BEWEN POHJOISSAVON JA – KARJALAN KIERROKSELTA 4 PISTETTÄ JA VÄLÄHDYS URHEILURUUDUSSA

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 28 Second

 

Lauantain kamppailu Devils – Bewe

Lauantaina Bewe matkasi kalakukko kaupunkiin Kuopioon ilman olkapää leikkauksesta toipuvaa päävalmentaja Tuomas Astrenia. Valmennusvastuun kantoivat manageri Sami Virmanen ja Ville Valkonen. Savon sydämessä Bewe ei ole vierailutkaan vuosikymmeneen. Aikaisemmin kuopiolaisia edustuvat sittemmin kuopatut Dynamo ja KuKaPa. Nyt Niiralan montussa häärii enemmän rullakiekon puolelta tuttu ja nyt kaukalopalloliigassa ensimmäistä kautta pelaava Devils. Yleisö ei kuitenkaan hyvistä ponnisteluista huolimatta Niiralaan löytänyt. Pari vanhaa beweläistä kylläkin lehtereillä vietti lauantaipäivää. Häppölän vanha ketjukaveri kausilta 1994-95 ja 95-96 Jukka Pitkänen heilutteli Bewen lippua yhdessä samoihin huoltajana toimineen Vesa Mertasen kanssa. Itse ottelu jättänyt paljon jälkipolville  kerrottavaa. Ensimmäisessä erässä oli avoimet ovet, erän päättyessä 6-5 Devilsille.

 

Devilsille tilanteen teki helpommaksi Bewen Kim Korhosen ottama 5 minuutin rangaistus, jonka aikana pallo poimittiin 3 kertaa vierailijoiden pömpelistä. Bewe lienee tällä hetkellä liigan haavoittuvaisin pelatessaan alivoimalla. Taskuraketti Jonne Vaahtera paikkasi tilannetta viiden minuutin rangaistuksen aikana värkkäämällä alivoimamaalin ja Nikolai Simonen kavensi aivan ensimmäisen erän lopulla tilanteeksi 6-5. Toisessa erässä Devils siirtyi vielä viime kaudella EPassa pelanneen Pekka Palmin maalilla 7-5 johtoon. Enempää Bewe ei enää antanutkaan kotijoukkueen juhlia maalejaan. Toinen erä selvästi 1-3 Bewelle, kapteeni Panu Siivikon toimiessa kahden maalin tekijänä. Kolmanteen erään lähdettiin 7-8 tilanteesta ja taas ensin tuli Devils tasoittaen tilanteeksi 8-8. Tämän jälkeen tehtiin maaleja vuoron perään, kolme minuuttia ennen loppua tilanne oli 11-12 ja aivan lopussa Devils otti maalivahtinsa pois ja se kostautui Bewen tehdessä lopulta ottelun ratkaisseen maalin tyhjiin ajassa 59,46. Ottelun lopputulos 11-13. 

Bewen kokoonpano pisteineen: maalissa Henri Vesikko, vmv Tomi Turunen, Nikolai Simonen 1+0, Sami Häppölä 0+2, Janne Kuusla, Kim Korhonen 2+0, Olli Pelkonen 2+2, Jonne Vaahtera 2+1, Sami Luoto 1+0, Tommi Heinonen 0+2, Aleksi Rantalainen, Juhani Holm 0+1, Paavo Torkkola 0+1, Lauri Penttinen 0+1, Jarkko Antikainen, Niko Hermunen 0+1, Ari Oksanen ja Harri Hautajoki.
Jäähyt 3×2 ja 5 min.

Sunnuntain ottelu Into -Bewe

Liigadebytanttien kohtaaminen jatkui Pohjois-Karjalassa edelleen ilman olkapäätä potevaa päävalmentajaa. Vastassa oli uusi tuttavuus Lieksan Into, joka on kaupungin ensimmäinen seura minkään lajin pääsarjatasolla. Paljon puhuttu oli myös vanha Lieksan jäähalli, jota pelättiin kylmemmäksi kuin Utajärven Saarenpää Areenaa, mutta pelko oli turhaa. Halliin oli ahtautunut 350 innokasta Into fania, jotka pitivät hallin ilmapiirin lämpöisenä. Bewen peli lähtikin paremmin käytiin kuin lauantain peli Kuopiossa. Ensimmäinen erä oli ennättänyt vanheta 13,49 kun hallin tulostaulu näytti 0-4 pääkaupunkilaisille. Ensimmäinen erä päättyi 1-5. Toisessa erässä jäähypenkki tuli tutuksi beweläisille ja liigan tämän hetken paras ylivoima joukkue Into ei jättänyt tätä hyväksi käyttämättä liigan heikointa alivoimajoukkuetta kohtaan. Neljä yritystä ja 4 maalia. Erä Innolle 6-5. Tilanne toisen erän jälkeen 7-10. Kolmas erä olikin Bewelle kosmetiikka lukemin 2-5. Urheiluruutukin juhlisti hyvänmittaisella pätkällä Innon ensimmäistä liigaottelua. Ruudunhan voi katsoa netistä www.yle.fi
Loppulukemat olivat muuten 9-15.Bewen kokoonpano: Mv Henri Vesikko, vmv Tomi Turunen (pelasi viimeiset 10 minuuttia), Nikolai Simonen 2+0, Sami Häppölä 2+2, Janne Kuusla 0+1, Kim Korhonen 0+1, Olli Pelkonen 1+0, Jonne Vaahtera 1+1, Sami Luoto 0+2, Tommi Heinonen, Aleksi Rantalainen 1+0, Juhani Holm 0+1, Paavo Torkkola 3+0, Lauri Penttinen, Jarkko Antikainen, Niko Hermunen 2+1, Ari Oksanen ja Harri Hautajoki 1+0.
Jäähyt 5×2

Mustan Pekan Paluu?
Moni luulee Mustan Pekan palanneen Bewen otteluihin. Jos nyt jolla kulla on epäselvyyttä mikä ihmeen Musta Pekka.  No kun Musta Pekka teki 90-luvun alkupuolella maalin niin siitä sai kaksi maalia. Tämän jälkeen on tehty paljon muutoksia, ettei maaleja synny niin paljon kuin Mustan Pekan aikoihin, on muutettu aloituksia, suurennettu maalivahdin räpylöitä moneenkin kertaan, samoin patjoja jne. Seuraavaksi pitänee pienentää maaleja, teksti-tv:ltä ei enää muuten irtoa lisäsivuja.

Tällä viikolla ilmestyy Bewen 84-sivuinen 30-vuotisjuhlanumero, joka on jaossa lauantaina 13.10. klo 16.45 alkavassa juhlaottelussa Porin Kärppiä vastaan. 

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewe vei juhlaottelun

Kaukalopallon vanhimman erikoisseuran Bewen 30-vuotisvuotisjuhlaottelu alkoi Porin Kärppiä vastaan juhlaseremonioin. Ensin uusiutunut lajin kattojärjestö Kaukalopalloliitto muisti juhlivaa seuraa. Porin Kärpät muisti mukiin menevästi maljakolla ja porilaisten suurella herkulla nahkiaisilla. Nahkiaispaketti ei päässyt hallia pitemmälle, niin hyviä ne olivat.