KÄRPÄT KAATOIVAT BEWEN KÄRKIKAMPPAILUSSA

Bewe
0 0
Read Time:6 Minute, 6 Second

9-8 (4-2,5-2,0-4)

Bewe lähti matkaan siipirikkoisena, sillä koko syksyn hyviä otteita esittänyt puolustaja Tommi Heinonen jäi kotiin potemaan selkävammaansa. Työkiireet pitivät poissa myös maalintekijänä kunnostautuneen Kim Korhosen. Viime viikolla harjoitusvahvuuteen liittyneillä sairastupalaisilla Juhani Holmilla ja Sami Häppölällä ei vielä ollut peliin lähtijöiksi.  Bewen muut poissaolijat Rolf von Hedenberg, Toni Bark ja Niko Lintunen ovat näillä näkymin syrjässä aina tammikuun alkuun, syynä täysipainoisen asepalvelyksen suorittaminen Santahaminassa.

Bewe aloitti ensimmäisen erän vahvasti luomalla heti pari kolme loistavaa maalipaikkaa, mutta maalivahdin parhaat kaverit eli tolpat pelastivat Kärppien maalin puhtauden. Ajassa 3.59 Santeri Kyrövaara teki ottelun avausmaalin vanhan ketun Vesa-Matti Myllyniemen syötöstä. Reilut minuuttia myöhemmin Bewen Nikolai Simonen pääsi tasoittamaan edellisenä viikonloppuna 1000:n pisteen kerhoon liittyneen kapteeni Panu Siivikon syötöstä ylivoimamaalin. Merkkejä paremmasta pistemetsästyksestä antoi taitava Harri Hautajoki ajassa 12.19 viemällä Bewen johtoon 1-2, syöttäjänä kovan tavoitteen itselleen asettanut Ville Galle. Enää puuttuu Gallen 1000:sta pisteestä 995. Sitten tuli Kärpät puolustaja Hannu Talan johdolla 2-2, Niko Papinaho 3-2 ja erän loppupuolella ajassa 18.20 hurjasta kudistaan kuuluisa Vesa-Matti Myllyniemi siirsi Kärpät erävoittoon 4-2. Bewen maalia vartioi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pari viikkoa sitten joukkueen vahvuuteen liittynyt Mika Hämäläinen, ja hänelle kertyi torjuntoja 14 ja Kärppien Joni Meskaselle harvinaisen vähän eli 6.

Toinen erä oli selvästi Kärppien Bewen sortuessa jäähyilyyn. Bewe on koko kauden pelannut hyvin tasakentällisittäin 5 vastaan 5, mutta nyt Kärpät rokotti toisen erän puolivälissä kaksi kertaa siirtyen näin 6-2 johtoon Jaakko Mäkelän ja Santeri Kyrövaaran maaleilla. Bewekin sai hännänpäästä kiinni ja ajassa 32.48 Panu Siivikko kaventaa 6-3 Paavo Torkkolan syötöstä. Sitten tulee harmittava väärä vaihto Paavo Torkkolalle ja jäähyä ennättää kulua vain 9 sekuntia kun Rami Nikkonen tekee Kärpille jo 7-3. Bewen alivoima pelaamisen petraamisesta ei näy vielä kuin vähän vihreää tunnelin päässä. Ajassa 36.02 Panu Siivikko kaventaa rangaistuskuljetuksella tehdyllä maalilla toiveita herättäväksi lukemiksi 7-4. Tasakentällisin pelattaessa ajassa 37.19 tulee lunta tupaan, taitavan kärppäläisen Jaakko Mäkelän muuttaessa Isonmäen jäähallin tulostaulun näytölle 8-4. Kärppien toinen ylivoimamaali näkee päivänvalon ajassa 38.55 Hannu Talan ollessa arkkitehtinä ja vapauttaen samalla jäähyltä kampituksesta istuneen Jonne Vaahteran. Viime otteluissa tehonsa kadottanut Vaahtera, jos kukaan odottaa Sami Häppölän paluuta kaukaloon. Erän loppupuolella Bewen Paavo Torkkolalle 2 minuutin rangaistus estämisestä. Erätauolle lähdettiin tilanteesta 9-4. Erän yksi erikoisuus oli Bewen maalivahdin vaihto ajassa 37.19 jolloin Hämäläisen tilalle maaliin luisteli Henri Vesikko pelaten erän loppuun. Maalivahtien torjunnat Meskanen 12, Hämäläinen 16 ja Vesikko 1.

Kolmas erä alkoi vajaalla Paavo Torkkolan istuessa boxissa jäähyään, jota oli jäljellä 1.34. ja pian seuraa teki typerän jäähyn, pelin viivyttämisestä ottanut viime matsissa loistanut 8 pistettä kerännyt (5+3) Olli Pelkonen ja aika näytti 40.12. Tällaista viivyttely hölmöilyä ei kestäisi Koijärven Koittokaan.. Tässä vaiheessa kukaan ei olisi laittanut ropojaan likoon, että liigan heikoin alivoimajoukkue Bewe selviäisi alivoimapelaamisesta ilman takaiskua ja kun vielä ajassa 41.34 Jarkko Antikaiselle tuli 2 minuuttia huitomisesta. Nämä kaikki kestettiin ja näin näkyi putken päässä vihreää kovan kirin aloittamiselle. Ajassa 48.17 pyörremyrskyketju teki tuhojaan Paavo Torkkolan tällätessä ja maestro Siivikon syöttäessä. Pari minuuttia myöhemmin Aleksi "Raketti" Rantalainen kavensi 9-6 Jonne Vaahteran syötöstä. Kiihkeästi pelanneiden beweläisten myllyttäessä Kärppien parhaimmistoon kuuluneelle Santeri Kyrövaaralle 2 minuutin rangaistus taklauksesta kellon näyttäessä 52.45. Vajaan minuutin päästä kentän kunkku Panu Siivikko kavensi eron kahteen maaliin, syöttäjänä paremmin maalitykkinä tunnettu Sami Luoto. Ylivoima ainakin tuntui toimivan eikä Kärpät juuri sen pelossa jäähyilletkään. Sitten tiukassa takaa-ajotilanteessa illan toinen typerä jäähy kirjattiin ajassa 56.02 Jonne Vaahteralle ja syynä pieni käytösrangaistus. Alivoima kesti ja sitä helpotti Niko Papinahon ottama jäähy ajassa 57.55. Aikaa oli 1 minuutti ja 58 sekuntia kaventaa ja mennä sitten rinnalle, mutta tänään ei ollut se päivä, kavennuksen tultua ajassa 59.59 Paavo Torkkolan maalatessa ja Sami Luodon syöttäessä. Bewe pelasi lopun ajan 59.44-59.55 kahden miehen ylivoimalla ilman maalivahtia ja viimeiset 5 sekuntia yhden miehen ylivoimalla.

Maalivahtien torjunnat Hämäläinen 15 ja Meskanen 9.

Kärppien ja Bewen väliset ottelut ovat olleet koko 2000-luvun trillereitä, jossa molemmissa joukkueissa pelaa todella taitavia pelaajia, ja jos mitään mullistavaa ei tapahdu, niin on ihme, jos nämä samat joukkueet eivät väännä keväällä seitsemän ottelun maratonsarjaa.

Bewen kokoonpano pisteineen:

Nikolai Simonen 1+0+0

Ville Galle 0+1+0

Janne Kuusla 0+0+0

Olli Pelkonen 0+0+2

Ari Oksanen 0+0+0

Jonne Vaahtera 0+1+4

Sami Luoto 0+2+0

Aleksi Rantalainen 1+0+0

Paavo Torkkola 2+1+2

Lauri Penttinen 0+0+0

Jarkko Antikainen 0+0+2

Niko Hermunen 0+0+0

Panu Siivikko 3+2+0

Harri Hautajoki 1+0+0

MV Mika Hämäläinen 0+0+0

VMV Henri Vesikko 0+0+0

Erotuomareina Jari Hirvonen ja Panu Saarela Oulusta. Yleisöä 247

Seuraava kotiottelu su 25.11. klo 13.15 Kotkan Pesään vieraaksi tulee rovaniemeläinen Blue Ball

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE LÖYLYTTI POHJOISEN POIKIA

  Ottelutapahtuma alkoi edellisenä viikonloppuna kolmantena pelaajana kautta-aikain 1000 pisteen rajan rikkoneen kapteeni Panu Siivikon palkitsemisella upealla liigan plagaatilla ja Tallinkin lahjakortilla.