Bewe TuusKi kotiedulla pudotuspeleihin

Bewe
0 0
Read Time:2 Minute, 46 Second

Bewe TuusKi sijoittui jääkiekon Suomi-sarjan runkosarjassa neljänneksi. Kotietu pudotuspeleihin varmistui, kun joukkue otti päätöskierroksella neljännen peräkkäisen kolmen pisteen pottinsa.

KeuPa HT kaatui kotonaan Keuruulla 3–4. Ratkaisu syntyi 44 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Asialla oli edellispäivän kotipelissäkin mässäillyt trio Juuso Perttilä – Riho Embrich – Reko Riihinen, joka iski keskialueen riistosta. Perttilä viimeisteli.

– Isännät vetivät Keuruulla kotiinpäin kellomiehestä alkaen. Oli hieno katsoa, kuinka pojat silti kairasivat voiton, myhäili Bewe TuusKin vastuuvalmentaja Jarmo Räihä.

Pudotuspelit aloitetaan ylihuomenna keskiviikkona. Bewe TuusKin vastustaja on Imatran Ketterä, joka voitti joukkueiden neljästä keskinäisestä runkosarjakohtaamisesta kolme.

– Pudotuspelit ovat ihan eri pelejä, Räihä korostaa.

– Ketterä on joka tapauksessa hyvä, kurinalainen joukkue, jonka taustalla on ammattimainen valmennus. Ketterä saattaa olla jopa sarjan vaikeimmin voitettavissa oleva porukka.

Kotiedun varaan Räihä ei hirveästi perusta.

– Varsinkaan, kun etäisyys ei ole tuon pidempi. Tärkeämpää on, miten saa oman ryhmän viritettyä iskuun.

Nokian Pyry avitti omalta osaltaan tuusulalaisia kotietuun. Se kukisti runkosarjan päätöskierroksella kotonaan Forssan Palloseuran, joka oli maalieron turvin Bewe TuusKin edellä neljäntenä. Pyry jäi voitostaan huolimatta pudotuspeliviivan alle, yhdeksänneksi. FPS:n ohi kiilasi Bewe TuusKin lisäksi Ketterä. Näin pudotuspelien ensimmäisen vaiheen muut parit ovat Rovaniemen Kiekko – KeuPa HT, Seinäjoen S-Kiekko – Kalajoen Junkkarit HT ja Tampereen KOOVEE – FPS.

 

Bewe TuusKi ja Imatran Ketterä kohtaavat keskiviikkona 26.2. Hyrylässä kello 18.30 alkaen. Kahdella voitolla pääsee jatkoon. Toiset osaottelut pelataan perjantaina ja kolmannet tarvittaessa lauantaina. Otteluparien voittajat pelaavat kahdesta Mestis-karsintapaikasta niin ikään pareittain ’paras kolmesta’ -järjestelmällä.

– Luulisi jo tulevan tupa täyteen Hyryläänkin, Räihä pohtii.

– Vai pitääkö sinne saada Putouksen Antsku paikalle? Antsku varmaan tulisi, jos olisi kahvilan puolella pasta carbonaraa tarjolla, vastuuvalmentaja arvelee.

Bewe TuusKin runkosarjakausi oli paikoin vuoristorataa: 14 ensimmäisestä ottelustaan joukkue hävisi vain kaksi, jos ei oteta lukuun syksyn avausottelun edustusoikeudettoman pelaajan peluuttamisesta seurannutta ”kabinettitappiota”. Mutta tuon pari kuukautta kestäneen hienon rupeaman jälkeen Bewe TuusKi voitti seuraavista 16 ottelustaan vain viisi, kunnes nyt runkosarjan viimeisestä kahdeksasta pelistä otti seitsemän voittoa. Ainoa siihen ”pakettiin” osunut tappiokin tuli vasta jatkoajalla.

– HC Keski-Uusimaan ja Kiekko-Vantaan kanssa tekemämme yhteistyösopimuksen myötä kokoonpano vaihteli aika lailla alkukauden mittaan, Räihä perustelee aaltoliikettä.

– Kun yhteistyöaika siirtorajan umpeutumisen myötä sulkeutui, alkoivat palikat löytää paikkansa. Koko ajan olemme menneet oikeaan suuntaan ja tehneet oikeita asioita. Muuten emme olisi nyt tässä. Nyt joukkue on enää pientä viimeistä viilausta vailla, toteaa Räihä luottavaisena.

 

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Bewe TuusKin huima toinen erä toi voiton Tuusulaan

Bewe TuusKi otti lopulta Ketterää vastaan vakuuttavan voiton etenkin loistavan toisen erän ansiosta ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.