Bewe – UKP 7-8 ja. (4-0, 2-6, 1-1, 0-1)

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 22 Second

Bewe läksi joulutauolle yllättävän tappion kärsineenä. UKP haki lauantaina Kotkanpesästä jatkoaikavoiton. Raumalaisten voittomaalin tykitti ylivoimalla Antti Majakulma ajassa 61.06. Pallo painui maaliin Bewe-vahti Rolf von Hedenbergin kainalosta.

Bewe oli pitkään voitossa kiinni, mutta ottelu sai odottamattoman käännekohdan ajassa 58.02, kun isännät olivat vielä 7-6-johdossa. UKP:n Jyri Virtanen ja Bewen Jonne Vaahtera ajoivat Bewen kenttäpäädyssä vauhdilla päin laitaa. Vaahtera kurotti mailansa palloon ja onnistui sohaisemaan sen väljemmille vesille, mutta sai samalla kovan iskun päähänsä, kun jäi Virtasen ja laidan väliin. Vaahteran kypärä irtosi, ja hyökkääjä tulistui tilanteesta niin paljon, että alkoi lyödä jäässä kontallaan olevaa Virtasta. Bewen kapteeni Juhani Holm oli tilanteen tasalla aivan kaksikon vieressä ja kiirehti väliin niin nopeasti, ettei raivostunut Vaahtera ehtinyt oikeastaan toteuttaa oman käden oikeuttaan.

Seurannut tuomio oli joka tapauksessa kova: Vaahtera lähetettiin punaisella kortilla suihkuun, mistä napsahti myös automaattinen viiden minuutin rangaistus. Lisäksi hänelle tuomittiin käsittämättömältä tuntuva kahden minuutin jäähy heittäytymisestä. Tätä ei moni ymmärtänyt – kaikkein vähiten Vaahtera, jonka Holm sai retuuttaa niskavilloista pitäen pois kaukalosta. Sami Häppölä otti lisäksi kymmenen minuutin henkilökohtaisen rangaistuksen suunsoitosta.

– Vaahteran heittäytymisjäähy oli outo. Punainen (UKP:n) pelaaja tuli Jonnen perässä laitaan, ja Jonnen pää jäi laidan ja punaisen pelaajan väliin. Tilanne oli Jonnelle tosi vaarallinen, vaikka olisikin ollut vahinko, Häppölä ihmetteli.

– Jonne koki ymmärrettävästi mielessään suurta vääryyttä. 

UKP:n Kari Elonen tasoitti lukemat ylivoimalla ilman maalivahtia, kun pelikellossa oli jäljellä enää yhdeksän sekuntia. Koska Vaahtera oli saanut viiden minuutin rangaistuksen, UKP sai jatkaa ylivoimalla vielä jatkoajallakin, helsinkiläisittäin kohtalokkain seurauksin.

Alun ote katosi

Bewe aloitti ottelun mainiosti, ja ensimmäisen erän perusteella voitto vaikutti selviöltä. Vaahtera, Henri Lukkarinen, Olli Pelkonen ja Nikolai Simonen johdattivat maaleillaan isännät selvään taukojohtoon. Maalilla Von Hedenberg torjui kaiken.

Toisessa erässä tahti kuitenkin muuttui. Bewe lopetti pelaamisen täydellisesti, ja UKP teki käsittämättömän nopealla aikataululla peräti kuusi maalia. Paavo Torkkola ja Pelkonen nostivat isännät sentään tasoihin viimeistä erää varten. Päätösjakson alkajaisiksi Lukkarinen siirsi Bewen jälleen johtoon, joka kesti Vaahteran–Virtasen dramaattiseen kohtaukseen asti.

– Kämmimme tämän pelin ihan itse, jäähyboksissa ratkaisuhetket kökkinyt Häppölä tiivisti.

– Lopetimme pelaamisen kokonaan ensimmäisen erän jälkeen. On vaikea käsittää, miksi. Ensimmäisessä erässä kaikki tuntui hyvältä, mutta sitten voimamme jotenkin loppuivat yhtäkkiä. Loppua kohti pelimme ei paljon parantunut, hän mietti.

Koska Bewe taipui vasta jatkoajalla, se sai lohdutukseksi yhden pisteen ja johtaa joulutauolla liigaa keräämällään 25 pisteellä. Enson Pallo ja Kärpät kyttäävät kärkisijaa muutaman pisteen päässä.

Bewen seuraava ottelu on loppiaisena 6. tammikuuta. Vastustajaksi Kotkanpesään saapuu RB-93 Lappeenrannassa.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

MÄKELÄNRINNE HELSINGIN PARAS LUKIO POIKIEN KAUKALOPALLOSSA

Kestomenestyjä Pohjois-Haaga jäi ensimmäisen kerran viisitoistavuotisen historian aikana ilman mitalia. Pohjois-Haagan oli taipuminen välierissä Mäkelänrinteelle ja tappioputki jatkui vielä pronssiottelussakin Oulunkylää vastaan. Mäkelänrinne voitti toistamiseen hopealle jääneen Vuosaaren.