Lukiolaiset ja Yläastelaiset pelasivat koulukaukiksen SM-mitaleista

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 54 Second

Karjasilta ja Pohjois-Haaga veivät mestaruudet koulukaukiksen SM-loppukilpailussa.

Lukion SM-pudotuspeleihin lähdettiin Mäkelänrinteen ja Pohjois-Haagan komennossa näiden voitettua alkusarjassa kaikki ottelunsa ja selvitettyä helposti tiensä suoraan välieriin. Puolivälierissä etsittiin kahta muuta välieräjoukkuetta Vaskivuoren kohdattua Linnakosken ja Salpausselän kohdattua Etu-Töölön.

Linnakosken ja Vaskivuoren välisessä ottelussa pelattiin pitkään hyvin tasaisesti vaikka Linnakoski menikin alussa jo 3-0 johtoon ja näytti menevän menojaan. Vaskivuori kuitenkin kiri tasoihin ja lopulta hoiti rankkareiden jälkeen voiton kotiin.

Salpausselkä puolestaan hoiti itsensä välieriin huomattavasti helpommin vastustaja Etu-Töölön lähdettyä pahasti vajaamiehisenä otteluun ja näin Salpausselälle murskaava 14-2 voitto Miska Siikosen tehtyä seitsemän maalia Salpausselälle.

Välierissä ei lopulta yllätyksiä nähty ja ennakkosuosikit pitivät pintansa. Ensimmäisessä välierässä näytti aluksi siltä, että vauhdikkaan ja melko tasaisen ottelun Mäkelänrinne lopulta kääntää itselleen rutiinillaan ja johti jo 4-1, kunnes Salpausselkä kavensi ottelun lopussa tuurilla ja taidolla ja nousi lopulta maalin päähän, mutta kiri ei aivan riittänyt ja näin Märsky finaaliin 4-3 voitolla.

Pohjois-Haaga pääsi omassa välierässään Vaskivuorta vastaan hieman helpommalla nykäisten heti alussa turvallisen oloisen johdon, jonka jälkeen ottelun tempo laski ja molemmat joukkueet keskittyivät hyökkäämään ja latoivat vuorotellen maaleja kuitenkin niin, ettei Haagan voitto ollut missään vaiheessa uhattuna ja näin Haaga voittoon maalein 10-6.

Pronssiottelussa Salpausselkä hallitsi lievästi ottelua, mutta Vaskivuori teki avausmaalin. Tämän jälkeen Salpausselkä lisäsi painostustaan ja nousi tasoihin ja lopulta meni johtoon. Salpausselän nykäistyä pienen kaulan, alkoi Vaskivuoren kiri ja he nousivatkin maalin päähän, kunnes Salpausselkä otti vielä yhden lisävaihteen käyttöön ja vei lopulta voiton ja pronssiset mitalit Lahteen lukemin 7-4.

Finaalista tuli kahden tasaisen joukkueen vääntö jossa pelattiin pitkään maalitomana molempien joukkueiden onnistuttua mokaamaan tukun hyviä maalintekopaikkoja. Lopulta Haagan Niko Kivelä vei maaleillaan Haagan kahden maalin johtoon. Mäkelänrinne kavensi, mutta Kivelä kuittasi Haagalle jälleen kahden maalin johdon. Kivelä kruunasi finaalinsa tekemällä tyhjään maaliin vielä neljännen maalinsa ja vaikka Mäkelänrinne sai vielä lohtumaalin neljä sekunttia ennen ottelun loppua, vei Haaga voiton lukemin 4-2.

Samaan aikaan Oulunkylässä pelattiin ylä-asteen poikien koulukaukiksen SM-lopputurnaus. Lohkovoittajiksi ennen pudotuspelejä pelasivat Pohjois-Haaga ja Karjasilta. Lisäksi Lauttasaari tuomittiin häviämään oma ottelunsa Pakilaa vastaan heidän peluutettua edustuskelvotonta maalivahtia. Maalivahtipulasta kärsinyt Lauttasaari peluutti Pohjois-Haagalta lainattua maalivahtia ja Pakilan tehdessä protestin, Pakila julistettiin voittajaksi.

Puolivälierissä Lauttasaari sai maalivahtiasiansa kuntoon ja voittivat Raumanmeren 10-1 Mikael Hakkaraisen tehtyä kuusi maalia ja syöttäessä neljä ollen näin mukana kaikissa joukkueensa maaleissa. Pakila taas vei yhtälailla selvästi oman puolivälieränsä Helsingin Yhteiskoulun Lyseota vastaan lukemin 8-3.

Välierissä lohkonsa voittanut Karjasilta ei antanut Lauttasaaren yllättää vaan piti yhtä maalia lukuunottamatta Hakkaraisen kurissa ja voitti lopulta 4-1. Pakila sen sijaan onnistui omassa välierässään pudottamaan lohkovoittaja Pohjois-Haagan finaalista voittamalla 5-3 ratkaisten ottelun toisella puoliskolla. Näin Haagasta tuli ainoa joukkue joka pääsi finaaliin voittamatta lohkoaan.

Ennen finaalia Pakila kuitenkin menetti muutamia pelaajiaan SM-liiga seurojen pidettyä samaan aikaan try-outteja junioreille.

Pakila haastoi silti Karjasillan tiukkaan taisteluun kullasta, mutta lopulta Karjasillan toki hallitsi ottelua, mutta huono viimeistely ja Pakilan hyvä maalivahtipeli piti lukemat tasaisina. Karjasillalle lopulta kuitenkin voitto lukemin 4-2.

 Active Image

 Yläasteen voittajajoukkue Karjasillassa pelasivat: Tommi Autio, Topias Itämies, Antti Jaara, Kalle Kaunisvaara, Jere Kiviniemi, Juho Korhonen, Jesse Koskenkorva, Ilari Käyhkö, Aatu Luusuaniemi, Valtteri Määttä, Aleksi Nousiainen, Eetu Paasovaara, Turkka Pumpanen, Jesse Saarinen, Perttu Talvila, Arttu Tasala, Joel Tihinen sekä Tomi Vanhanen

 Active Image

Yläasteen hopeajoukkue Pakilassa pelasivat: Patrik Aapro, Julius Aven, Teemu Hakkala, Oskari Hiltunen, Kristian Holma, Antti Kainulainen, Ben Kallio, Einari Luhanka, Tomi Nenonen, Juuso Ollikkala, Robert Orjo, Rudi Orjo, Henri Rahkonen, Lauri Savela sekä Niko Seppälä

 Active Image

Lukion voittajajoukkue Pohjois-Haagassa pelasivat: Aleksi Ainali, Christian Ekman, Konsta Jaakola, Matias Jokinen, Janne Juutinen, Riku Juvonen, Arttu Kauppinen, Niko Kivelä, Ville Koskela, Mikko Kumin, Mika Riippa, Kalle Sundell, Teo Totro, Miikka Virta sekä Niklas Westerholm

 Active Image

Lukion hopeajoukkue Mäkelänrinteessä pelasivat: Frank Gymer, Tomi Hiekkavirta, Hampus Hytti, Aleksi Kokkonen, Valtteri Laurinantti, Manu Lähteenmäki, Walter Mahlberg, Jerry Miettunen, Anton Mönkäre, Tuukka Totro, Henrik Vesalainen, Otto Vesikivi sekä Joel Ylä-Mononen

 Active Image

Lukion pronssijoukkue Salpausselässä pelasivat: Lauri Heino, Mikael Huhtala, Perttu Hynönen, Mika Juvonen, Henri Katajainen, Miikka Katila, Eero Kotilainen, Jaakko Lantta, Emil Larmi, Matti Okker, Kasper Ruohonen, Miska Siikonen, Eetu Sopanen, Eelis Tupasela, Aki Vainio sekä Juho Veneskari

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewen ik-50 sisäinen sarja