Historian havinaa Pirkkolassa

Niko Häppölä
0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

Bewellä on menossa 34 kausi ja eilen pelattu III-divisioonan avausottelu Vuosaaren Viikingit vs Bewe oli kautta-aikain ensimmäinen virallinen jääkiekko-ottelu Bewen historiassa. Bewe päävalmentaja Vepu Surenkin loihti oivat eväät tähän ensimmäiseen otteluun, jossa kotijoukkueen valmentajana oli Bewessä monta kultaa kaukiksessa voittanut Rami Koivisto. Koiviston palkintokaappia koristaa myös kolmen muun lajin kultamitalit, lätkässä Jokereissa, jääpallossa Hifk:ssa ja rullakiekossa Mahti-Ankoissa.

Surenkin luistelutti avausotteluun 4 hyökkäysketjua ja 3 pakkiparia. Kaukalossa historiaa oli tekemässä maalivahdit Wilhelm Petas ja Sami Laaksonen ja kenttäpelaajista kapteeni Jaska Korpi, Olli-Valtteri Laaksonen, Janne Tolvanen, varakapteeni ja joukkueen henkinen johtaja Janne Sulento, Ked Iamsa-Ard, Kimmo Kosonen, Jukka Lahdenperä, Eero Lintuvuori, Peter Grigolov, Nikita Sergeev, Natthaphon Iamsa-Ard, Petteri Santalo, Janne Lyyra, varakapteeni ja teränsä katkaisussut Dinny Harjula, Ilkka Saarinen, Timo Ahonen, Niko Varjoniemi, Harri Hautajoki ja kuumesairauden takia ottelun keskeyttänyt Jarno Niinimäki. Huoltajina Aake Kahila, Tomaatti Seppänen ja Tape Ahonen.
 
Historian ensimmäinen maali kirjattiin ajassa 00.39 Olli-Valtteri Laaksoselle, syöttäjinä Harri Hautajoki ja Janne Tolvanen. Maali-ilottelu jatkui reilut 10 minuuttia ja taululla lukemat 0-4. Viikingit pääsivät erän lopulla tekemään ylivoimamaalin.
 
Toisessa erässä maalinteko ontui ja monista hyvistä paikoista ei laattaa saatu kohtuullisen hyvin torjuneen Viiking-maalivahti Janne Nuutisen taakse. Yksi parhaimmista paikoista oli Kedillä viedä maalivahti kahville. Erä Bewelle 0-2.
 
Kolmannessa erässä yli 50:lle katsojalle tarjottiin monta hienoa tekopaikkaa, joista kolme kertaa pystyttiin kiekko toimittamaan oikeaan osoitteeseen. Viikingit vielä tuplasivat ottelun lopussa oma maalisaldonsa kahteen. Näin erä 1-3 valkoisissa vieraspaidoissa pelanneille beweläisille.
 
Pisterohmuna beweläisistä hääri Harri Hautajoki saalistaen tehot 2+2. Kauttaaltaan joukkue pelasi kypsän ottelun niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin osalta, maalivahtia myöten.
 
Siistin ottelun tuomitsivat Marko Kovanen ja Tapio Lehtinen, molempia joukkueita tyydyttäen.
 
Bewen seuraava kotiottelu Sport Hampuris Areenalla su 3.10. klo 19.30  ja vastassa vielä 90-luvulla I-divisioonassa pelannut Pitäjänmäen Tarmo. Tervetuloa. Ilmainen sisäänpääsy ja kaikki istumaan ja viihtymään.
 

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

BEWE KAKKOSEKSI LIIGATURNAUKSESSA

Kaukalopalloliigajoukkueet kokoontuivat Porin Kärppiä lukuunottamatta liigaturnaukseen Jämsään. Alkusarjassa kaikki joukkueet kohtasivat toisensa ja näin taattiin kaikille joukkueille vähintään 5 ottelua