BEWE VETERAANIJOUKKUEET SM-KISOISSA ENTISESSÄ KAUKALOPALLOKEHDOSSA JYVÄSKYLÄSSÄ

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 28 Second

Menneenä viikonoppuna Jyväskylän Hippoksen urheilukeskuksessa kamppailtiin veteraanien ik-50, -55 ja -60 Suomen Mestaruuksista. Käytössä oli 2 kaukaloinen maan alla oleva tulevan Synergia Areenan vieressä oleva jääurheilukehto. Ensimmäisten ottekuilen aikana muisteltiin 80-luvun alkua, jolloin Jyväskylässä ei ollut lainkaan katettua tekojäätä vaan taivas oli kattona monia otteluita kokeneella tekojäällä.

Taisi olla kevät -80 kun beweläiset kävi ensi kertaa ottamassa tuntumaa suosittuun yöpalloon, jossa oli mukana parhaimmillaan 120 joukkuetta. Nyt ikämiesturnauksen ajan jää oli suhteellisen heikko, johtuen että sitä ei juurikaan höylätty. Suihkuista oli lämmin vesi loppu ainakin niiden otteluiden ajan kuin sitä olisi tarvittu. Siitä kai se muistelo tekojäälle tulikin, koska siellä oli aina yleensä kylmä. Kokemuksesta voi sanoa että turnauksen tuomaritaso oli noussut aikaisemmista vuosista. Tulospalveluun kannattanee panostaa tulevaisuudessa, koska pelit ja pensselit ovat olemassa. Samoin turnaussäännöt on hyvä lähettää ainakin osallistuville joukkueille, koska näissäkin kisoissa oli poikkeuksia SKPL:n sääntöihin. Turnauksessa oli kolme yliste muiden olevaa ikäistensä superpelaajia, kaukalopalloliigassakin 90-luvulla pelanneet Håkan Hjerppe, Miika Koivisto ja vielä 2000-luvulla liigavauhdissa pysynyt Jukka Kokki.

 
 
Beweltä oli kaksi joukkuetta mukana kisaamassa, Bewe Hurut ja Pegasos. Viime kauden pronssijoukkueen Hurujen taival ei kestänyt alkulohkoa pitemälle. Kokoonpano ongelmien kanssa paininut Pegasos yllätti omat ja vieraat saalistamalla vaatimattoman näköiset pronssimitalit. IK-50 sarja ykköspaikka meni Töölön Vesalle.
Kaukalopallon ikämiesten M50 sarjan pronssijoukkue Jyväskylässä 20.4.2008 on Bewe Pegasos. Kuvassa alarivi vasemmalta: Jari Tuomi, Juha " Speedy" Tiilikainen, Seppo Olavuo, maalivahti Markku " Make" Saturo, kapteeni Risto " Ribis" Kajanne, ja Timo " Tinni" Haapala. Ylärivi vasemmalta: Tapani " Tapa" Kykkänen, Hannu " Aku" Hakulinen, Pertti " Pepe" Päivärinta, Markku " Nuti" Nuotiomaa, Rainer " Reese" Nordfors ja Ari Toikka.
 
 
Alkulohkossa olivat vastassa  Sparta (Vaasa), Hurjat Ukot (Lahti) ja GB (Jyväskylä). Ensimmäinen peli oli puoleen väliin tasainen (puoliaikatilanne 0-1). Sitten alkoi Håkan Hjerppe- show ja tehoilla 3+2 riehunut hyäkkääjätaituri ei antanut Pegasokselle armoa vaan pisteet menivät Vaasaan kenttätapahtumiin nähden turhankin isolla erolla maalein 0-6. Toiseen peliin tuli Pegasos jo valmiimpana mutta tasainen taisto meni Hurjille Ukoille (tuleva hopeajoukkue) lopulta 3-1.
 
Kolmas alkulohkopeli oli vasta illalla klo 20.55. Puolivälieriin pääsi kolmen lohkon kaksi parasta kustakin suoraan ja sen lisäksi kaksi parasta 3. sijoittunutta. Tilanne oli ennen illan vimeistä alkulohkopeliä äärimmäisen vaikea. Pegasoksen maaliero oli -8 ja viimeisenä puolivälieräpaikassa kiinniolevan Joensuun Nestoreiden luokkaa parempi eli -2. Pegasoksen piti siis voittaa Jyväskylän GB peräti seitsemällä maalilla päästäkseen pudotuspeleihin. Edellisvuonna GB oli silloinkin samassa lohkossa ja oli voittanut tuolloin 4-2. Ihme kuitenkin tehtiin kovalla hengellä ja sitkeällä taistelulla. Puoliajalla Bewe johti vasta 4-2 mutta toisella jaksoilla GB väsyi ja jakso vietiin puhtaasti 5-0 eli 9-2 loppulukema riitti juuri ja juuri viimeiseen puolivälieräpaikkaan.
Sunnuntain puolivälierässä luisteli vastaan kivikova Oulun Pallo-75. Vaikka Raappana teki kaksi maalia jo avausjaksolla, kaatui Oulu lopulta maalein 6-3. Edes Mikka Koiviston tulo toiselle jaksolle (oli pelaamassa 55-sarjaa ensimmäisen jakson aikana) ei auttanut Oulun poikia vaan kotimatka alkoi heille.
 

Välierästä tuli stadin tämän kauden mestaruusottelu kun hallitseva Suomen mestari Töölön Vesa hyppäsi kaukaloon. Pegasos johti 1-0 ja vielä 2-1 toisen jakson alkupuolella mutta Suomen kovin joukkue teki väkisin vielä kaksi maalia ja johti 3-2 vähän ennen loppua. Viimeisellä minuutilla Pegasos yritti tassoitusta ilman maalivahtia mutta siinä kävi kuten usein Suomen maajoukkueellekin eli Töölön Vesa laittoi vielä yhden kerran tyhjiin ja meni finaaliin 4-2 voitolla.
 

Pronssiottelu alkoi välittömästi välierän jalkeen. Toisaalta oli hyvä lämpö ja vire päällä mutta toisaalta taas luistelu alkoi hiipua toisella jaksolla ja noin 2 minuuttia ennen loppua olimme 2-4 tappiolla ja päät alkoivat painua. Kannustavilla tsemppihuuodoilla porukka nousi vielä viimeiseen taistoon ja Kajanteen hyvästä syötöstä Tiilikainen kavensi 3-4 lukemiin 1.05 ennen pelin loppua. Seuranneesta keskusta-aloituksesta voitimme pallon ja maalivahti otettiin heti pois. Armottoman painostuksen jälkeen kentän pienin mutta ei vähäpätöisin mies, pakkimme Tapani Kykkänen syöksyi maalille ja nosti pomppupallon suoraan ilmasta rystyllä ylämummoon. Peliaikaa oli kellossa jäljellä kaksi sekunttia. Seuranneessa rankkarikisassa Pegasoksen Tiilikainenb ja Nuotiomaa panivat pallon varmasti maaliin. Veskarimme Saturo vähän jännitti ekassa rankkarissa mutta onneksi ukko heräsi ja torjui kaksi seuraavaa. Ekassa hän käytti päätään torjunnassa ja toisessa kapteeni Kajanteen mukaan Lappeenrannan rankkarin vetäjällä meni pasmat ihan sekaisin kun hyökkääjä tuli liian lähelle maalivahtia ja Saturo heittäytyi "salamana" sivuttain koko maalin eteen jolloin ei ollut mitään tilaa enää vedolle, joka osuikin patjoihin.

 
Muu joukkue ei tiennyt, että maalivahti Saturo sisuuntui kapteeni Kajanteen käskyyn" Muista mennä vastaan ku sulla on niin pienet vehkeet" Tästä henkilökohtaisuuksiin menneestä sanonnasta seurasi pronssimitali kaulaan 12 miehelle eli "Likainen tusina" meni suihkuun väsyneinä mutta onnellisina.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWEN PALKINTOGAALA

Bewe järjesti perinteisen päätösristeily yhteistyökumppaninsa Talllink Siljan upealla risteilyaluksella Galaxylla.  Palkintogaalassa muistettiin mestaruuspaidoin ja –lippiksillä runsain joukoin mukana olleita yhteistyökumppaneita. Bewen risteilyillä on aina ollut runsas palkintopöytä. Gaalan avasi seuran puheenjohtaja Jarmo Salminen ja Tallink Siljan tervetuliaispuheesta vastasi shampanjoineen Kari Seppänen.