Kaamoskierros

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 35 Second

KAAMOSKIERROS

RB-Oulu – BEWE 4-9 JA Blue Ball – BEWE 11-7

Perjantai-illan valmistelevan harjoituksen jälkeen joukkue alkoi keskittymään pitkälle Kaamoskierrokselle. Päiväjuna lähti lauantaina klo 10.10. kohti Oulua. Juna pysähtyi Oulun asemalla klo 17.10 ja siitä siirtyminen Raksilan Areenalle Kärppien Pyhättöön, jossa peli alkoi klo 20.00 RB-Oulun vieraana. Bewe näytti menevän menojaan jo ensimmäisessä erässä. Ykköskentän Häppölän, Vaahteran ja Lukkarisen maaleilla Bewe johti jo 0-3. Ajassa 15.45 Bewen maalissa hyvin pelannut Rolf Von Hedenberg antautui ensimmäisen kerran. Pari minuuttia myöhemmin Hedenberg kaivoi toistamiseen pallon omasta pömpelistään huolimattoman ylivoimapelin takia. Oulun tulevaisuuden pelaaja Valtteri Matturi kirjautti totutusti itselleen alivoimamaalin.

Toinen erä meni puhtaasti 0-3 helsinkiläisille, maalareina kapteeni Juhani Holm, vireää syksyä pelaava Sami Häppölä ja ylivoimalla rankaisi maalitykki Aleksi Rantalainen.

Liekö erätauolla pienoinen hyvänolon tunne hiipunut pelipaidan alle, koska Oulu teki heti kolmannen erän alkajaisiksi pari nopeaa maalia päästen näin vielä otteluun mukaan. Nivusvaivoistaan päässyt Harri Hautajoki oli kuitenkin toista mieltä viemällä Bewen kolmen maalin johtoon ja sitten alkoikin taskuraketti Jonne Vaahteran upea shown, jonka aikana maaliverkko meni tötterölle pari kertaa veteraani Risto Salmisen tarjoillessa molempiin maaleihin syötöt.

Pelin jälkeen oli siirtyminen kohti tuttuakin tutumpaa kotoista Jäälin majapaikkaa kellon näyttäessä melkeinpä puoltayötä. Paljon ei levolle ja palautumiselle jäänyt aikaa sillä herätys tuli jo 06.30 ja aamupalojen jälkeen matka jatkui junalla kohti Rovaniemeä. Vastassa oli Bewelle vielä lyömätön Blue Ball, joka pelaa ja harjoittelee upealla Lappi Areenalla. Kateeksi käy olosuhteet.

Lappi Areenan lehtereillä oli vajaa 300 hurjasti kannustavaa Blue Ball fania. Ja tällaista kuudetta kenttäpelaajaa toivoi myös avauspallon pudottanut Rovaniemen Nordea pankinjohtaja avauspuheessaan.

Bewe luisteli kaukaloon hyvin latautuneena ja muistaen vielä hyvin pari viikkoa sitten pelaamansa ottelun samalla areenalla, jossa toinen piste jäi Rovaniemelle. Kiihkeästi alkanut ottelu ennätti vanheta reilut 10 minuuttia Blue Ballin tehdessä avausmaalin, jonka Bewen Nikolai Simonen kuittasi melko nopeasti "Niksumaisella" kikalla. Häppölä vei vielä tämän jälkeen Bewen 1-2 johtoon. Sitten tuli Rovaniemen oman kultaranteen Krister Moilasen vuoro kahdella maalillaan. Erä kirjattiin Blue Ballille 3-2.

Bewen valmentajan Sami Teiron keittämän käärmekeiton jälkeen bewe tuli toiseen erään uhkuen tarmoa ja tahtoa. Kotijoukkueen vanha AVM-ratsu Petri Lukkarila siirsi jo Blue Ballin 5-2 johtoon. Innokkaasti hyökännyt Bewe menetti pari kertaa pallon Blue Ballin päässä ja tätä kotijoukkue ei jättänyt käyttämättä hyväkseen. Sitten heräsi Sami Häppölä tekemällä maalin ja syöttämällä kaksi. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 6-5.

Valmennusjohto teki kolmanteen ketjuun muutoksen Ari Oksasen tullessa Ville Gallen tilalle. Ville ihmettelee vieläkin koko joukkueen kera toisessa erässä saamaansa jäähyä, joka tuli heittäytymisestä katkaistessaan naapurin syötön. Kaikillehan se on selvää, että takaapäin ei saa heittäytyä. Kolmanteen erään lähdettäessä kaikki oli vielä mahdollista Henri Lukkarisen tasoittaessa alivoimalla ajassa 43.13 ja kolme minuuttia tasoituksen jälkeen ylivoima puri Nikolai Simosen maalatessa Häppölän oivasta syötöstä johto maalin 6-7. Sitten sattuikin aikamoinen episodi, Blue Ballin lähtiessä hyökkäämään Bewen Harri Hautajoki ja Blue Ballin Tommi Kokkoniemi törmäsivät toisiinsa Blue Ballin vaihtoaition kohdalla, pelimiehet käyttävät termiä "samoilla raiteilla". Hautajoki hyppäsi vaihtoon ja Kokkoniemi jäi makaamaan jäälle. Blue Ball vyörytti hyökkäyksen kohti Bewen päätyä, Ari Oksanen roikkuessa B-pisteen korvilla Blue Ballin hyökkääjässä kiinni. Tätä ennen toinen tuomari Sauli Orava oli puhaltanut pelin poikki Blue Ballin vaihtopenkin reagoidessa voimakkaasti jäälle makaamaan jääneen loukkaantuneen pelaajansa puolesta. Peli kuitenkin jatkui koska toinen tuomari Reijo Kitkala ei tilannetta havainnut vaan oli nostanut kätensä pystyyn siirretyn rangaistuksen johdosta vaikka peli oli poikkastu hetkeä aikaisemmin Sauli Oravan toimesta. Kitkalan katkaistessa pelin hän määräsi Ari Oksasen 2 minuutin rangaistukselle koukkaamisesta. Tilanteen sekavuutta lisäsi se, että peli oli sitä ennen kuitenkin vihelletty poikki. Neuvottelujen edetessä Ari Oksasen rangaistus peruttiin ja rangaistusaitioon määrättiin 5 minuutiksi Harri Hautajoki. Hautajoen mukaan Kokkoniemen päähän osui hänen kypäränsä tai olkapäänsä eikä Blue Ballin pelaajien esittämä maila. Erotuomarit uskoivat Blue Ballin pelaajia näkemättä itse tilannetta tai eivät ainakaan siihen reagoineet, jos virhe oli Hautajoen. Arpapeliä sanoisin.

Joka tapauksessa tilanne oli pelkkä vahinko. Onneksi Kokkoniemi selvisi pahannäköisestä tilanteesta aivotärähdyksellä.

Tätä tuomiota ja miten se annettiin ei Bewen valmennusjohto ja joukkue kapteenistoineen hyväksyneet lainkaan. Tästä Hautajoen 5 minuuttisesta Bewe ei selvinnyt. Blue Ball sai hurjan hengen päälle latomalla 3 ylivoimamaalia. Loppu olikin pelkää kosmetiikkaa beweläisten kuluttaessa turhautuneina jäähypenkkiä. Illan kruunamaton kuningas oli Blue Ballin Krister Moilanen ujuttamalla liigan kokeneimmalle maalivahdille Bewen Mika Hämäläiselle pari maalia nollakulmasta. Paikalla ollut yleisö sai nähdä varmasti todella värikkään kaukalopalloliigaottelun, josta ei puuttunut todellakaan mausteita.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Häppölä kuukauden pelaaja

SAMI HÄPPÖLÄSTÄ MARRASKUUN PELAAJA Bewen 34-vuotias hyökkääjäpelaaja Sami Häppölä on valittu Kaukalopalloliigan marraskuun pelaajaksi. Häppölän tahti on ollut hurja, marraskuun 7:ssä ottelussa kertyi pisteitä yhteensä 27 (11+16). Häppölä hallitsee myös liigan pistepörssiä 42 pisteellä (17+25). Häppölällä on menossa 14. kausi ja ensi lauantain ottelussa Blue Ballia vastaan Häppölä tulee sivuamaan […]