Bewe – Kärpät 9-8 (2-2,3-4,4-2)

Bewe
0 0
Read Time:3 Minute, 2 Second

Bewe Sport otti vankan henkisen niskalenkin Porin Kärpistä runkosarjan päätösottelussaan. Hallitseva mestari kukistui Helsingissä numeroin 9-8 Olli Pelkosen viimeisteltyä voittomaalin kaksi ja puoli minuuttia ennen pelin päättymistä.

 

Bewe voitti Kärpät joukkueiden kaikissa kolmessa runkosarjakohtaamisessa. (11-7, 5-3, 9-8). Kaksikko saattaa hyvinkin olla maaliskuussa vastakkain finaaleissa. Niinpä niukka voitto maistui beweläisille makealta, vaikka sillä ei sarjataulukon kannalta ollut stadilaisille merkitystä. Bewe oli varmistanut runkosarjan ykköstilansa jo viikko aiemmin.

 

Alkusyksyisen loukkaantumisensa myötä vasta tammikuussa kauden ensimmäiset liigapelinsä pelannut Panu Siivikko oli Kärppiä vastaan kotijoukkueen tehopelaaja. Hän teki Bewen kaksi ensimmäistä maalia ja merkkautti vielä päätöserässä kaksi syöttöpistettä.

– Päivä päivältä paremmin, luonnehti Siivikko tilannettaan.

– En minä vielä täydessä kunnossa ole, mutta pikku hiljaa sitä kohti mennään.

 

Runkosarjan kahdella parhaalla joukkueella on kolmen viikon pelitauko ennen välieriä. Siivikko, joka kapteenin ominaisuudessa vastaanotti lauantain pelin jälkeen runkosarjan voittajan pytyn, totesi pitkällä paussilla olevan itsensä kannalta kaksi puolta.

– Pelikunto tulee kuitenkin pelaamalla. Mutta harjoitellaan nyt, kun systeemi kerran on tällainen.

 

Häppölä puhui itsensä suihkuun

Bewen tehokas ylivoimapeli oli Siivikon mukaan runkosarjan päätöspelin ratkaisevin elementti.

– Liikaa tuli meillekin jäähyjä. Erotuomarilinja oli vähän hapuileva. Ei oikein tiennyt, mitä saa tehdä ja mitä ei.

Bewen Sami Häppölä oli jo 15 minuutin pelin jälkeen saamastaan jäähytuomiosta niin vahvasti eri mieltä tuomariston kanssa, että hän puhui saman tien itsensä suihkuun. Sen myötä kotijoukkueen hyökkäysketjut menivät remonttiin.

– Kokenut pelimies vähän herätteli joukkuetta, Siivikko vitsaili Häppölän tekosista.

 

Siivikko vei Bewen 1-0 -johtoon viidennellä peliminuutilla ja onnistui ajassa 18.36 rangaistuskuljetuksessaan. Kärppien Hannu Tala oli 22 sekuntia aiemmin tasoittanut ylivoimalla 1-1:een. Kärppien Petri Koskenkanto ehti ennen erätaukoa tuoda porilaiset uudelleen tasoihin.

 

Hermunen maalasi komeasti

Jatkossakin edettiin kutakuinkin vuorotahtiin. Ainoan kerran jompikumpi joukkueista oli kahden maalin johdossa, kun Kärppien Jaakko Mäkelä teki ajassa 38.27 lukemiksi 4-6. Bewen Niko Hermunen nosti kuitenkin jo puolisen minuuttia myöhemmin isännät maalin päähän päivän komeimmalla osumalla.

 

Viimeiselle 20-minuuttiselle lähdettiin numeroissa 5-6. Paavo Torkkola tasoitti alivoimalla heti päätöserän ensimmäisellä minuutilla, ja käytännössä Bewe pelasi vielä samaa alivoimaa, kun Jonne Vaahtera taiteili 7-6 -johdon. Olli Pelkosen kaksiminuuttinen oli päättynyt vain neljä sekuntia aiemmin.

 

Kärpät vastasi kahdesta seuraavasta osumasta, mutta Bewe ei antanut periksi. Liigan tammikuun Kuukauden pelaaja Lauri Penttinen tasoitti Siivikon syötöstä 8-8:aan, kun 12 minuuttia oli vielä pelaamatta. Bewe-vahti Mika Hämäläinen laittoi siinä vaiheessa luukut kiinni, ja Pelkonen hoiti lopulta pisteet kotiin toisessa päässä kenttää.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewe vei runkosarjan

Kaukalopalloliigan järjestyksessään 17. runkosarja on saatu kunniakkaaseen päätökseen. Viime kauden runkosarjan nelonen Bewe vei edellisen kerran runkosarjan voiton kaudella 2002-03.
Sami Häppölä voitti pistepörssin.