Kaukalopalloliiga 2008-2009

Bewe
0 0
Read Time:7 Minute, 57 Second

 

LIIGASSA KÄYNNISTYY LAUANTAINA 19. KAUSI

 
Liigassa pelataan 10 joukkueen kaksinkertainen runkosarja. Joukkueille tulee runkosarjassa 18 ottelua. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan 90 ottelua. Mukana helsinkiläinen mestaruutta puolustava Bewe Sport, hopeinen Enson Pallo Varkaudesta, RB-93 Lappeenrannasta, RB-Oulu, Porin Kärpät,  UKP Raumalta, Blue Ball Rovaniemeltä Lieksan Into ja Devils Kuopio sekä uutena Duo 96 Jämsästä
 

Mestarijoukkue peräsimeen palasi  Sami Teiro ja hänen aisaparikseen tuli jääkiekon puolella mestaruuksia napsinut Pentti Lehtosaari. Sami Teiron mitaliputki on jatkunut katkeamattomana niin jääkiekossa kuin kaukalopallossa kaudesta 1985-86. Joukkuemaratonin piikkipaikkaa pitävä Bewe on pelannut yhtäjaksoisesti mitalipeleissä 13 kautta, saldona 8 kultaa, 4 hopeaa ja 1 pronssi. Bewen kultajoukkueesta lopetti kaikkiaan 10 pelaajaa mm. erittäin kokeneet Rami Koivisto, Risto Salminen, Nikolai Simonen ja Mika Hämäläinen. Joukkueeseen tuli 9 uutta pelaajaa, joista yksi tärkeimmistä on Enson Pallosta siirtynyt maalintekijä Mikko Ikonen.

 
Maalivahtiosastolle tuli Henri Vesikon kanssa kilpailemaan kokeneet Niklas Paananen ja Mikko Joensuu. Tomi Turunen on neljäs varalla oleva maalivahti. Puolustuksessa jatkaa edelleen kokeneet ja kovat Sami Luoto, Janne Kuusla, Juhani Holm, Aleksi Rantalainen ja Tommi Heinonen. Kokematonta kaartia edustaa vuoden alussa joukkueeseen liittynyt Aku Lasaroff, kiekon puolelta siirtynyt nuori ja riski Sami Arima sekä vielä viime kaudella RB-Oulun edustanut, nyt pääkaupunkiseudulla varusmiespalvelustaan suorittava Jere Väisänen.  Sami Luodolla puuttuu puolustajille kovasta 400 pisteen rajasta 9 pistettä.

 
Hyökkäykseen tuo uutta verta ja uutta tulemista tekevä Niko Lintunen, tulevaisuuden taitoniekka Miikka Kiiski sekä yleensä maalintekijänä kunnostautunut Porvoon oma poika Sami Lindholm. Maalintekijätilastojen kärkipäässä viihtyvän Mikko Ikosen lisäksi liigakokemusta Tornion Pallo-Ketuissa hankkinut Anttu Jääskö yrittää paikkaa pelaavassa kokoonpanossa. Vanhoista parroista Harri Hautajoen kiemurat ja diesel toimii yskähtelemättä tulevanakin kautena. Useampana vuotena vuoden kaukalopalloilijaksi valittu Panu Siivikko jatkaa siitä mihin keväällä jäi eli tekemällä kautta-aikain pudotuspelien ennätyksen 50 pistettä. Loukkaantunut Niko Hermunen palannee kaukaloon jonkin viikon kuluttua. Saapa  nähdä onko kahden viimeisen kauden liigan tehokkain ketju Siivikko – Hermunen – Torkkola jälleen kasassa Nikon paluun jälkeen.

Sami Häppölä jatkaa myös siitä mihin keväällä jäi eli tavoitteena on saavuttaa Hannu Suorsan maagisena pidettävä pelaajamaratonin ykköspaikka 1268 pistettä. Suorsan ja Häppölän erottaa vielä 37 pistettä.

Taitavat Olli Pelkonen, Ari Oksanen ja Jonne Vaahtera odottavat jo malttamattomina Liigan alkua ja varsinkin Varkauden yleisöä. Lauri Penttisen opiskelukiiret veivät miehen Prahaan neljäksi kuukaudeksi.

 Huollosta vastaa tuttuun ja turvalliseen tyyliin Tomaatti Seppänen ja Tapio Ahonen. Hieronta on ensimmäsitä kauttaaan mukana olevan Mikael Castrenin vastuulla.

 Joukkueenjohtajan manttelia kantavat Jari Huttunen, Ville Valkonen ja Kai Vesterback. Joukkueen managerina jatkaa kiireinen Sami Virmanen.

 Kauden avausottelu on jälleen kerran tutusti ja totutusti Varkaudessa lauantaina klo 17.00. Vastakkain ovat viime kauden päättäneet hopea joukkue EPa ja Kullan Huuhtojat Helsingistä. Varkauden GM Jake Siekkinen on myynyt jo otteluun yli 500 lippua. Bewe on valmistautunut huolella tulevaan liigakauteen pelaamalla 6 harjoitusottelua Kärppiä, UKP:tä ja Duo 96:tta vastaan  ja voittamalla kaikki kamppailut.

Bewen ensimmäinen kotiottelu on su 19.10. klo 12.45 ja paikkana Kotkan Pesä. Ennen ensimmäistä kotiottelua ilmestyy tyylikäs Bewe Magazine, joka kolahtaa postiluukusta pe 17.10.

 

Vastustajat kaudella 2008-09

 

Kärpät:

Viime kaudella ilman mitalia jääneet porilaiset napsivat kolme mestaruutta peräkkäin kausina 2003-04, 2004-05 ja 2005-06. Ja nyt Kärpät janoaa jatkoa tälle uuden päävalmentajansa Marko Högermannin johdolla. Viime kaudella akilleen kantapääksi tullut puolustus vahvistuu kun Marko Sten ja Joacim Eklund pukevat vuoden tauon jälkeen kärppänutun päälleen. Hyökkäykseen Kärpät sai yhden paluumuuttajan juonikkaan Rami Välimaan. Joukkueeseen tuli 6 uutta pelaajaa ja saman verran lopetti. Lopettaneista Jussi Villasta Kärpät kaivannee eniten takaisin.

 

UKP:

25-vuotis juhlakauttaan viettävä raumalainen UKP haluaa myös keväällä mitallit kaulaansa. Joukkue vahvistui kuudella turkulaisella pelaajalla. Tämän mahdollisti Turun Pyrkivän lopettaminen. Liigaa Pyrkivä pelasi yhtäjaksoisesti 11 kautta. UKP on uusinut organisaatiotaan ja mukaan on tullut mm. joukkueenjohtajaksi jääkiekkoerotuomarilegenda Seppo Mäkelä. Joko nyt joukkuemaratonin kakkonen menee pitkälle, pitkän uransa pelanneen yhden kautta-aikain parhaan maalivahdin Mika Puumalan johdolla.

 

Blue Ball:

Liigan kärkeen haluaa myös rovaniemeläinen kolmatta kauttaan liigassa pelaava Blue Ball. Blue Ball on vahvistanut rivejään neljällä jääkiekosta ja kahdella RB-Oulusta siirtyneillä pelaajilla. Pettymykseen päättyneen kauden jälkeen 9 pelaajaa lopetti uransa liigatasolla. Nyt uudella valmentaja kaksikolla Jari Välirannalla ja Sakari Kerimaalla on 25 pelaajan motivoitunut ryhmä käsissään.

 

Devils:

Kalakukkokaupungin mainetta jääurheilukaupunkina ylläpitävä ja toista kauttaan liigassa pelaava Devils on myös vahvistanut joukkuettaan. Enson Pallosta siirtyi Markus Venäläinen ja niin hyökkäykseen kuin peräpäähänkin tuli 5 muuta uutta pelaajaa. Lopettaneita ei ollut kuin 2.

 

RB-Oulu:

Viime kauden pronssijoukkue RB-Oulu on tänä kautena kaikille suuri arvoitus, sillä lopettaneita on paljon ja lisäksi muualle siirtyneitä mm. Pasi Korkatti EPaan ja Valtteri Matturi Blue Balliin. Joukkueen valmennuskuvioiden kuntoon saattamiseksi meni turhan kauan aikaa. Elokuun puolivälissä jääkiekon parissa pitkän päivätyön valmennuspuolella tehnyt Tuomo Jakkuri piirsi nimensä paperiin. Paavo Kyröläinen saa tehdä kaikkensa jotta hän saa tärkeiden pelaajien lopettaneiden Hannu Loukusan, Mikko Helistenin, Jani Ailavuon päät vielä kääntymään.

 

RB-93:

Rinkeleistään tuttu Lappeenranta ja sen kaukalopallosta tuttu, nyt seitsemättä kauttaan pelaava RB-93 hyytyi viime kaudella hyvän runkosarjan jälkeen kalkkiviivoille. Nyt joukkueen GM Mika Lindfors on kerännyt 20 + 3 kovan pelaajan nipun, jolla pitäisi yltää ainakin samaan kuin kaudella 2004-05 eli pronssiin.

 

EPa:

Viime kauden hopeajoukkue EPa Varkaudesta menetti 7 pelaajaa. Tämä ei voi olla näkymättä Kämärilla eikä myöskään vieraspaikkakunnilla. Lähtijöitä on paikattu omilla junioreilla ja niitähän valtakunnan parasta juniorityötä tekevällä EPalla riittää. Yksi mielenkiintoisimmista uusista pelaajista on EPan takalinjoille tullut oululainen Pasi Korkatti. Vuoden valmentajalla Esko Karhusella riittää nyt haastetta nuoren ryhmän kanssa.

 

Duo 96:

Duo 96 tuo uusia tuulia pitkään paitsiossa olleesta, entisestä kaukalopallon Mecasta Keski-Suomesta. Jämsäläinen Duo tekee historiaa pelaamalla ensimmäisenä Jokilaaksolaisena seurana valtakunnallisessa pääsarjassa, kun otetaan huomioon kaikki palloilulajit. Ottelutapahtumista tulee monen seuran ottaa mallia.

Taistelee tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta.

 

Into:

Toista kauttaan liigassa pelaava Lieksan Into taistelee kovaa pelaajapulaansa vastaan tekemällä erikoisen farmissopimuksen seinäjokelaisen divisioonatason seuran Pallo & Boysin kanssa. Muuttotappiollisilla paikkakunnilla pelaajapula lienee arkipäivää. Yksi Innon tukipylväistä Jani Kuiri siirtyi paikallisen kiekkoseuran Hurttien riveihin ja nyt nuori 22-vuotias, viime kauden runkosarjan pistepörssin ykkösnimi, lahjakas Tapio Niskanen kantaa melkeinpä yksin joukkueen maalintekijän manttelia. Jos Lieksa oli viime kaudellakin melkoinen muukalaislegioona (pelaajia Kuhmosta, Joensuusta, Nurmeksesta, Lappeenrannasta, Helsingistä), niin nyt tullenee pelaajia em. paikkojen lisäksi Seinäjoelta ja Oulusta

 

Liiga alkaa la 04.10., syyskauden pelit loppuvat su 14.12. Kevätkausi alkaa la 03.01. ja runkosarja loppuu su 15.02.

Kahdeksan parasta pudotuspeleihin. Runkosarjan 1. vs 8., 2. vs 7. 3. vs 6. ja 4. vs 5.

 

Puolivälierät pelataan paras viidestä: la 21.02., su 22.02, la 28.02., tarvittaessa su 01.03. ja mahdollinen viides ottelu arkipelinä ke 04.03.

Välierät pelataan paras viidestä: la  07.03., su 08.03., la 14.03.,  tarvittaessa 15.03.  ja mahdollinen 5. ottelu la 21.03.

Pronssiottelu pelataan kerrasta poikki periaatteella la 28.03.

Loppuottelut pelataan paras viidestä la 28.03., su 29.03., la 04.04., tarvittaessa su 05.04. ja  mahdollinen 5. la 05.04., jolloin on viimeistään selvillä Kaukalopalloliigan mestari 2008-09.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

EPA OTTI NISKALENKIN HALLITSEVASTA MESTARISTA

  Hallitseva Suomen Mestari sai jalkeille 3 hyökkäysketjua Siivikko – Torkkola – Ikonen, Häppölä – Pelkonen – Hautajoki ja Oksanen – Kiiski – Lintunen ja 5 pakkia Luoto, Rantalainen, Heinonen, Lasaroff ja Arima sekä 2 maalivahtia Paananen & Vesikko.   Jo heti ottelun alusta pitäen näki Bewestä huonon valmistautumisen ja […]