Bewe – Lieksan Into

Bewe
0 0
Read Time:5 Minute, 14 Second

Bewe – Lieksan Into 17-8 (5-2,5-2,7-4)

Lauantainen peli näytti olevan ohi reilussa 10 minuutissa. Taululla komeili 5-0 ja Innon Kuiri ja Niskaset eivät juuri palloon ennättäneet koskea. Sitten rysähti, Tommi Heinonen "sulki" Jani Kuirin juuri Bewen vaihtoaition kohdalla laitaan, sillä seurauksella, että moista torikokousta ei Kotkan Pesässä ole vuosiin nähtykään.

 

 
©FOTO TOMAATTI

Ottelun hattutempun tekijät

 

Episodin selvittely kesti n. 10 minuuttia. Ennen aikainen suihkukomennus Jonne Vaahteralle vaihtoaitiosta kenttätapahtumiin osallistumisesta eli Jani Kuirin koskemattomuuden loukkaaminen. Vaahteran vitosen istui myöhemmin ottelussa hienoja otteita esittänyt Harri Hautajoki. Tommi Heinoselle oikeutetusti 5 minuuttinen, Niko Hermuselle 2+2, liekeissä olleelle Sami Luodolle (4+2) 2 minuuttia. Naapureista hihansa polttanut Jani Kuirille 5 ja Lasse Niskaselle 2 minuuttia. Taisi siinä joku tai jokunen oranssipaitainen kukkoilija jäädä ilman tilastomerkintää. Into tälläsi ylivoimansa aikana 2 maalia. Eka erä Bewelle 5-2.
Toisessa erässä Bewe otti 5 kertaa 2 minuutin rangaistuksen ja kaksi kertaa näiden aikana Into rankaisi. Erä Bewelle samoin numeroin kuin ekakin. Kolmannessa erässä oli pelailun ja pistepörssipisteiden metsästyksen tuntua. Erä Bewelle 7-4. Bewen kurittomasta joukkueesta parasta osaamista esittivät ketju Siivikko (3+6), Torkkola (3+0) ja Hermunen (1+1).

Bewen kokoonpano tehoineen:
Jarkko Antikainen 0+0+6
Harri Hautajoki 3+1+0
Tommi Heinonen 0+0+5
Niko Hermunen 1+1+4
Juhani Holm 0+0+0 (ei pystynytkään pelaamaan nivusvamman takia)
Mika Hämäläinen 0+0+0
Sami Häppölä 0+1+2
Kim Korhonen 1+1+0
Sami Luoto 4+2+6
Olli Pelkonen 2+0+0
Aleksi Rantalainen 0+0+2
Panu Siivikko 3+6+0
Nikolai Simonen 0+4+0
Paavo Torkkola 3+0+2
Jonne Vaahtera 0+0+25

Maalivahtien torjunnat: Henri Vesikko 42 ja Tero Niskanen 33

Loukkaantuneet ja sairaat: Lauri Penttinen (nivunen), Rami Koivisto (kuume), Aku Lasaroff (jalat), Ari Oksanen (flunssa), Janne Kuusla (murtunut nenä), Niko Lintunen ?

Erotuomarit: Marko Oikarinen ja Vesa Paavola Helsingin Kaukalopalloerotuomarikerhosta

Erikoisuudet: Ottelu kesti 2t 27 minuuttia. Jäähyjä Bewellä 22 minuutin edestä kakkosia ja 2 kpl vitosia. Innolla 5 kpl kakkosia. Vieraiden peliasut eivät olleet pelihousujen osalta liigatasoa, puolustukseksi voi sanoa, että niin myös on muutamalla muullakin liigaseuralla.

Yleisöä 252, joista ainakin viidennes Lieksassa päivän ensiksi nähneitä.

Palkitut: Innon paras Tapio Niskanen ja Bewen Most Elmo Player Panu Siivikko ja Bewen ensimmäisen maalintekijä Paavo Torkkola palkittiin One1More Sportin lahjakortilla.
Palkintoraadissa Kaukalopalloliiton puheenjohtaja Olli-Pekka Lintula ja hallituksen jäsen Aimo Heikkinen

Into matkaa sunnuntaiksi Turkuun ja Innolle se on ns. 4 pisteen ottelu, jotta Lieksa turvaa itselleen pudotuspelipaikan. Innon bussi lähti illalla 10 jälkeen kohti Turkua, jossa peli klo 12.45. Eli palautusaikaa ei ole kovin paljoa paljon pelanneilla Niskasilla. Sunnuntaina pelaavat myös Blue Ball ja UKP ja selvitäkseen pudotuspeleihin vielä viime kaudella välierissä pelanneiden rovaniemeläisten on voitettava kaikki loput ottelu. UKP taas taistelee kotiedusta. RB-93 oli tyytyminen kovasta yrityksestä huolimatta Kärppien vieraana tasapeliin. Tämä tietää, että Bewellä on nyt runkosarjan voitto omissa käsissä eli voittamalla loput 3 kotiotteluaan, niin runkosarjan voittopokaalille raivataan paikka ahtaasta palkintokaapista. Mikäli Blue Ball häviää tänään niin he liittyvät Devilsien seuraksi laulukuoroon. Lopuissa runkosarjan otteluissa pelataan kotieduista ja sijoituksista.

Aikoinaan liigassa pelasi sellainen seura, joka kantoi nimeä Petäjäskosken VoimaVeikot eli PVV. Sen riveissä pelasi II-divisioonaa muuan Tero Siivikko kaudella 1994-95. Tero houkutteli 20-vuotiaan pikku veljensä Panun Kuusamosta Rovaniemelle kaudeksi 1995-96 pelaamaan PVV:ssä I-divisioonaa. Veljekset hallitsivat suvereenisesti pistepörssiä ja nostivat samalla PVV:n kaudeksi 1996-97 Kaukalopalloliigaan. Super veljeksillä jatkui liigassa murskatahti Panun ollessa kauden päätteeksi pistepörssin 4. ja Teron ollessa 12. Veljesten saldoa himmensi Teron poissa olo kuudesta runkosarjan ottelusta. Kauden päätteeksi Helsingin Jyry ja PPV kävivät kaksiosaisen karsinnan siten että hävinnyt joutui karsimaan Liigapaikastaan. Jyry lennätti Ranskassa ammatikseen kiekkoa silloin pelanneen Rami Koiviston apuun. Koivisto tälläsi ratkaisevassa ottelussa 10 maalia ja Siivikoita vaivasi yllättäen tehottomuus. Huhut kertoo, että Jyryn managerina toiminut Harri Toivonen tarjosi ennen ottelua kohtuullista pahvia (mm. asunto, auto, työ) veljeksille.

No joka tapauksessa Jyry kokosi kaudeksi 1997-98 kovan nipun, johon kuuluivat myös Siivikon veljekset. Kauden päätteeksi Jyry kaatoi tuomareiden suosiollisella avustuksella finaaleissa Bewen suoraan 3-0. Jyry taisi pelata vielä pari kautta ennen kuin kaukalopallo kuopattiin perinteisessä 100-vuotiaassa seurassa. Näissä tämän päivän Siivikoissa eli Innon Niskasissa on vähän samaa kuin Siivikoissa. Nuorempi 21-vuotias Tapio Niskanen pelaa hurjia minuutti määriä ja käy vain välillä penkillä nestettä tankkaamassa. Ylivoimassa nuorukainen on tappavan tehokas. Muutenkin Into pystyy rakentamaan kapeasta materiaalista yhden kovan kentällisen, jota juuri he käyttävät ylivoima pelaamisessa. Joukkueesta löytyy kovaa ampuvia Kuiria, Piiraista ja Niskasia. Veljesten yhteistyö on varsinkin ylivoimalla tuhoisaa, Tapion syöttäessä ja Lassen ladatessa. Aikoinaan Lahden Kiekko-Reippaassa pelasi edesmennyt Ilpo Koskela, joka kävi kerran vain erää kohden vaihdossa heidän voittaessa -76 Oulussa liigakarsinnassa jatkoajan jälkeen Kärpät. Koskelan pitkälle uralle tuli yksi Suomen Mestaruus Jokereiden riveissä. Mitä tästä opimme eli jos haluaa voittaa Suomen Mestaruuden niin joutunee todennäköisesti Niskasetkin vaihtamaan seuraa.

Bewen seuraava kotiottelu su 20.01. klo 13.15 ja vieraina Kotkan Pesässä UKP Raumalta. Tervetuloa

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewe - UKP

11-5 (3-2,4-2,4-1)Bewen sunnuntaiset vieraat tulivat pitsikaupungista Länsirannikon Raumalta, ihan niin kuin ennakkomainoksissa Hifk:n radiossa oli kuultavissa. Tästä eteenpäin ottelumainokset pyörivät tämän kevään loppuun asti Suomen ainoassa lätkäradiossa 93,6 megahertziä. Raumalaiset kylläkin näyttivät, että pitsinnyplääjät olivat jääneet kotiin ja matkassa oli erittäinen iskukykyinen kahden kentällisen joukkue ja pisteenä yksi valtakunnan parhaimpiin […]