Botnialle heti kova vastus puolivälieriin

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 9 Second

Botnian jääminen neljänneksi runkosarjassa tarkoitti käytännössä sitä, että viidenneksi runkosarjassa tullut Lappeenrannan Veiterä jäi Botnialle. Veiterä on selkeästi kovin alanelikosta taistellen niin ikään viimeisille kierroksille asti kotiedusta. Muut joukkueet jäivät pisteissä kauas kärkiviisikon taakse.

 

– Veiterä tulee meille vastaan. Eihän se mikään toivevastustaja näistä neljästä ole mitkä jäi viivan alapuolelle. Veiterä on ollut valtavassa iskussa ja pelannut loistavia pelejä. Todella mielenkiintoista lähteä pelaamaan heitä vastaan, Botnian päävalmentaja Esa Määttä analysoi.

– Tietysti tulee varmasti mielenkiintoisia pelejä. Etukäteen ajatellen siellä on ihan selviä pareja, mutta en minä pidä niitä selvinä pareina. Pudotuspelit ovat aina oma maailmansa. Mielenkiintoinen pari WP 35 – JPS jotka pelasivat tasaisia pelejä ja se on heille paikalliskamppailu. Tämä meidän kohtaaminen Veiterän kanssa tulee olemaan myös mielenkiintoinen. Molemmat voittivat kotiottelunsa ja ne olivat tasollisesti todella kovia pelejä molemmat. Molemmat joukkueet pelavat hyvää pallollista peliä, Määttä jatkaa.

Botnian kotietu karisee hieman, sillä puolivälierät Botnia joutuu pelaamaan kotiotteluiden osalta Oulunkylän sijasta Kalliossa Brahen kentällä. Pikaluistelun alle 19-vuotiaiden MM-kisat valtaavat Oulunkylän 17-19. helmikuuta. Määtän mukaan asiaan pitää vain sopeutua.

– Totta kai se vaikuttaa. Kyllähän kaikki Suomessa tietää sen, että meitä on Oulunkylässä vaikea voitttaa ja totta kai se on takaisku, että ei päästä pelaamaan kotikentällä. On se Kallio kuitenkin meille enemmän kotikenttä kuin Veiterälle. Meidän pitää sopeutua niihin olosuhteisiin missä pelataan, eikä murehtia Oulunkylää sen enempää.

Botnia pelasi runkosarjan viimeiset ottelunsa pahasti repaleisenä, eikä terveystilanne ollut optimaalinen. Veiterä tulee olemaan kovaa luisteleva joukkue, jota vastaan sairastuvalta toivotaan tyhjennystä. Botnialla on onneksi sen verran kovia avainpelaajia, jotka pystyvät ratkomaan otteluita ja tiivis puolustus, joka pystyy taistelemaan voitosta jokaisessa ottelussa. Terveenä oleva joukkue tasoittaisi silti huomattavasti asetelmia tulevissa koitoksissa.

– Tietysti toivotaan että näissä muutamassa päivässä saadaan täydennystä. Tiukka sarja tulee jos tällä materiaalilla lähdetään ja joudutaan antamaan tasoitusta kun ei ole täyttä vaihtopenkkiäkään. Meidän pitää saada sellainen miehistömäärä kentälle, että pystyttään Veiterän luisteluun vastaamaan, Määttä sanoo.

Veiterä teki runkosarjassa hieman enemmän maaleja mitä Botnia ja päästi kymmenen maalia vähemmän. Keskinäiset ottelut olivat kuitenkin tiukkoja, Botnian voittaessa kotiottelunsa hieman suuremmalla marginaalilla, mitä Veiterä oman kotiottelunsa.

Botnian tehoparina hääri runkosarjassa Jimi Heinonen ja Tero Määttälä, jotka mahtuivat molemmat pistepörssissä viiden parhaan joukkoon kummankin rikkoessa myös 20 maalin rajapyykin. Veiterältä mahtui pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon kolme pelaajaa. Veiterän paras pistemies oli Tero Liimatainen, jonka lisäksi Janne ja Tomi Hauska tekivät paljon pisteitä. Määttä nostaakin Veiterän nuoret esille Veiterästä Hauskojen ohella. Lisäksi ottelusarjassa nähdään mielenkiintoinen maalivahtien taistelu.

– Siellähän on nuoret pojat Tero Liimatainen, joka on pelannut hyvin, Emil Fedorov oli meitä vastaan hyvä Lappeenrannassa ja on tehnyt hyvin pisteitä. Aleksi Seppänen, jota olen pitänyt erittäin hyvänä pelaajana ja hän on pikkuisen tukkoisen alkukauden jälkeen pelannut todella hyvin. Veiterässä on monta erinomaista luistelijaa. Se mikä pitää mainita myös, on se, että tässä on vastakkain kaksi tulevaisuuden maalivahtia, Topi Peuhkuri ja Juuso Tervonen. En pitäisi ihmeenä vaikka tulevaisuudessa A-maajoukkueen maalivahtiparina olisi tämä pari, joka pelaa nyt vastakkain, Määttä sanoo.

Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 15. helmikuuta Kallion kentällä. Ottelu alkaa kello 19.00. Sarja jatkuu perjantaina Lappeenrannassa ja tarvittaessa kolmas ottelu pelataan Kallion kentällä sunnuntaina 19. helmikuuta klo 13.00 alkaen.

Kauden aiemmat ottelut:

Botnia – Veiterä 6-3 (5-2)

Veiterä – Botnia 3-2 (1-2)

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Api Kotiapu & Janinan Kotihoito