Vuosituhannen hegemonia haussa

Bewe
0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Bewe Sportin ja Porin Kärppien finaalipeleissä on panoksena paitsi tämän kauden SM-kulta myös koko 2000-luvun kaukalopallohegemonia. Voittihan Bewe Suomen mestaruuden kolmesti peräkkäin 2001-03, Kärpät puolestaan 2004-06. Eikä neljää peräkkäistä mestaruutta ole aiemmin edes Bewellä, jolla on plakkarissaan yhteensä kuusi SM-kultaa.

Bewelle tämä kevät on peräti kahdestoista peräkkäinen mitalinvärinen. Vuosi sitten tuo huima ketju oli lähellä katketa. Pronssiottelussa Varkaudessa Enson Pallo johti kahden erän jälkeen viidellä maalilla, mutta päätöserässä Bewe puristi rinnalle ja otti jatkoaikamaalilla himmeimmät mitalit.

Bewen päävalmentajalla Sami Teirolla, 37, on vielä mahtavampi, lähes uskomaton mitaliputki. Se alkoi kaudella 1985-86 jääkiekossa HIFK:n C-nuorissa ja jatkui kaudella 1991-92 kaukalopallon puolella ensin pelaajana ja sitten valmentajana. Kaikkiaan timpuri Teiron itsekyhäämästä palkintokaapista löytyy yhdeksän kultaista, seitsemän hopeista ja neljä pronssista mitalia. Vastuuvalmentajana kulta häneltä kuitenkin vielä puuttuu. Se on nyt kolmen voiton päässä. Teiro on luottavainen:

– Mitä enemmän katselen DVD:ltä keskinäistä runkosarjan päätöspeliämme, sitä luottavaisemmaksi tulen, hän sanoo.  

Bewe kukisti Kärpät kolminkertaisen runkosarjan kaikissa kohtaamisissa (11-7, 5-3 ja 9-8).

– Kyllä me siitä pienen henkisen yliotteen varmasti saimme, Teiro tuumii. Hän ei usko Bewelle suoraan kolmessa pelissä jopa turhankin helposti kääntyneiden, rovaniemeläistä Blue Ballia vastaan pelattujen välierien heikentäneen stadilaisten iskukykyä.

– Saimme harjoitella maalintekoa (kolmessa pelissä 51 osumaa), ja oma pää pysyi kiitettävästi kunnossa. Pelasimme hyvin, eikä ollut meidän vikamme, että vastustaja oli niin huono.

Bewe-Kärpät on finaalipari jo neljännen kerran viiden vuoden sisään. Keväällä 2003 Bewe oli parempi, mutta kahtena sitä seuraavana keväänä Kärpät veti pidemmän korren.

Vuosi sitten porilaisten finaalivastustajana oli RB-Oulu. Silloin Pori oli sekaisin jääkiekosta. Nyt kaupungissa olisi taas tilaa kaukiskuumeelle. Bewe-luotsi Teiro toivoo hyviä ja tiukkoja finaaleja.

– Luotan joka tapauksessa siihen, että me jyräämme hyvällä liikkeellä kullat kotiin.

Bewe pääsee peukalovammaista veteraanipuolustaja Risto Salmista lukuun ottamatta loppuotteluihin parhaalla kokoonpanollaan.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Huomenna pelataan Porissa ja lauantaina 24.3. taas Helsingissä

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewellä enää kaksi askelta mestaruuteen

Bewe voitti ensimmäisessä loppuottelussa hallitsevan mestarin Kärpät riemukkaasti 7-3. Yhdeksi isäntien ratkaisijoista nousi 20-vuotias Niko Hermunen, joka pelasi liigauransa ensimmäisen loppuottelun.