Bewen kohtalo nyt Kiekko-Vantaan käsissä

Bewe
0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Bewe pelasi jo viimeisen II divisioonan etelälohkon jatkosarjan ottelunsa, mutta joutuu odottelemaan lauantai-iltaan asti, jatkuvatko pelit vielä. Koska joukkue kaatoi Karhu-Kissat kotiottelussaan vasta voittolaukauksilla 5-4, menee jatkosarjan voitto ja ristiinkarsintapaikka Beweltä sivu suun, mikäli Riihimäen Nikkarit voittaa viimeisessä pelissään Kiekko-Vantaa Idän vieraissa varsinaisella peliajalla.

Katso Jonne Vaahteran kuvakooste ottelusta:
https://vimeo.com/38207963
 

Mikäli Bewe olisi voittanut Karhu-Kissat jo varsinaisella peliajalla yhdellä maalilla, olisi Nikkareiden pitänyt voittaa viimeinen ottelunsa 13 maalilla ohittaakseen Bewen maalierolla. Mutta nyt riihimäkeläisille riittää pieninkin mahdollinen kolmen pisteen voitto.

Bewellä oli jatkosarjan päätteeksi kaikkiaan kolme ”ottelupalloa” sarjavoittoon. Ensimmäisen se tuhri häviämällä kotonaan Nastolan Kiekolle, toisen häviämällä vieraissa Kiekko-Vantaa Idälle ja kolmannen menettäessään yhden pisteen Karhu-Kissoille.

Lostedt tasoitti

Bewe oli hävinnyt Karhu-Kissoille kauden molemmat aiemmat kohtaamiset, ja lähellä oli tappio tälläkin kertaa. Patrik Lostedt kävi lakaisemassa luukulta sisään 4-4-tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää runsaat kolme minuuttia. Siihenkin osumaan Bewe tarvitsi kahden miehen ylivoiman. Sellainen tarjoutui, kun Karhu-Kissojen Mikael Nurmiselle vihellettiin viisiminuuttinen ja pelirangaistus hänen huidottuaan Jan Roosia käsille ja kun Kissojen Teemu Toikkanen sai vajaat kolme minuuttia myöhemmin kakkosen kiinnipitämisestä. Tasoituksen jälkeen Bewe sai vielä pelata runsaan minuutin yhden miehen ylivoimaa, mutta supertärkeä maali jäi tekemättä. Vielä varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla Karhu-Kissojen Lauri Penttinen päästettiin karkaamaan läpiajoon, mutta Bewe-vahti Juuso Hyyppä onneksi torpedoi ex-Bewe-kaukalopalloilijan yrityksen.

Kangas ratkaisi

Jatkoaika oli maaliton, ja voittolaukauskilpailussa Bewen Pasi Kangas oli ainoa onnistuja. Maalivahdin torjuntatilasto kertoi tälläkin kertaa Bewen melkoisesta hallinnasta: Hyyppä 29, Kissojen Isak Kullman 64! Mutta se on laiha lohtu, kun ei verkko soi useammin.

– Iso pettymys on päällimmäisenä. Jo kaksi edellistä peliä olisi ehdottomasti pitänyt hoidella, Patrik Lostedt totesi.

– Tietysti tämäkin peli olisi pitänyt hoitaa jo varsinaisella peliajalla, mutta Karhu-Kissat on jostain syystä ollut meille vaikea vastustaja. Jotenkin se osaa rikkoa meidän pelin. Täytyy nyt vain toivoa, että Kiekko-Vantaa laittaa lauantaina kaiken likoon, jotta ratkaisu olisi urheilullinen.

Alokasmaisia virheitä

Karhu-Kissoja vastaan Bewe joutui numerollisesti altavastaajaksi jo ensimmäisessä erässä, vaikka hallitsi jo sitäkin. Ked Iamsa-Ard kuittasi vielä vieraiden ensimmäisen osuman, mutta Kissat latoi sen jälkeen kaksi lähes identtistä lisää. Kun Panu Pättiniemi onnistui kaventamaan tasavajaalla, mentiin ensimmäiselle erätauolle 2-3-lukemissa. Kissat teki kaikki ensimmäisen erän maalinsa Bewen huolimattoman puolustamisen ja merkkausvirheiden seurauksena.

– Sellaisia virheitä, joita ei saisi aikuisten peleissä tulla, Lostedt myönsi.

Hyyppä helmikuun pelaaja

Toisen erän ainoasta osumasta vastasi Bewe. Ilkka Saarinen suti kiekon viivalta sisään puolustaja Jussi Kuikan laukauksen jälkeen ja tasoitti 3-3:een. Kolmannen erän alussa Miika Paakkari vei illan toisella osumallaan Karhu-Kissat viimeisen kerran johtoon. Maalivahti Juuso Hyyppä palkittiin ottelun jälkeen Bewen helmikuun pelaajana, ja hän sai auton kuukaudeksi käyttöönsä, mutta neljäs kiekko kyllä livahti Hyypän taakse luvattoman helposti.   

http://jonnevaahtera.kuvat.fi/kuvat/Urheilu/J%E4%E4kiekko/Bewe%20vs.%20KaKi/ 

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewen kausi päättyi, Nikkarit nousi lohkovoittajaksi

Riihimäkeläinen Peltosaaren Nikkarit voitti Kiekko-Vantaa Idän jääkiekon II divisioonan etelälohkon ylemmän loppusarjan päätösottelussa Tikkurilassa numeroin 3-4.  Tulos tiesi sitä, että Nikkarit nousi pisteellä Bewen ohi ja lohkovoittoon.