0 0
Read Time:4 Minute, 15 Second

Bewe välieriin

7-4 (0-0,2-2,5-2)

Devilsit marssittivat Kotkan Pesän jäälle minimaalisen pienen ryhmän 11 kenttäpelaaja ja 2 maalivahtia. Joukkue oli ilman mielenkiintoista, pelikiellossa ollutta Jarkko Röntystä. Bewen vahvuudesta puuttui Niko Hermunen.

1. Erä

Bewe prässäsi ja Devils puolusti ja teki välillä vaarallisia hyökkäyksiä. Bewen maalivahti Mikko Joensuu teki tyhjäksi paholaisten harppuuna hyökkäykset. Saku Pietilä oli myös itse varmuus, sen sai todeta useasti etenkin Jonne Vaahtera. Harmillisesti Devilsien Eemeli Sissonen joutui jättämään kaukalon jo erän alkupuolella laitakahinan tuoksinan jälkeen, josta Bewen Tommi Heinoselle tuomittiin 2 minuutin rangaistus. Sissonen olkapää meni sijoiltaan ja Hifk:n lääkäri auttoi sijoilleen laittamisessa. Olisiko aika jo liigaseurojen päättää joko lääkärin tai ensiaputaitoisen henkilön läsnäoloa otteluissa. Devilsien maalissa loistavasti pelannut Saku Pietilä ehti 21 kertaa pallon tielle. Erä päättyi harvinaislaatuisesti 0-0.

2. Erä.

Toinen erä ennätti vanheta vain minuutin, kun Sami Luoden ranneveto ohitti helpohkosti Saku Pietilän.Devilsien kapteeni Saku Puhakainen pääsi kuittaamaan pari minuuttia myöhemmin tilanteeksi 1-1. Devilsien parhaimmistoon kuulunut Jani Puustinen pelasi tilanteen loppuu ja vei vieraat 1-2 johtoon kellon näyttäessä 25.36.

Siinä herätystä beweläisille, jos ei muusta niin ainakin Puustisen tuuletuksista. Panu Siivikko sivalsi mestarillisesti tasoituksen ajassa 32.46. Loppuerä olikin tasaista vääntämistä ja Bewe kesti pari alivoimaakin. Erä tasan 2-2.

3. Erä.

Jäähyjä vältellyt Devilsit joutuivat ajassa 48.40 vajaalukuisaksi ja Bewe rankaisi välittömästi runkosarjan maalitykin Olli Pelkosen osumalla, johon syötön passasi Panu Siivikko. Minuuttia myöhemmin runkosarjan pistepörssin ykkönen Harri Hautajoki vei Bewen jo turvallisen tuntuiseen 4-2 johtoon Jonne Vaahteran syötöstä.

Bewe kesti vielä Paavo Torkkolan jäähyn, mutta ei enää Jonne Vaahteralle ehkäpä helponlaisesti annettua jäähyä ei enää, vaan Devilsien Pekka Palm kavensi ylivoimamaalilla tilanteeksi 4-3 ja aikaa oli jäljellä vielä runsaasti 8 minuuttia 29 sekuntia. Maali lisäsi kuopiolaisten uskoa tekemiseen ja työmyyrä Markus Venäläisen uurastus palkittiin tasoitusmaalilla 4-4 ajassa 55.35. Heti perään Sami Luoto nousi päättäväisesti ja toimitti pelivälineen maalille ei ranteella eikä myöskään kuuluisalla tykillään ja niin vain pallo löysi kalakukkokaupungin poikien omasta luistimesta pömpelin perukoille. Tähän loppui Devilsien usko ja Bewe teki vielä pari nopeaa maalia seppoinaan maalijyvän löytänyt Paavo Torkkola ja Harri Hautajoki. Päätössummerin soidessa kaukaloon lensi kymmeniä rantapalloja. Erä Bewelle 5-2.

Tämä kolmas ottelu oli koko ottelusarjan siistein ottelu, ehkäpä myös jopa tiukin. Devilsit tekivät ottelusarjasta todella haasteellisen kaikkien aikojen menestyneimmälle seuralle, jossa jokainen joutui tekemään lujasti töitä voittojen eteen ja varsinkin ottelusarjan katkaisseessa ottelussa. Sarja pelattiin reilussa urheiluhengessä. Tämän sarjan ykköspelaaja ainakin kahden nähdyn ottelun perusteella oli Devilsien maalivahti Saku Pietilä

Bewen tehokkaimmat miehet: Panu Siivikko 1+1, Paavo Torkkola 1+2, Harri Hautajoki 2+0 ja Panu Siivikko 1+1..

Maalivahtien torjunnat: Mikko Joensuu 24 ja Sakui Pietilä 42.

Loukkaantuneet, sairaat tai muuten poissa kokoonpanosta olevat: Henri Vesikko, Niko Hermunen ja Aku Lasaroff.

Ei enää joukkueessa Andrei Jääskö, Niko Lintunen ja Jere Väisänen.

Erotuomarit: Marko Oikarinen ja Vesa Paavola Helsingin Kaulopalloerotuomarikerhosta.

Erikoisuudet: Bewen ja kaukalopallon ikoni Sami Häppölän maraton taulukkoon ei tullut merkintöjä muuta kuin ottelunmäärän joka näyttää 459 ja joissa 1286 (524+762) pistettä. Juhani Holmalla 100. ottelu.

Yleisöä 233

Palkitut: Lesportpelaajat Devils Jari Juvonen ja Bewen Panu Siivikko. Most Elmo Player Olli Pelkonen ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Sami Luoto palkittiin One1More Sportin lahjakortilla. Palkintoraadissa toimitusjohtaja Mikael Löfman LKV/asuntomyynti

Bewen seuraava kotiottelu la 07.03 klo 19.15 välieräsarjan 1. ottelu viime kauden finaalivastustajaa EPaa vastaan.