TURUN PYRKIVÄ JÄI JYRÄN ALLE

0 0
Read Time:3 Minute, 45 Second

Bewe – Pyrkivä 24-4 (7-1,10-1,7-2)

Kaukalopalloliigassa kautta-aikain parhaan syksynsä pelannut Turun Pyrkivä tuli hienoissa, uusissa peliasuissaan Kotkan Pesään hakemaan yllätystä. Sarjataulukon mukaan Kotkan Pesässä käytiin liigan kärkikamppailu.

Ennen ottelun alkua Liiga palkitsi 300 pelatun ottelun rajapyykin rikkoneen kovaluisen puolustajan Sami Luodon.

Ennen aloituspallon pudottamista pidettiin hiljainen hetki Jokelan uhrien muistamiseksi.

JT-Linen toimitusjohtaja Juha Tiilikainen palkitsi Olli Pelkosen ja Pyrkivän Tero Valkamon

Ensimmäisen maalin kirjaantumisaika oli 2.33 ja tekijä Bewen Kim Korhonen. Pyrkivä tasoitti hyvän ylivoimakuvion päätteeksi ajassa 7.46, tekijänä Tero Puranen. Tämän jälkeen alkoikin kaukalossa sellainen ilotulitus, että moista ei ole sitten nähty kuin kaudella 1998-99, jolloin vaasalainen Kantarellis oli eksynyt sienimetsästä aivan väärään paikkaan, silloin taisi olla loppulukemat 25-6. Samainen porukka upotti muuten 23.2.91 liigasta putoamisesta käydyssä uusintaottelussa Vammalassa Bewen maalein 7-3. Sitten Bewe pelasikin kaksi kautta divaria ja loppu onkin sitten histroriaa. Bewe takoi ensimmäisessä erässä vielä 6 maalia, joista yksi kirjattiin Panu Siivikolle. Ennakkoon oli jo varoiteltu niin Pyrkivää ja erotuomareita, että jos liigan kautta-aikain tehokkain pelaaja tekee viisi pistettä, niin siitä seuraa juhlaseremoniat.

Ensimmäisessä erässä Kim Korhonen kirjautti tililleen puhtaan hattutempun sairastupalaisen Sami Häppölän viitan syöttäjänä itselleen ottaneen Harri Hautajoen esitöistä. Kaksikkoa säesti hyvin 1000 pisteen rajan rikkomisesta itselleen tavoitteen tehneen nuoren Ville Galle ehjä suoritus. Ville Galle paikkasi hienosti äkisti sairastuneen Jonne Vaahteran.

Toisessa erässä syksyn ehkäpä puhutuin maalivahti Pyrkivän Timo Kauhanen sai tarpeekseen tilanteessa 10-1, kellon näyttäessä aikaa 22.03, tilalle pömpeliin tuli Jesse Tuokko. Ei tullut Tuokostakaan pelastajaa, pari minuuttia maali pysyi puhtaan kun Paavo Torkkola yllätti Panu Siivikon ollessa syöttäjänä. Siivikon saldo näytti siinä vaiheessa 998.

Kolmannessa erässä riitti vain jännitettävää milloin Siivikko tekee seuraavan pisteen ja sitä piti odottaa 5 minuuttia 44 sekuntia, kun maestro syötti Paavo Torkkolan kolmannen maalin. KUN KELLO NÄYTTI AIKAA 50.57 NIIN PANU SIIVIKKO TOIMITTI PALLON VERKON PERUKOILLE, SIITÄ SEURASI OTTELUN KESKEYTYS, JUHALASEREMONIAT 1000 PISTETTÄ (439+561). Kaukalopalloliigassa on kautta-aikain pelannut 3 superlahjakasta kaukalopalloilijaa, jotka kaikki ovat ylittäneet 1000 pisteen maagisen rajan.

Mikäli Siivikolla riittää nälkää niin hän lienee seuraava, joka ajaa Häppölän ja pari kautta sitten lopettaneen Hannu Suorsan ohi. Tehot ovat Siivikolla sangen kovat 3,2 pistettä / peli. Huhut kertovat vielä veteraani-ikäisen Suorsan tulevan mukaan, mikäli Häppölän lukemat alkavat 1200:lla.

Ottelun muita erikoisuuksia: Bewen kaikkien aikojen suurinumeroisin voitto kirjataan nyt 24-4, koskaan aikaisemmin ei Bewe ole voittanut 20:llä maalilla vastustajiaan. Bewen akilleen kantapää on ollut koko syksyn alivoimapeli, joka hyvistä yrityksistä huolimatta ei ota onnistuakseen. Pyrkivä teki kaikki 4 maalia ylivoimalla seitsemästä yrityksestä.

Joka tapauksessa Kotkan Pesän taika on palannut.