin Sami Häppölän esityöstä ajassa 54.45. Häppöläkin oli taas pelipäällä ja keräsi tehot 2+2.

Bewen avausmaali oli ainoa, jossa Häppölä ei ollut mukana. Penttinen osui Nikolai Simosen syötöstä toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Ensimmäisen jakson ainokaisesta vastasi RB-Oulun Tommi Kurkela.

Penttisen maalinedusruuhkasta sorkkima tasoitusmaali oli Bewelle vain hetken riemu, sillä Henri Holappa siirsi vieraat nopeasti takaisin johtoon, ja hetken päästä Juhani Harju teki jo 1-3.

Häppölän tupla toi tasoihin

Bewe nousi rinnalle vielä toisen erän aikana Häppölän kahdella hienolla maalilla. Ensin hän ohjasi Risto Salmisen laukauksen verkkoon ja tasoitti lukemat Jonne Vaahteran sensaatiomaisen pyörähdyssyötön ansiosta. Vaahtera löysi Häppölän takanurkalta, vaikka syöttö lähti sokkona selän takaa oululaispuolustajan painaessa Vaahteraa jäänpintaan.

Toisen erän loppu oli selvää Bewen painostusta, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät vähiin. Nekin harvat torjui RB-Oulun maalivahti Simo Tonteri.

– Toinen erä oli jo meidän, vaikka emme saaneetkaan maaleja. Uskoimme kuitenkin koko ajan, että nousemme, Penttinen vakuutti.

Oululaiset hukkasivat tasoitusmahdollisuutensa

RB-Oulu pääsi viimeisessä erässä jo kolmannen kerran johtoasemaan, vaikka Bewe-vahti Mika Hämäläinen torjuikin Pasi Korkatin rangaistuslaukauksen ajassa 46.00. Korkatti vapautti Holapan maalintekoon vain 20 sekuntia myöhemmin.

Henri Lukkarinen tasoitti Häppölän syötöstä parin minuutin päästä, ja Penttisen johtomaali jäi ottelun viimeiseksi. RB-Oulu tuhri tasoitusmahdollisuutensa, kun Holappa otti kahden minuutin rangaistuksen ylivoiman aikana toiseksi viimeisellä minuutilla.

Vauhdikasta menoa

Kumpikin joukkue pelasi aggressiivisesti ja karvasi todella korkealta. Penttinen selvitti, että taktiikkaan kuului iskeä vastustajaan kovaa kiinni.

– Annoimme heille painetta heti, kun oli pienikin mahdollisuus, Penttinen sanoi.

Kovasta vauhdista huolimatta molempien joukkueiden peli oli tarkkaa, mikä näkyi pienenä maalimääränä.

– Näissä kovissa peleissä ei ole varaa antaa vastustajalle yhtään ilmaista maalia, Penttinen totesi.

– Olimme koko ajan vähän tarkempia kuin oululaiset, ja liikkeemmekin oli kovempaa kuin viikko sitten.

Penttinen uskoi, että kahdesta peräkkäisestä RB-Oulu-voitosta on hyötyä vielä keväälläkin.

– Varmasti. Kun playoffit alkavat, he tietävät, että Helsingissä tulee turpaan.