BEWE AVASI FINAALIT VOITOLLA

Niko Häppölä
0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Bewe Sport haki tärkeän voiton Porista kaukalopallon SM-finaalien avauksessa. Runkosarjavoittaja Kärpät joutui antautumaan stadilaisille numeroin 6–11. Bewe näytti vahvuutensa viimeisessä erässä, jonka se vei peräti 6–1.

 hautis

Harri Hautajoki onnistui kolmesti maalinteossa ensimmäisessä finaaliottelussa.

Loppuotteluavauksen ensimmäistä osumaa saatiin odotella pitkään. Kärppien Jani Helppolainen onnistui yllättämään Bewe-vahti Niklas Paanasen ajassa 11.38. Porilaisjohto ei kuitenkaan kestänyt kuin 82 sekuntia. Mika Kivekäs tasoitti ajassa 13 tasan, ja jo 25 sekuntia myöhemmin Sami Lindholm vei vieraat johtoon. Juuri ennen ensimmäistä erätaukoa Bewe-kippari Paavo Torkkola lisäsi eron kahteen.

Toinen erä oli porilaisten, vaikka Bewe ehti isäntien nopean kavennuksen jälkeen kahdesti maalintekoon, viimeistelijöinä Harri Hautajoki ja Miikka Kiiski. Bewen kolmen maalin johto kuihtui erän puolivälissä seitsemässä sekunnissa 4–5:een. Kärppien Jaakko Mäkelä tasoitti kahden erän jälkeiseksi tilanteeksi 5–5. 

Hautajoki tehokkaana

Kolmannessa erässä Bewe oli runsaan 500 porilaiskatsojan pettymykseksi pitelemätön. Sekä Torkkola että Hautajoki iskivät iltapäivän toiset osumansa jo sen ensimmäisellä minuutilla. Ville Nieminen ehti viedä Bewen jo kolmen maalin karkumatkalle ennen kotijoukkueen viimeistä kavennusta. Sen jälkeen Hautajoki vielä täydensi kypärätemppunsa ja sekä Kivekäs että Nieminen tuplasivat ylivoimaosumilla maalisaldonsa, kun Kärppien Mäkelä sai viisiminuuttisen telottuaan kyynärpäällään Juhani Holmia.

Hautajoki sai kolmen maalinsa lisäksi tililleen kaksi maalisyöttöä, ja hänet palkittiin Bewen tähtipelaajana. Kärpistä vastaavan kunnian sai Rami Välimaa (1+1). Mikko Peltonen teki Kärpille kaksi maalia, Mika Ahonkivi syötti kaksi.

Kärppien maalivahdille Joni Meskaselle kirjattiin 37 torjuntaa, Bewen Paanaselle 33. 

Bewen pistemiehet: Harri Hautajoki 3+2, Mika Kivekäs 2+1, Ville Nieminen 2+1, Paavo Torkkola 2+0, Miikka Kiiski 1+1, Olli Pelkonen 0+2, Sami Lindholm 1+0, Sami Luoto 0+1, Timo Ahonen 0+1 ja Tommi Heinonen 0+1.  

Finaaliavauksen tuomitsivat Thomas Söderberg ja Dick Törnqvist. Sunnuntaina Bewe ja Kärpät kohtaavat Sport Hampuris -areenassa kello 16.15 alkaen.

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

LUOTO LAUKOI BEWEN VOITON PÄÄHÄN MESTARUUDESTA

Bewe Sport saattaa ensi lauantaina juhlia Porissa kaikkien aikojen yhdeksättä miesten Suomen mestaruuttaan. Porin Kärpät kukistui toisessa finaaliottelussa Helsingissä  Sami Luodon jatkoaikaosumalla numeroin 8–7, ja Bewe johtaa nyt loppuottelusarjaa voitoin 2–0.    Sami Luoto löysi maalijyvän kreivin aikaan.