KJT karkasi viimeisessä erässä voittoon tuttujen pelaajien voimin

Bewe
0 0
Read Time:4 Minute, 57 Second

KJT pelasi vahvat kaksi jälkimmäistä erää nousten 0-2 tappioasemasta lopulta 7-3 voittoon. KJT:n maalilla pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Noora Räty ja KJT:n tehoketjun keskellä debyyttinsä tämän kauden Suomi-sarjassa teki Samuli Valvisto. Molemmat ensikertalaiset pelasivat mallikkaasti parantaen ottelun edetessä.

Kotijoukkueen alku oli heikoin aloitus tällä kaudella. KJT:n piti antaa yksi eteen vastustajalle ennen kuin alkoi itse pelaamaan. Ensimmäiseen kahteen minuuttiin mahtui huolimattomia syöttöjä joko vastustajan lapaan, keskialueelle ei kenellekkään osoitettuna tai polvenkorkuisina. Keskialueen kiekonmenetyksestä tuli myös ensimmäinen VG-62:n maali. Henry Isberg ja Otto Lehtonen pääsivät vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan ja Lehtonen pääsi Isbergin syötöstä tuikkaamaan vierasjoukkueen johtoon.

Maali herätti KJT:n ja ensimmäinen erä oli lähes kokonaan VG-62:n päädyssä pelaamista. Ainoa kauneusvirhe sattui KJT:n ylivoiman viimeisillä sekunneilla kun KJT:n kiekonmenetyksestä VG-62 pääsi jälleen terävään vastahyökkäykseen ja Santeri Ruusunen päätti puolittaisen läpiajon maaliin.

Rädylle ensimmäinen erä ei ollut helppo. Tilanteita tuli harvakseltaan, mutta ne tulivatkin sitten vastahyökkäyksistä KJT:n isojen virheiden seurauksena.

KJT sai ansaitun kavennuksen erän lopulla kun Joni Häppölä sai vihdoin maalitilinkin auki tälle kaudelle. Mies varasti näppärästi kiekon hyökkäyssinisellä ja karkasi läpiajoon hassuttaen VG-62:n maalivahdin Kimmo Wasströmin.

– Ensimmäinen erä meillä pelattiin just niin kun ei pitäisi tehdä. Ei ollut mitään pelitapaa, ei noudatettu sitä mitä sovittiin. Vastustaja piti ajoittain meitä pilkkanaan ja varsinkin heidän ykköskenttä liikutteli kiekkoa mallikkaasti, KJT:n päävalmentaja Joni Petrell kritisoi ottelun jälkeen omiensa avauserää.

KJT oli myös erän lopulla lähellä tulla ylivoimalla tasoihin, mutta Joel Närhen ohjaus lipui maalitolppaa hipoen ohi.

Toinen erä jatkui KJT:n tahdissa ja tuusulalaiset pääsivät jo kuuden minuutin pelin jälkeen tasoihin, maalintekijänä tuttu ja turvallinen Juuso Perttilä, jolle avaavan syötön antoi Häppölä.

Tämän jälkeen KJT aloitti jäähyilyn ottaen muutamia myös muutaman todella hölmön ja turhan jäähyn. KJT oli myös lähellä maalin tekoa jäähysuman aikana Reno Goodwinin päästessä karkaamaan läpiajoon, mutta Wasström sai pidettyä längit kiinni estäen Goodwinin ujutuksen. Pari minuuttia myöhemmin Wasström oli hölmöillä KJT:lle maalin seikkaillessaan kulmassa ja syöttäessä kiekon suoraan siniviivalle Markus Hämäläiselle. Kenttäpelaajat pelastivat tällä kertaa Wasströmin tuuraten maalivahtiaan.

KJT:n saadessa ylivoiman erän lopulla, rokotti tuusulalaiset välittömästi. Perttilä pääsi pelaamaan neliön keskeltä kiekon kapteeni Lasse Malolle, joka ehti hetkeksi hukatakkin kiekon ennen kuin tälläsi sen VG-62:n maalin yläkulmaan.

Ilo oli lyhytaikainen sillä puoli minuuttia myöhemmin VG-62:n Ossi Savolainen neppasi kiekon KJT:n alueelle eikä KJT:n puolustus pelannut kiekkoa, eikä Savolaista joka pääsi puikahtamaan puolustajien välistä ja kiskaisemaan kiekon lähietäisyydeltä ylänurkkaan.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueelta loppui päävalmentaja Sami Vireen sanoin bensa. Tutut miehet olivat ratkaisemassa ottelua Perttilän iskiessä kolmanteen erään kaksi maalia ja Häppölä yhden.

Lisäksi kolmannessa erässä onnistui myös Reko Riihinen joka nousi vauhdilla sisään VG-62:n alueelle ja tempaisi terävän rannarin VG-62:n ylänurkkaan. Loppulukemat 7-3 toivat KJT:lle kolmannen peräkkäisen kolmen pisteen voiton.

– Kun jalat väsyi, niin väsyi pää ja homma ei enää toiminut. Hävittiin kolmannessa erässä tää peli ihan selkeesti. Kaksi erää oltiin ihan hyvin kamppailussa mukana, VG-62:n päävalmentaja Saari pohti.

– Saatiin toisessa erässä peli käännettyä ja vaikkei siinä maaleja niin montaa räpättykkään, mutta se peli muuttui meille ja saatiin energiaa peliin. Viimeinen erä, niin se kärsivällisyys tuotti tulosta, Petrell kiitteli omiaan.

KJT:n tehomiehinä kunnostautuivat Juuso Perttilä (3+2), Joni Häppölä (2+2), KJT:n paidassa kauden ensimmäisen ottelunsa ja heti Perttilän ja Häppölän välissä pelannut Samuli Valvisto (0+2) sekä Markus Hämäläinen (0+2). KJT:n maalilla Rädylle voitto lopulta 27 torjunnalla. Seitsemän kuukauden pelitauon jäljiltä Räty paransi otteitaan ottelun edetessä. Samoin Valvisto pääsi minuutti minuutilta paremmin peliin mukaan.

About Post Author

Bewe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

KJT tylsytti Pyryn tähdet

KJT nappasi neljännen perättäisen voiton kaatamalla vieraosttelussa uhrautuvaisella puolustuspelillä, loistavalla maalivahtityöskentelyllä ja huimilla hyökkäyspään yksilösuorituksilla sarjan kärkipäässä keikkuvan Nokian Pyryn.