BEWE KAATOI EPAN SUORAAN 4-0

Bewe
0 0
Read Time:7 Minute, 13 Second

5-12 (1-3,1-5,3-4)
 
Bewen bussi lähti lauantaiaamuna kohti Varkautta ikuisesti kiertävä Kultainen Kotka mukanaan.
Ennen ottelun alkua Kotka kuunteli totutusti Maamme Laulun, ennen kuin taistelu ensi kauden pesimäpaikasta alkoi. Lehtereillä oli vajaat 600 ihmettelemässä ensimmäistä kertaa Varkaudessa piipahtanutta Kotkaa. Mikä oli pienoinen pettymys, kun oli noin harvinaisesta yksilöstä kysymys.

Heti ottelun alusta alkaen näytti selvältä kuka heiluttaa tahtipuikkoa Kämärin kapeassa kaukalossa. Kotkan vieressä ollut kellon näytti aikaa 12.46, kun taululla oli Kotkaa tyydyttävät 0-3 luvut. Tekijöinä akillesjännettä poteva Lauri Penttinen, kuumeinen "jousipyssymies" Sami Häppölä ja finaalisarjassa liekeissä ollut Olli Pelkonen. EPa pääsi erän lopussa näyttämään b-pistevaparitojaan Pekka Palmin johdolla. Maali piti vielä yllä epalaisten uskoa ratkaisun siirtämiseksi Helsinkiin.
Erä Bewelle 1-3.


© Tommi Sareskivi – HALKEAMA

Kuumeinen Sami Häppölä jäi pelaavasta kokoonpanosta pois ja hänen paikkansa otti Harri Hautajoki. Toisen erä EPa aloitti vajaalla Jani Kailan kärsiessä 2 minuuttistaan. Niko Hermunen teki 1-4 ylivoimamaalin vapauttaen Kailan kaukaloon. Reilua minuuttia myöhemmin Kim Korhonen lisäsi epalaisten tuskaa tekemällä Bewen viidennen maalin. Ajassa 25.46 hyrrämäinen Aleksi Rantalainen 2 minuutin istunnolle, jota ei ennättänyt kulua kuin 2 sekuntia kun finaalisarjassa vähäisiä tehoja esittänyt Mikko Ikonen tälläsi B-pistevaparista taululle 2-5 Kotkan väristellä siipiään. Kotkaakin lämmittävä 2-6 maali syntyi ajassa 30.17, kun parrunpätkä, yleensä vastustajien leirissä pulinaa aiheuttavan Jonne Vaahteran toimesta. Minuuttia myöhemmin upean debyytti kauden pelannut Kim Korhonen muutti lukemat 2-7 ja hetkeä myöhemmin kapteeni Panu Siivikko alivoimalla ns. tahtomaalin ja luvuiksi jo ratkaisevan tuntuiset 2-8. Kotka enää odotteli kolmatta erää ja kotimatkaa pesimäseudulleen muistellen haikeana muutaman vuoden visiittiään Poriin ja sitä huikeaa kannatusta mitä Porissä oli. Kotka on ollut erittäin tyytyväinen Porissa saamaansa uuteen ilmeeseen.

Panu Siivikko
© Tommi Sareskivi – HALKEAMA

Ennen erän loppua varkautelainen yleisö, joka ottanut omakseen äänet, kädet ja jalat heräsivät horroksestaan, kun Bewelle määrättyyn rangaistuskuljetukseen asettui vielä joulukuussa EPassa pelannut ja tässä ottelussa penkkiä kuluttanut Aku Lasaroff. Jo tuli katsomoon elämää Lasarofin lähtiessä suoritukseensa. Huono jää teki Akulle tepposet ja näin Akua tuntematon mikkeläinen farmimaalivahti Janne Tulla EPan maalilla veti tällä kertaa pitemmän korren. Kotka ei sen sijaa ihmetellyt tietäen, että beweläiset ovat näiden yhteisten vuosien aikana tehneet monenmoisia yleisöä lämmittäviä temppujaan, joista myöhemmin kootaan ihan oma juttu.  
Toisessa erässä oli pari muutakin jäähyä molemmilla joukkueilla, mutta tilastoitavaa ei näiden aikana tullut muuta kuin Siivikon alivoimamaali. Erä Bewelle 1-5.

Kolmantessa erässä pelaavassa kokoonpanossa sijansa saivat myös penkillä istuneet Ari Oksanen ja Aku Lasaroff. Kotkan valvovien silmien alla Harri Hautajoki siirsi lukemat 2-9. Ajassa 42.04 Bewe saa toistamiseen rangaistuskuljetuksen. Tässä vaiheessa viimeinenkin katsoja herää talvihorroksestaan kun nallemaisen Aku Lasarofin asettuessa suorittamaan kuljetustaan. Showmies Lasaroff näytti vielä, että vasen ylä mummo ja suorituksen päätteeksi pallo löysi sinne tiensä ja tuuletukset olivat sen mukaiset ja taululle 2-10. Rangaistuskuljetuksen jälkeen erä puolivälissä Bewe vaihtoi hyvän finaalisarjan pelanneen veteraanimaalivahdin Mika Hämäläisen tilalle Henri Vesikon. Ottelun loppu olikin pelkkää symboliikkaa molempien joukkueiden tehdessä pari maalia.

Viimeisen minuutin aikana Bewen vaihtoaitiossa heilui kultalippispäinen verbaalilahjakkuus Sami Virmanen jakaen pelaajille valkoisia Mestaruuslippiä. Ei liene vaikea ymmärtää, että tulevaisuudessa kultaa voittaneet joukkueen käyttävät kultaisia lippiksiä, siksi makee juttu se on. Summerin soidessa kaukalon toinen pää täyttyi valkolippispäisistä mestareista, joita oli reilut 30 ja osa oli vielä kotonakin. Erä Bewelle 3-4.


© Tommi Sareskivi – HALKEAMA

Palkintojen jako meni totutulla hyväksi koetulla kaavalla, ensin ottelun parhaat Varkauden Portin palkinnoilla. Heti sen jälkeen maaliskuun pelaaja. Sitten todella pitkän linjan kaukalopalloilija ja joukkueen kapteeni Pasi Kilpeläinen nouti ison KAKKOSKANNUN ja tämän jälkeen Bewen lippispäinen kapteenisto tuli noutamaan isompaa YKKÖSKANNUA kera 2008 Mestaruuskyltin. Hopemitaleiden jako ruusujen kanssa pelaajaesittelyineen ja huikean kauden pelanneet hopeamitalimiehet menivät onnittelemaan vielä ilman mitaleita olevia mestareita. Sitten kun kättelyt oli suoritettu niin vastaava mitaleiden jako kultaa voittaneelle joukkueelle Sitä ennen oli vielä molempien joukkueiden managereiden tunteenomaiset extempore kiitospuheenvuorot omille sekä vierasjoukkueille.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä oli Kotkan siirtyminen kapteeni Panu Siivikon vahvoille käsille suurine riemun kiljahduksineen. Jokainen beweläinen lennätti vähän vilustunutta ja siipeään loukannutta Kotkaa ympäri Kämärin kaukaloa. Kopissa Kotkaa odotti sampanjat ja uudet mestaruuspaidat. Vielä Tyyskänhovissa odotti EPan loistava manageri Jake Siekkinen tarjoten koko porukalle vedossa hävityt juhlaoluet. Manageri Siekkinen näki ne traditiot tulevaisuutta silmällä pitäen miten Kapteenisto "rengasti" Kotkan jalan uudella laatalla. Kuuden tunnin kotimatka taittui laulaen ja puheita pitäen. Helsingissä alkoikin sitten pari vuorokautta kestänyt Kotkan Kylvetys.
Puti puhdas Kotka on nähtävillä koko pääsiäisajan jälkeisellä viikolla  sporttiravintolan ELMO SPORTIN baaritiskillä.
 
Bewen kullanhuuhtojat tehoineen:
Jarkko Antikainen 0+0+0
Harri Hautajoki 1+0+0
Tommi Heinonen 0+0+0
Niko Hermunen 1+1+0
Juhani Holm 0+0+0
Mika Hämäläinen 0+0+0
Sami Häppölä 1+0+0
Rami Koivisto 0+0+0
Kim Korhonen 1+2+0
Janne Kuusla 0+1+0
Aku Lasaroff 1+0+0
Sami Luoto 0+1+0
Ari Oksanen 0+0+0
Olli Pelkonen 2+1+0
Aleksi Rantalainen 0+2+2
Lauri Penttinen 1+1+0
Panu Siivikko 2+0+2
Nikolai Simonen 1+0+0
Paavo Torkkola 0+0+2
Jonne Vaahtera 1+2+0
Henri Vesikko 0+0+0

Maalivahtien torjunnat: Mika Hämäläinen 19, Henri Vesikko 1 ja Janne Tulla 40

Poissa kokoonpanosta: Risto Salminen ja Rolf von Hedenberg
 
Erotuomarit: Panu Saarela ja Jari Hirvonen Oulun Erotuomarikerhosta.

Erikoisuudet: Sami Häppölällä on vielä 39 pistettä kirittävää maratonin ykköspaikalle. Häppölä rikkoi pelatuissa otteluissa omaa ennätystään yhdellä ottelulla, nyt pelattuja 439.

Heti kamppailun jälkeen palkittiin maaliskuun pelaajaksi valittu Olli Pelkonen, sanottaneen nopeaksi päätöksen teoksi.
Bewe on voittanut runkosarjan kahdeksan kertaa ja jokaisena noina vuosina Bewe on myös voittanut Mestaruuden. 
Kertaakaan kun Bewe on jäänyt hopealle ei ole seura painattanut mestaruus lippiksiä eikä myöskään – paitoja.
Ottelu oli Veikkauksen tulovetokohteena, vaihto oli 9855 eur, keroin 58,62, Mestiksen välieräpelien vaihdot jäivät jälkeen.
Jonne Vaahtera on omalla peliurallaan tehnyt aina ratkaisevassa voittoon päätyneessä finaalissa kolme maalia, nyt maalimäärä jäi yhteen, kun Vaahtera luuli sarjan menevän vanhaan malliin kolmesta voitosta poikki ja teki uskollisena lauantaina sarjan kolmannessa ottelussa 3 maalia

URHEILURUUTU PAIKALLA!

Yleisöä 523

Palkitut: EPan Pekka Palm ja Bewen Panu Siivikko
 
Bewe Sport kiittää raporteista kiinnostuneita ja toivottaa jälleen syksyllä yleisön sankoin joukoin Kotkan Pesän lehtereille.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Koulujen SM-kivat

KOULUJEN SM-KISAT HELSINGISSÄLukioiden ja yläasteiden tyttöjen ja poikien Suomen Mestaruudet ratkaistiin to 27.03.2008 31 joukkueen ja n. 500 pelaajan voimin Helsingissä. Mukana oli joukkueita ympäri Suomea, pohjoisimman tyttöjen yläasteen joukkueen tullessa Savukoskelta saakka. Oulu ja sen kasvuympäristö oli myös hyvin edustettuina. Entisestä kaukalopallon kehdosta Keskisestä Suomesta ei löytynyt enää yhtään […]