Jalonen ja Tervonen Bewe Hockeyn peräsimeen

Bewe
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Kokeneet kiekkomiehet Kari Jalonen, 51, ja Kai Tervonen, 44, luotsaavat Bewe Sportin jääkiekkojoukkuetta joulutauon jälkeen kohti II divisioonan lohkovoittoa ja Suomi-sarjan karsintoja. Loppukauden kattava sopimus uuden valmennuskaksikon kanssa syntyi tapaninpäivänä. Syyskaudella Bewe Hockeyn kolmosdivisioonasta kakkoseen vienyt Vesa Surenkin jatkaa valmennustöitään Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Bewe Hockeyn uusi vastuuvalmentaja Kari “Jalle” Jalonen on viimeksi valmentanut miesten joukkuetta kaudella 2001-02, kun hän oli Ruotsin Elitserien-joukkue AIK:n peräsimessä, kaikkien aikojen neljäntenä suomalaisena vastuuvalmentajana länsinaapurin pääsarjassa. Sitä ennen Jalonen oli muun muassa ruotsalaisen Curt Lundmarkin apuvalmentajana, kun Jokerit keväällä 1997 voitti viimeisen Suomen mestaruutensa Nordenskiöldinkadun hallissa. Paitsi Lundmarkin kakkosena, Jalonen ehti olla 1990-luvun lopulla Jokerien liigajoukkueessa myös sekä Sakari Pietilän että Hannu Kapasen apuvalmentajana.

AIK-pestinsä jälkeen Jalonen on tällä vuosituhannella valmentanut eri juniori-ikäluokkia sekä Jokereissa että Kiekko-Vantaassa, viimeksi kaudella 2008-09. Lähinnä juniorivalmennuksen myötä Jalosella ja Tervosella on pitkä yhteinen historia.

– Olen sekä valmentanut “Kallea” että valmentanut hänen kanssaan, toteaa Jalonen, joka tienaa varsinaisen leipänsä Keskusrikospoliisissa rikoskomisariona.

– Ilman “Kallea” en olisi tähän haasteeseen tarttunut, “Jalle” korostaa. Tervonen on pelannut jääkiekkoa liigatasolla HIFK:ssa (1992-94) ja toiminut liiga-HPK:n toimitusjohtajana 2007-09 sekä sitä ennen SM-liigan yhteysjohtajana.

Nyt Jalonen ja Tervonen ovat tosissaan viemässä Beweä heti seuran ensimmäisen jääkiekkokauden päätteeksi Suomi-sarjaan.

– Organisaatio panostaa asiaan täysillä, ja meidän tehtävämme on auttaa Beweä saamaan sen, mitä se haluaa, sanoo Jalonen ja jatkaa:

– Vaikka pitkästä kokemuksesta tiedän, että nouseminen on aina vaikeaa. Tällä tasolla menestymisessä oleellisinta on omien virheiden välttäminen.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Hyvää Alkanutta Uutta Vuotta

Joululomat on pidetty ja alkaa 3 kuukauden kova rypistys, jossa on Bewellä kaksi kovaa tavoitetta. Maalis-huhtikuun vaihteessa on kaukalopallon puolella tavoitteena kannatella Kultaista Kotkaa Suomen Mestaruuden kunniaksi ja samoinhin aikoihin tuuletella kiekkoilijoiden nousua Suomi-sarjaan.