Lukioiden ja yläasteiden mestaruudet ratkottu

Bewe
0 0
Read Time:6 Minute, 21 Second

Lukioiden ja yläasteiden kaukalopallon SM-turnaus pelattiin Lohjan ja Kisakallion jäähalleissa.

Yläaste pojat to 29.3.

Yläaste poikien kaukalopallon SM-lopputurnaus pelattiin to 29.3. Lohjan ja Kisakallion jäähalleissa.  Joukkueet oli jaettu neljään kolmen joukkueen lohkoon. Jokaisen lohkon ykkönen meni jatkoon suoraan toiselle cup-kierrokselle ja kakkoset ja kolmoset pelasivat ristiin. A-lohkon ennakkosuosikki Oulunsalo voitti lohkonsa, kakkoseksi tuli Leppävaara ja kolmanneksi Kimpinen Lappeenrannasta. B-lohkossa Joensuu yllätti Pohjois-Haagan, joka oli edellisenä päivänä voittanut Helsingin yläasteiden mestaruuden, perinteiseen tyyliinsä. Kolmanneksi tuli kestomenestyjä Kempele. C-lohkossa Kalajoki oli omaa luokkaansa päästämättä maaliakaan omiin. Kartanon koulu Järvenpäästä tuli toiseksi ja Hollola kolmanneksi maalisuhteen ollessa 1-15. D-lohkossa Armilan ykköspaikka tuli murskaavasti, maalieron ollessa 25-1. Järvenpää oli toinen ja Kallahti Vuosaaresta jätettiin kolmanneksi maalisuhteella 0-21.

I cup-kierrokselle Haaga päästi Hollolan aikaiselle kotimatkalle luvuin 12-1. Kartano harasi pitkään kovaa Kempelettä vastaan, häviten lopulta 1-4. Kaukalopalloaakkosia opetteleva Leppävaara peittosi Kallahden 6-0. Maalirikkaassa kaukalopallossa Kallahti teki historiaa tekemättä maaliakaan koko  turnauksessa.

II cup-kierroksella vahvoja otteita esittänyt Joensuu lähetti Kempeleen takaisin lentokentälle luvuin 4-2. Järvenpää voitti Kimpisen 7-3 ja Pohjois-Haaga pesi alkusarjassa juhlineen Kalajoen 5-2. Oulunsalo passitti Järvenpään lauluun 11-3.

Välieristä oli odotettavissa tiukkoja vääntöjä ja niinhän ne lopulta olivatkin. Alkusarjassa vielä Pohjois-Haagan päänahan vienyt Joensuu hävisi tiukan kamppailun 3-2. Toisessa parissa Oulunsalo voitti vikkelät Karjalaispojat 4-3. Pronssimitalit ja pytyt jaettiin molemmille välierissä hävinneille joukkueille. Loppuottelusta piti tulla ennakkokaavailujen mukaan erittäin tiukka, mutta toisin kävi kun Oulunsalon kapellimestari ja joukkueensa kapteeni, superlahjakas Mikael Granlund  heilutti tahtipuikkoa tekemällä 2 maalia ja jakamalla loistavia syöttöjä, joista 3 kantoi hedelmää. Pääsääntöisesti Granlundin ketjukaveri Karlos Luokkanen laittoi pallot pömpeliin kapteenin syötöistä. Pohjois-Haaga oli murskattu 8-3. Lentomatkalle takaisin Ouluun oli helppoa lähteä kevein mielin.
 
Kultaa voittaneessa Oulunsalon joukkueessa pelasivat Henri Honkonen, Markus Virpi, Teemu Kylmämaa, Olli-Pekka Korkiakoski, Juhan Korkiakoski, Mikael Granlund, Veli-Matti Leinonen, Valtteri Lehtola, Jami Nissilä, Markus Granlund, Miika Hämäläinen, Karlos Luokkanen, Markus Korkiakoski, Eelis Pernu ja Henrik Saarni.
 
Pistepörssin kärki: 1. Mikael Granlund, Oulunsalo 17 (9+8), 2. Karlos Luokkanen, Oulunsalo 13 (11+2) ja 3. Markus Korkiakoski, Oulunsalo 13 (3+10)
 

Lukio tytöt pe 30.3.
 
Mukana oli 3 joukkuetta, Mäkelänrinne, Brändö ja Kaleva Tampereelta. Jokaiselle tuli alkusarjassa 2 ottelua. Mäkelänrinne voitti molemmat ja Kaleva peittosi Brändön syrjään loppuottelusta.

Brändölle pokkaamalla pronssia ja loppuottelussa Mäkelänrinne voitti Kalevan 5-1.
 
Mäkelänrinteen kultatytöt: Greta Kallio, Hanna Nyberg, Minnamaria Tuominen,, Minna Laakso, Jasmin Kaikusalo, Anniina Rajahuhta, Anni Myller, Jessica Kantee ja Ninni Taskinen.
 
Pistepörssin 1. Heini Mattila, Kaleva, 2. Anni Myller, Mäkelänrinne ja 3. Anniina Rajajuhta

 
Lukio pojat pe 30.3.
 
Mukaan oli ilmoittautunut 9 kovimmista päästä olevaa koulua ympäri Suomen. A-lohkossa ykköspaikan vei Pohjois-Haaga ennen tamperelaista Kalevaa ja Mikkelin lyseota.

B-lohkosta jäi viime metreillä pois koeviikon takia Kimpisen lukio. Samasta syystä myös varalle hälytetty Lohja joutui luopumaan. Tilalle pyydettyä Nummelaa ei koskaan sitten saapunut paikalle. HBC Helsingistä tuli toiseksi. C-lohkossa Oululainen Laanila peittosi nimivahvan Mäkelänrinteen ja kolmanneksi tuli porvoolainen Linnakosken lukio.

I cup-kierrokselta jatkoon Kaleva,  Linnakoski ja Mäkelänrinne. II cup-kierroksella Laanila pudotti Kalevan, Mäkelänrinne murskasi Varkauden, samoin Pohjois-Haaga Linnakosken.

Kolmesta lohkosta johtuen mitalit ratkaistiin kolmen joukkueen yksinkertaisella sarjalla. Ensimmäisessä huikean tiukassa Pohjois-Haagan ja Mäkelänrinteen kamppailussa ei paremmuutta pystytty ratkaisemaan, vaan ottelu päättyi vähämaalisesti tasan 1-1. Toisessa kamppailussa Laanilan ja Mäkelänrinteen välillä olivat tunteet enemmän kuin pinnassa. Ottelun loppuvaiheessa räjähdysherkästä ottelusta molemmista joukkueista lensi yksi pelaaja ottelurangaistuksella pukukopin puolelle. Mäkelänrinteen jäähyboxissa ei ottelun loppuvaiheessa löytynyt kaikille edes istumapaikkaa, joihin normaalisti mahtuu 4 raavasta miestä istumaan. Oululaiset selvisivät ottelusta pienemmillä jäähymäärillä, mutta matsin vei Mäkelänrinne luvuin 7-1.

Viimeisessä ottelussa Laanilan ja Pohjois-Haagan välillä ratkaistiin mitalien osoitteet. Pohjois-Haaga piti voittaa vähintään seitsemällä maalilla, jotta ykköspytty matkaisi Haagan palkintokaappiin. Alkoi huima näytös, jossa tahtipuikkoa heilutteli Pohjois-Haagan tähtisikermä, mestarinaan, abiturientti, Tapparassakin viime kaudella liigatuulia haistellut Jonas Enlund apulaisenaan Bewessä kultaa vuollut Toni Bark. Vielä ottelun viimeisen minuutin alkaessa oli tilanne 1-7 Haagalle. Viimeisen minuutin aikana kyllä tapahtui enemmän kuin monessa matsissa yhteensä. Haagalaisten hyökätessä rajusti oululaiset pääsivät vastatusten loistavasti pelanneen Haagan maalivahdin Jere Kallan kanssa, haagalaisten kylläkin rikkoessa. Rikkeestä seurasi rangaistukuljetus, jonka Kalla selvitti haagalaisten eduksi. Tämän jälkeen vielä Kalla selvitti Mäkelänrinteen harmiksi mestarin ottein oululaisten vaarallisen läpiajon. Peliaikaa oli jäljellä enää 10 sekuntia kuin tyhjästä ilmestyi pitkin kautta loukkaantuneena ollut Miika Lehdon unelma veto, joka upposi vastustamattomasti oululaisten maaliin. Pohjois-Haaga kaunisteli vielä viime sekunnilla voittolukemat 9-1.  

Kultamitalit voittaneessa Pohjois-Haagan joukkueessa pelasivat Jere Kalla, Jonas Enlund, Toni Bark, Teemu Toivanen, Tony Sandberg, Tomi Rouhiainen, Petrus Piispanen, Markus Piispanen, Miika Lehto, Tomi Lappi ja Ari Gröndahl.
 
Hopeajoukkue Mäkelänrinne: Aaro Peltonen, Kristian Tuohilampi, Artem Iossatov, Ilmari Pitkänen, Mikko Hakulinen, Jesse Koskinen, Okko Outinen, Mikael Paunio, Teemu Eronen, Jani-Petteri Helenius, Kurt-Robert Butzow ja Timo Kovanen.
 
Laanilan pronssijoukkue: Juho Airaksinen, Antti-Pekka Airaksinen, Juha Leppännen, Joni Pekkala, Jussi Kariniemi, Miikka Väänänen, Mikko Niemelä, Santeri Konttila, Niklas Kärkkäinen, Topi Luukkonen ja Sami Viitanen.
 
Erotuomaroinnista vastasivat Bewen Suomen Mestarijoukkueen pelaajat, liikunnanneuvojiksi opiskelevat Sami Luoto, Harri Hautajoki, Jonne Vaahtera, Jarkko Antikainen, Paavo Torkkola, Tommi Heinonen ja Niko Hermunen sekä konsulttiapua antoi liigatuomari Panu Saarela.
 
Pistepörssin kärki: 1. Jonas Enlund, Pohjois-Haaga ja Ilmari Pitkänen, Mäkelänrinne 12 (7+5), 2. Mikael Pauni, Mäkelänrinne 12 (3+9) ja 3. Toni Bark, Pohjois-Haaga 11 (5+6)

Oulunsalon yläasteen pojat tuulettelivat railakkaasti mestaruuden kunniaksi.

 

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Tsekkaa kuvakavalkadi Bewen mestaruusjuhlista!