KAIKKIEN AIKOJEN KAUKALOPALLOEROTUOMARI

Api Ulander
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second
KAIKKIEN AIKOJEN KAUKALOPALLOEROTUOMARI
 
 
Kaikkien aikojen kaukalopalloerotuomarin Bo Granlundin pois menosta on kohta kulunut 14 vuotta. Ei ole tullut Bobille kaukalopalloon manttelinperijää. Bobille oli myrkkyä siirtyminen kahden tuomarin systeemiin. Yleensä siinä jäi toiselle tuomarille statistin osa. Legendaarisen Granlundin pelissä olivat aina vihellykset sen verran kovia,että jopa kuurotkin pelaajat pysähtyivät. Jatkamisuunta oli aina heti selvillä. Koko kaukalo oli Bobin valtakuntaa, sillä liikkuminen  oli a-luokkaa, siinä toimi diagonaalivaihdot yksin paremmin kuin monella kahden tuomarin  vihellettävillä otteluilla.

 

Kaikkien tuntema, yksi kaikkien aikojen parhaista jääkiekkotuomareista Seppo Mäkelä lopetti huipulla, kun hän ei saanut enää yksin hallita persoonallisella tyylillään kaukalon tapahtumia. Mäkelä siirtyi lopettuaan Kaukalopalloliigaan tarkkailijaksi, allekirjoittaneen pyynnöstä. 

 

Pelaa huutoja on varmasti monella veteraani-ikäisellä kaukalopalloilijalla ikävä. 

 

Aina hyväntuulinen Bobi oli myös erittäin sosiaalinen ja kaikki huomioon ottava. Esim. Myllypuron halliin saavuttuaan ja lähdettyään moikattiin aina hallin henkilökuntaa. Bobi oli erittäin kysytty tuomari ympäri Suomea kaukalopallon vielä kasvaessa. Kausittain ottelumäärät olivat monina vuosina yli 300 / kausi. Tuhansia otteluita tuominneena Bobille ei tullut lainkaan laiminlyöntejä. 

 

Bobia ikövöiden

 

”Tomaatti” Seppänen poistui keskuudestamme äkillisen sairauskohtauksen saatuaan.

Tomaatin 72 vuoteen kertyi paljon iloja niin jääkiekossa kuin kaukalopallossa.

Tomaatin kaukalopalloura alkoi maalivahtina 70-luvun loppupuolella Helsingin Liikennelaitoksessa. Siitä ura urkeni maalivahtina Töölön Vesassa, jossa hän voitti pelaavana maalivahtina vuonna -82 Suomen Mestaruuden. Siitä Tomaatin ura jatkui kaukalopallon joukkueenjohtaja Helsingin ifk:ssa. Siitä hän siirtyi seurajohtajaksi ja Helsingin Kullervon kaukalopallon manageriksi. Tässä joukkueessa vilisi monien vuosien ajan jääkiekon huippunimiä. Kun Kullervon touhu hiipui, niin Toukolan Teräksessä hän jatkoi ansiokasta kaukalopallotyötä.

 

Värikkäästi esiintyvä, verbaalinen lahjakkuus Tomaatti oli perustamassa 1987 Suomen Kaukalopalloliittoa yhdessä 13-vuotta sitten menehtyneen kaikkien aikojen legendaarisimman kaukalopalloerotuomarin Bo ”Bobi” Granlundin kanssa sekä primus motorina oli tämän muistokirjoituksen kirjoittaja.

 

Pitkän päivätyön Tomaatti teki Bewen liigajoukkueen luistinhuoltajana ja siinä tehtävässä hän oli varmasti kaikki lajit huomioon otettaessa tämän valtakunnan eliittiä.

 

Jääurheiluväen keskuudessa hyvin tunnetun Tomaatin motto olikin, ettei menestys jäänyt ainakaan luistimista kiinni. Bewe olikin yhtäjaksoisesti mitalipeleissä 18-vuotta. Bewen pitäessä vuodesta -90 aina vuoteen 2011 Helsingin jäähallia kaukalopallokotinaan, niin siinä sivussa Tomaatti hoiteli entisten NHL-pelaajien luistimiakin kuntoon.

 

Edesmenneen Raimo ” Höyry” Häyrisen selostus on jäänyt mieleen urheiluradiosta Tikkurilassa -82 käydystä SM-turnauksen loppuottelusta, jossa Vesa voitti imatralaisen Rajapallon. Höyry kertoi Tomaatin  treenaavan ratikkaa ajaessaan heittäen tomaatteja kolmekin yhtä aikaa ilmaan ja napsien niitä kiinni kuin marjoja.

 

Legendaarinen Tomaatti elää varmasti meidän monien muistoissa. Lepää rauhassa ystäväni.

 

Tomaatin Muistoa Kunnioittaen

 

Teukka Ulander

About Post Author

Api Ulander

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

KANNUSTAMISELLA satojen eurojen edut