BEWE SUORAAN KOLMELLA VOITOLLA FINAALEIHIN

Niko Häppölä
0 0
Read Time:2 Minute, 31 Second

Bewe Sport on tälläkin kaudella kaukalopalloliigassa kahden parhaan joukossa. RB-93 kukistui kolmannessa välieräpelissä Lappeenrannassa lukemin 7–9. Näin Bewe eteni loppuotteluihin suoraan kolmella voitolla.

 lindholm

 Sami Lindholm rankaisi päätöserän ratkaisuhetkillä lappeenrantalaisia kahdesti.

Kotijoukkue oli katkopelissä johdossa vain kerran, kun Mikko Ikonen teki ajassa 16.56 numeroiksi 2–1. Bewen Olli Pelkonen (2+1) ja Harri Hautajoki käänsivät kuitenkin avauserän jälkeisiksi lukemiksi 2–3.

– Mutta ensimmäinen erä oli meiltä todella huono, emmekä olisi ansainneet johto-asemaamme. Osittain syynä oli varmaan katkaisupelistä johtunut jännitys, mutta kaiken kaikkiaan näytti siltä, etteivät pelaajamme olleet hommassa täydellä sydämellään mukana, kommentoi Bewen valmentaja-manageri Sami Virmanen.

– Tauolla oli kopissa korotettava ääntä, vaikka johdimmekin. Onneksi herätys onnistui.

Toisen erän 23. minuutilla Paavo Torkkola (1+1) ja Janne Kuusla venyttivätkin vierasjohdon 24 sekunnin sisällä jo kolmeen osumaan. RB-93 ei kuitenkaan vielä antautunut, vaan ehti ennen toista erätaukoa maalin päähän (4–5). 

Lindholm iski lopullisen niitin

Päätöserän alussa ensin puolustaja Sami Luoto ylivoimalla ja sitten hyökkääjä Sami Lindholm veivät Bewen uudelleen kolmen maalin karkumatkalle. Taas isännät kuroivat eroa umpeen ja erän puolivälissä tilanne oli taas tiukka 6–7. Jaakko Niemensivu lievensi runsaat kaksi minuuttia ennen loppua jännitystä 6–8-maalillaan. Ajassa 58.30 Sami Turunen viimeisteli kotijoukkueelle viimeisen kavennuksen. Sami Lindholm iski 17 sekuntia myöhemmin illan toisen osumansa ja sinetöi loppunumerot.

– Meidän pelimme oli kuin vuoristorataa, vastustajan esitys oli paljon tasaisempi, Virmanen totesi.

– Onneksi olimme toisen erän loppua lukuun ottamatta hereillä erien alut ja loput. 

Kivekäs syöttökoneena

Tuplamaalareiden Pelkosen ja Lindholmin ohella Bewestä tehoili Mika Kivekäs kolmen maalisyötön voimin.

– Meidän kaikilla hyökkäysketjuillamme on edellytykset pelata tasavahvasti vastustajan kaikkia ketjuja vastaan, Virmanen rummutti jo finaalejakin pohjustaen ja tiivisti välierien muiksi ratkaisutekijöiksi sekä maalivahtipelin että runkosarjan pistekuninkaan Mikko Ikosen tehojen eliminoinnin. 

RB-93:n maalivahdille Mikko Haikalalle laskettiin kolmannessa välierässä 27 torjuntaa, Bewen Niklas Paanaselle kymmenen enemmän.

Pronssipelillä kauttaan vielä jatkavista lappeenrantalaisista tähtipelaajan palkinnon pokkasi Paanasen kahdesti yllättänyt Sami Turunen.  

Ottelun tuomitsivat Dick Törnqvist ja Thomas Söderberg, joille Sami Virmanen antoi puhtaat paperit.

– On hienoa, että liiga asettelee parhaat tuomarit peleihin, joissa pelaavat parhaat joukkueet.

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE HALUAA KOTKAN TAKAISIN STADIIN

Taistelu kaukalopallon Suomen Mestaruudesta on loppusuoralla ja vastakkain ovat koko 2000-luvun suomalaista kaukalopalloa hallinneet Bewe sekä Porin Kärpät.