0 0
Read Time:6 Minute, 34 Second

6-8 (2-1,2-4,2-3)

karpat

SPORT HAMPURIS AREENAN täpötäydelle katsomolle lauantai-illan ottelun avasi Maamme-laululla eurovaaliehdokas Petri Saresmaa.

Bewellä oli selkä seinää vasten eli oli edessä pakkovoiton ottaminen ja ratkaisun siirtäminen sunnuntaiksi Poriin. Sitä päivää sitten ei tullut ja Bewe ei noussut sillasta eli 0-2 tilanteesta, vaan pataan tuli perinteitä velvoittaen suoraan 0-3. Perinteeksi tuli myös ottelusarjan toiset erät, joissa jokaisessa Bewe johti otteluita ja jopa kaikissa näytti siltä, että Bewe vie ja Kärpät vikisee. Nyt Bewe sortui 2. erässä runsaaseen jäähyilyyn ja se kostautui peliotteen menetyksellä ja yhdellä Kärppien tekemällä ylivoimamaalilla. Kärpät pääsivät pariinkiin otteseen pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja vain kerran erinomaisia otteita maalissa esittänyt Niklas Paananen joutui antautumaan. Pommitus oli varmasti kaikkien aikojen kovinta, missä Paananen on kautta-aikain ollut. Bewen veteraaneista Sami Häppölä äityi näyttämään parhaita puoliaan värkkäämällä hattutempun, johon myös pystyi Kärppien konkari Mika Ahonkivi. Kolmannessa erässä Bewe yritti vimmatusti ja näkipä Olli Pelkonen erän lopulla aitiopaikalta Sami Lindholmin ohjauksen kattoon, jota ei nähnyt maalituomari eikä myöskään erotuomarit.

Bewelle yhteensä 8 2 minuutin rangaistusta ja 1 10 minuuttinen ja vastaavasti Kärpille 2 kahden minuutin rangaistusta.

Päätössummerin soidessa Areenan jään valloittivat Kärppäläiset, villisti tulittaen. Viime vuotinen putoaminen jo puolivälierävaiheessa unohtui nyt täydellisesti, kun ennakkosuosikki Bewe upposi suoraan 3-0. Näin kausi 2008-09 oli saanut arvoisensa päätöksen, värikkään ja yleisöystävällisen kamppailun, josta porilaisten yli 50 hengen faniryhmä otti ilon irti.

Maalivahtien torjunnat: Niklas Paananen 40 ja Joni Meskanen 33

Bewe tehomiehet: Sami Häppölä 3+0, Sami Lindholm 0+2, Lauri Penttinen 0+2 ja Panu Siivikko 2+0.

Poissa kokoonpanosta: Henri Vesikko. Mitalia ei ollut noutamssa Sami Arima, Andrei Jääskö ja Niko Lintunen

Erotuomarit: Thomas Söderberg ja Dick Törnqvist Porvoon Erotuomarikerhosta

Erikoisuudet: Maratonin ykköspaikkaa pitävälle Sami Häppölälle 465 ottelu ja 1300 pistettä lähenee ja nyt saldo 1295.
Ottelu oli Veikkauksen tulosvetokohteena, vaihto oli 6504 e ja kerroin 81,30. Ennen ottelua palkittiin maaliskuun pelaaja, Kärppien Niko Papinaho.  Tapio Niemensivu voitti arpajasten pääpalkinnon ja onnittelut Tapiolle.

Yleisöä: 528

Palkitut: Lesportpelaajat Kärppien Mika Ahonkivi ja Bewen Sami Häppölä. Bewen Most Elmo Player Niklas Paananen  ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Sami Häppölä palkittiin One1More Sportin lahjakortilla.
Toisella erätauolla Bewe luovutti standardin ja lahjashekin kaukalopallon isälle, lajin ensimmäiset säännöt kirjoittaneelle, stadin slangin pamlaajalle, 80-vuotismerkkipäiväänsä 8.4. viettävälle Fjalle Åstenille.

Palkintoraadissa:  Kaukalopalloliiton puheenjohtaja Olli-Pekka Lintula ja Liign puheenjohtaja Paavo Kyröläinen

Sama parivaljakko jakoi upeat pytyt ja mitalit sekä Kotkan ruusujen kera.

palkinto

Ottelun koko kuvakavalkadi löytyy kuvapankista, josta löytyy kuvat muistakin tämän kauden kotiotteluista.

BEWELÄISTEN VEIKKAUKSET PIELEEN

Perinteiseen tyyliin pelaajat veikkasivat kauden alussa mitalijoukkueet ja järjestyksen. Pelaajilta tuntui menneen usko mestaruuteen Porissa hävityn toisen finaaliottelun jälkeen. Kolmannessa ottelussa Bewe taisteli ja teki porilaisille sarjan katkaisemisen vaikeaksi. Tällä kertaa kahdesta valtakunnan taitavimmista joukkueista mestaruuden vei siihen sitotunein ja motivoitunein joukkue, joka Kärppinä tunnetaan keväällä 2009.