BEWE KAKKOSEKSI LIIGATURNAUKSESSA

Niko Häppölä
0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second

Kaukalopalloliigajoukkueet kokoontuivat Porin Kärppiä lukuunottamatta liigaturnaukseen Jämsään. Alkusarjassa kaikki joukkueet kohtasivat toisensa ja näin taattiin kaikille joukkueille vähintään 5 ottelua

Turnauksen satoa:
Avausottelussa kolmella vaihtopelaajalla liikkeellä ollut P&B venyi 4-4 tasapeliin Bewen kanssa. UKP esitti heti avausottelussaan vahvistunutta Duo vastaan kelpo otteita voittamalla kotijoukkueen 5-1. RB:t Oulu ja Lappeenranta tasasivat pisteensä 3-3 päättyneessä ottelussa. UKP tyrmäsi P&B:n 12-5. Bewe ja RB-93 kävivät tiukan väännön, jonka Bewe vei 4-3. Duo ei antanut Oulun yllättää vaan voitti 6-3. Bewe roikkui pitkään UKP:n kintereillä, UKP:n voittaessa 6-3. Duo vei alun ja RB-93 lopun ja lopuksi 7-5. Oulu peittosi P&B:n 9-6.
Sunnuntaiaamun avausottelussa UKP jyräsi kuin Popeda Pate Mustajärven johdolla RB-93:n 11-3. Jyräyslinja jatkui seuraavassakin ottelussa, jossa Duo rökitti P&B:tä maalein 12-5. Bewe ja Oulu jakoivat kristillisesti pisteet 5-5 tasapelillään. Uudesti syntynyt RB-93 kiri 11-7 voittoon Seinäjoesta. Duo jatkoi hyviä esityksiään kääntämällä 0-3 tilanteen Beweä vastaan lopulta 3-3 tasapeliksi. UKP meni pendoliinilla Oulun yli ja taululla 5-2.
Sarjataulukko muodostui kolmen joukkueen Duon, Bewen ja Lappeenrannan pisteiden osalta tasaiseksi eli jokaisella oli 5 pistettä. 
Tämän jälkeen otettiinkin sääntökirja ja laskurit esille, molemmat olivat ensin hukassa. Lopulta saatiin oikea järjestys ja pronssiottelussa Duolle vaikea vastus RB-93 vei toisen erän vahvalla otteella tutun pronssipytyn Lappeenrantaan maalein 9-7. Loppuottelussa UKP jatkoi pendoliinilla menoa pesemällä Bewen maalein 5-3.
Kauttaaltaan turnaus oli onnistunut, erotuomarit saivat joukkueiden lisäksi arvokasta kokemusta parin viikon päästä alkavaan 21. liigakauteen. Turnauksessa kokeiltiin paria uutta sääntömuutosta, jossa vanhan polvikorkeuden sijasta korkea maila mitattiin lantiosta. Tämä sai kauttaaltaan positiivista palautetta. Toinen oli paitsiosääntökokeilu ja kokeilua muutettiin vielä sunnuntaiksi niin, että punaviiva jäi kokonaan pois. Tämä kokeilu niin lauantaina kuin sunnuntainakin aiheutti polemiikkia niin suuntaan kuin toiseenkin. Nähtäväksi jää mitä kokeiluille tapahtuu torstain liigahallituksen kokouksessa.

About Post Author

Niko Häppölä

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Kaukalopalloliiga 2010-11

   Kaukalopallon SM-liigassa on alkamassa 21. kausi. Liigassa pelataan 7 joukkueen kaksinkertainen runkosarja. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan 42 ottelua. Mukana ovat Bewe, RB-93 Lappeenrannasta, RB-Oulu, Porin Kärpät, Duo96 Jämsästä, UKP Raumalta ja Pallo & Boys Seinäjoelta.