BEWE OTTELUVOITOIN 3-0 FINAALIIN

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 31 Second

  
©Jari Aikio www.jariaikio.com

EPA NURIN 11-7 (3-2,5-2,3-3

Kotkan Pesästä Sport Hampuris Areenaksi muuttuvalle jäälle luisteli ensin nälkäinen, kotkapaitainen EPa ja perään itseluottamusta pursuava, myös kotkaa paidassaan kantava Bewe.

 

 

 

Lehterit täyttyivät hyvin, mutta odotettu 500 katsojan rikkoontuminen jäi vielä myöhäisempään ajankohtaan. EPa aloitti ottelun vahvasti tekemällä ensimmäisen maalin pistevaparista Teemu Tiusasen ladatessa ohi Bewen muurin. Pelkonen, Penttinen ja Vaahtera laittoivat maalien muodossa uuden version (Grazy Horses) maalimusiikista soimaan. EPa tuli vielä lopussa maalin päähän osoittaen vaarallisuutensa.


©Jari Aikio www.jariaikio.com

 

Toisessa erässä tuomareiden ehkäpä hätäinen vihellys vei EPalta maalin. Em. tilanne lähti siitä, kun pallo pomppasi peliin Mikko Joensuun maskista ja tämän jälkeen EPa toimitti pallon maalin perukoille aiheuttaen aikamoisen torikokouksen. Kaukalopallossa tämän säännön voisi hyvin unohtaa. Nythän sääntö sanoo, että peliä voi heti jatkaa välittömällä maalinsaantitilanteella, muutoin peli katkaistaan. Siinä meni EPalta maali, mutta jäi tuomareilta mukaan lukien maalituomarikin näkemättä Jonne Vaahteran ohjaus kattoon eli puntit näiltä osin tasan. Kaukalossa pyöri koko ajan Pelkonen-shown, Olli teki maalit ja Tuomo aiheutti aina kaukalossa ollessaan hämminkiä kotijoukkueelle. Erotuomareilta jäi huomaamatta Ollin jäähynarvoinen kosto kylläkin väärälle Pelkoselle (Lauri). Pelkonen saikin muutaman Bewen pelurin pois tolaltaan, kahdeksasta Bewelle tuomitusta kakkosesta muutama sai alkunsa juuri em. Pelkosesta. Milloin mies torppasi, sätti, koukki, roikkui, kaatui, kaatuili, otti vastaan mustelmia, ollen kuitenkin omalla joukkueelle tärkeä pelaaja. EPa keräsi 4 kahden minuutin rangaistusta. EPa teki kaikkiaan 3 ylivoimamaalia ja Bewe 2.


©Jari Aikio www.jariaikio.com

Beweläisistä tehokkain kentällinen oli Torkkola (0+1), Hermunen (0+0), Siivikko (1+4), Luoto 2+0) ja Rantalainen (2+0) keräten yhteensä 5+5 tehopistettä. Uusimman Bewe Magazinen kannessa tuulettelevat, koko kauden liekeissä olleet Olli Pelkonen, Sami Lindholm ja Harri Hautajoki keräsivät 4+3 tehot.  

Välieräsarjassa Bewen ja EPan ottelut olivat kuin eri planeetalta kuin viime kevään finaalit, joissa Bewe ryöpytti kylläistä EPaa mielin määrin. Nyt kaikissa taisteluissa oli kunnon playoff-henkeä alusta loppuun asti. Tuli puolin että toisin mustelmia, paljon jäähyjä, tunnetta, mutta kuitenkin ylilyönneiltä vältyttiin. Tuomareille varsin vaikeita otteluita, jälkipeleineen ja vielä kun pitäisi antaa pelata reilusti ja rehdisti, niin vedä siinä veteen viivaa. Kaiken kaikkiaan hieno välieräsarja, josta Bewe matkaa finaaliin Poria vastaan ja EPa pronssiotteluun Rovaniemelle. Rovaniemellä tällä kaudella Kärppiä lukuun ottamatta kukaan muu joukkue ei ole voittanut Blue Ballia. Se jää nähtäväksi kuinka nälkäisenä viime kauden hopea-joukkue Rovaniemelle matkustaa.

Ikonen
©Jari Aikio www.jariaikio.com

Bewen tehokkaimmat miehet: Olli Pelkonen 2+0, Sami Häppölä 0+2, Sami Lindholm 2+1, Sami Luoto 2+0, Aleksi Rantalainen 2+0, Panu Siivikko 1+4 ja Harri Hautajoki 0+3


©Jari Aikio www.jariaikio.com

Maalivahtien torjunnat: Mikko Joensuu 29 ja Mikko Korhonen 34.

Loukkaantuneet, sairaat tai muuten poissa kokoonpanosta olevat: Sami Arima ja Henri Vesikko.
Lopettaneet kesken kauden: Jere Väisänen, Niko Lintunen ja Andrei Jääskö.

Erotuomarit: Vesa Paavola ja Marko Oikarinen Helsingin Kaukalopalloerotuomarikerhosta.

Erikoisuudet: TV:stä tutun Sami Häppölän pelattujen otteluiden määrä on nyt 462 ja pisteissä 1290 (525+765), näin Häppölä tekee aina pelatessaan uuden ennätyksen pelatuissa otteluissa ja jos syntyy maaleja tai syöttöjä niin myös pisteissä. Meneekö 1300 pisteen raja rikki vielä tänä keväänä, Meskanen ja kumppanit tekevät sen varmasti vaikeaksi.


©Jari Aikio www.jariaikio.com

Yleisöä 405

Palkitut: Lesportpelaajat EPa Teemu Tiusanen ja Bewen Harri Hautajoki

Bewen seuraava ja koko kauden odotettu 1. finaaliottelu la 28.03. klo 16.45 ja vastassa Porin Kärpät. Tervetuloa!

Tässä vieraskirjasta poimittu varsin mielenkiintoinen viesti:

"Kävinpä tänään katsomassa kaukalopalloa Helsingin jäähallissa kun IFK on jo kesälomalla.

Kaukalopallo näyttää olevan hauska laji. Minusta tuli välittömästi lajin ja erityisesti Bewen fani! Bewen pelaajat on juuri sellaisia mitä minä arvostan: taitavia, ylimielisiä ja sikamaisia pelitilanteiden ulkopuolella. Oli hauskaa seurata kun maalaispojat Savosta otti osumaa tuomarin näköpiirin ulkopuolella. Bewen pelaajia ylimielisyyttä kaivataan suomalaisessa kilpaurheilussa, suomalaiset tuntuvat ujostelevan ja piilottelevan omaa taitoaan, joten Bewelle pisteet siitä. Ottelun tuomarit oli hauskoja tyyppejä, ei löytynyt kyllä yhtään tilannetajua. 

Vierasjoukkueesta haluan kehua Pelkosta, hänestä tuli minun suosikki myös! Teki loistavaa työtä ärsyttäessään Bewen pelaajia ja onnistui työssään hyvin. Juuri tollasia pelaajia minä kaipaan lajiin kuin lajiin. Hauska oli katsoa Bewen ajojahtia tätä Pelkosta kohtaan. En tiedä näinkö oikein, mutta ajojahti päätyi 2. erässä sitten väärän Pelkosen kohdalle kun sikailtiin väärä Pelkonen jään pintaan. 

Yleisöä oli yllättävän paljon, mutta ihmettelin kuinka lajin mahtiseuralla on näin laimeat fanit? Taputetaan vain jos tulee maali ja toisaalta vierasjoukkueen noin kolme fania päihitti taputuksillaan Bewen fanit. Siihen olin pettynyt. Toisaalta mukavaa, että pelaajat pitävät tunnelmaa yllä.

Kaukalopallo on hieno laji, Bewen pelityyli on sikamaisen rakastettava ja Pelkonen on hieno mies. Onnea vain kaikille yhteisesti!"

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

2000-LUVUN KESTOMENESTYJÄT BEWE JA KÄRPÄT KOHTAAVAT FINAALEISSA

Kaukalopalloliigan 19. kauden loppuhuipennus on alkamassa. Vastakkain ovat 17. kauttaan pelaava, joukkuemaratonin piikkipaikkaa pitävä Bewe ja vastaavasti Kärpillä on menossa 11 kausi. Bewe ja Kärpät ratkaisivat runkosarjan viimeisessä ottelussa tämän finaalin kotiedun eli Bewe vei pisteen erolla ykköspaikan. Kautta-aikain Bewe on voittanut runkosarjan 8 kertaa ja Kärpät kahdesti.